واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۲۹ب.ظ)
مديرعامل سازمان بنادر تاکيد کرد: حمايت سرمايه گذاري دريايي تا سقف دو ميليارد دلار موج - مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: اين سازمان موافق واگذاري هرگونه فعاليت دريايي به بخش خصوصي است مشروط بر اينکه بدون ايجاد انحصار، به مديريت يکپارچه بندري و اعمال حاکميت ما در اين حوزه لطمهاي وارد نشود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد سعيد نژاد، مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي، در مراسم اختتاميه بيست و سومين همايش ارگانهاي دريايي، افزود: با اين حال هرگونه واگذاري فعاليتهاي دريايي به بخش خصوصي نيازمند تدبير و تحقيقات لازم است و نبايد بنادر از مالکيت دولت خارج شود.
وي با اشاره به ظرفيت ايران در سواحل شمالي و جنوبي، افزود: با وجودي که سهم ايران از سواحل خليجفارس ۵۶ درصد است و همه کشورهاي حاشيه اين دريا سهم ۴۴ درصدي دارند، اما؛ ما نتوانستهايم از ظرفيتهاي آن و درياي عمان بهخوبي استفاده کنيم و سهم ما از استفاده از دريا بسيار ناچيز است.
وي خواستار حلوفصل مشکلات حوزه صنعت حملونقل دريايي شد و گفت: بدون عزم ملي چالشهاي فراروي اين صنعت رفع نميشود زيرا حلوفصل مشکلات اين حوزه نيازمند هم انديشي ملي است.
معاون وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: متاسفانه در حوزه تربيت نيروي انساني در صنعت حملونقل دريايي توفيق خوبي نداشتهايم بهطوري که دانشگاه دريانوردي چابهار سالهاست که نيروي انساني متخصص در رشته دريانوردي ندارد، اما؛ با تلاشهاي انجام شده از سال آينده تحصيل در رشته دريانوردي در اين دانشگاه مهيا ميشود.
وي افزود: از طرفي وزارت آموزش و پرورش تصميم به تعطيلي هنرستانهاي صنعتي و فني در بخش دريايي دارد و تلاش خواهيم کرد با توجه به اينکه با پيشرفتهاي دريا محور فاصله زيادي داريم اين طرح عملي نشود.
وي از پيشنويس سند جامع توسعه دريا خبر داد و گفت: پيشنويس اين سند با تلاش نهادها و ارگانهاي دريايي آماده شده و در اين سند وظايف همه نهادها و ارگانها مشخص شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: در برنامه ششم توسعه که هم اکنون در مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال تهيه و تدوين است، آمايش سرزمين به نفع سواحل کشور خواهد بود تا با افزايش جمعيت در سواحل جنوبي شاهد توسعه فعاليتهاي دريايي در کشور باشيم.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي اظهار داشت: همه نهادها و ارگانها بايد از توسعه ناوگان ملي که شامل بخشهاي دولتي و خصوصي است، حمايت کنند تا بتوانيم در بازارهاي بينالمللي توانمنديهاي خود را افزايش دهيم.
وي در تأمين منابع مالي مورد نياز براي توسعه صنعت حملونقل دريايي کشور تاکيد کرد و افزود: دولت و سازمان بنادر و دريانوردي به طور جدي از هرگونه سرمايهگذاري در اين حوزه حمايت ميکند و سال گذشته موفق شديم ۴۰۰ ميليون دلار از صندوق توسعه ملي براي انجام سرمايهگذاريهاي مورد نياز اعتبار بگيريم که هم اکنون فرآيندهاي قانوني خود را طي ميکند.
وي تصريح کرد: سازمان بنادر و دريانوردي از هرگونه سرمايهگذاري در اين حوزه تا سقف دو ميليارد دلار حمايت خواهد کرد و تضامين مورد نياز را در اين زمينه انجام خواهد داد ضمن آنکه براي تأمين منابع مالي در اين حوزه بايد به استفاده از بازار سرمايه و بورس نيز توجه جدي شود.
وي گفت: سياستهاي حمايتي بدون شک به افزايش اشتغال در سواحل و صنعت حملونقل دريايي کمک خواهد کرد، اما؛ بايد همه قوانين و مقررات استاندارد بينالمللي را در اين حوزه عملياتي کنيم.
وي در پايان بر نوسازي تجهيزات بندري و افزايش بهرهوري در بندر و اسکله تاکيد کرد و گفت: سازمان بنادر و دريانوردي تلاش ميکند علاوه بر فعاليتهاي بندري و دريايي گردشگري در حوزه درياي خزر نيز توسعه يابد.
بيست و سومين همايش ارگانهاي دريايي که روز گذشته با حضور وزير راه و ترابري و فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي و ديگر دستاندرکاران بخش دولتي و خصوصي فعال در اين صنعت آغاز به کار کرد، عصر روز جاري به کار خود در محمودآباد مازندران پايان داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]