واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۵ب.ظ)
ستاري در جمع فناوران و دانشگاهيان کردستان: ايده و تفکر لازمه پژوهش و اقتصاد دانشبنيان است موج - معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري، نيروي انساني، ايده و تفکر را لازمه پژوهش و اقتصاد دانشبنيان خواند و تصريح کرد: اگر اقدامات بر پايه اقتصاد دانشبنيان باشد، ظرفيتها در جاي خود مورد استفاده قرار ميگيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سورنا ستاري، معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري، در جريان سفر به استان کردستان و در ديدار با مديران شرکتهاي دانشبنيان، اساتيد دانشگاه و فعالان حوزه علم و فناوري اين استان اظهار کرد: لزوم ايجاد پژوهشکده براي انجام پژوهش از نگاههاي اشتباهي است که در کشور به حوزه پژوهش در سالهاي دور داريم.
وي نيروي انساني، ايده و تفکر را لازمه پژوهش و اقتصاد دانشبنيان خواند و تصريح کرد: وقتي بر اساس ظرفيتهاي ذاتي کار نکنيم و بدون در نظر گرفتن محيط زيست اقدام به ايجاد کارخانهاي کنيم، مسائلي به وجود ميآيد که قابل اصلاح نيست، اما؛ اگر اقدامات بر پايه اقتصاد دانشبنيان باشد ظرفيتها در جاي خود مورد استفاده قرار ميگيرد.
ستاري تفاوت ديدگاه در مورد صنعت و کار را يک مشکل اساسي در کشور عنوان کرد و گفت: اگر قرار است صنعتدار شويم بايد توان طراحي داشته باشيم و پايههاي آن از دانشگاهها و طرحهاي دانشبنيان بيرون بيايد. پايههاي فکري ما در اقتصاد دانشبنيان در اين مسائل است و نطفه اوليه ايجاد شرکتها بايد در دانشگاهها و مراکز علمي و پژوهشي زده شود.
رئيس هيأتامناي صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران کشور همچنين ابراز کرد: فرزندان ما درس ميخوانند براي اينکه ارزش افزوده براي کشور ايجاد کنند نه اينکه پشت در اتاق مسوولان براي پستهاي اداري بايستند.
وي با تاکيد بر اينکه دانشگاهها بايد نسبت به فارغالتحصيلان مسوول باشند، گفت: دانشگاهها بايد فارغالتحصيلان خود را در فاصله زماني دو تا پنج سال حمايت کنند تا در شرکتهاي خود فعاليت کنند و ايدههاي خود را پياده نمايند.
رئيس بنياد ملي نخبگان ادامه داد: ارائه مقالات در دانشگاهها چيز بدي نيست و گرچه ما از آنها حمايت ميکنيم، اما؛ مقالات نبايد هدف باشد، بلکه بايد مقدمه انجام پژوهش باشد، بايد با ديد درآمدزايي به پژوهش نگاه کنيم که پژوهش سهم بزرگي در درآمدزايي کشور دارد.
نايبرئيس هيأتامناي صندوق نوآوري و شکوفايي با بيان اينکه پژوهش بايد به گونهاي نهادينه شود که در اين زمينه سرمايهگذاريهاي بزرگ صورت بگيرد و سرمايهگذاران به جاي سرمايهگذاري در برخي کارها، به سرمايهگذاري در پژوهش روي بياورند، گفت: دولتها وظيفه دارند در مرز دانش هزينه کنند، اما؛ براي تجاريسازي بايد شرکتهاي ما از تسهيلات کمبهره و طولانيمدت استفاده نمايند تا بتوانند براي رقابتي کردن توليدات خود تلاش بيشتري داشته باشند.
وي افزود: در دادن تسهيلات به شرکتهاي دانشبنيان محدوديتي نداريم و شرکتها به هر ميزان طرح داشته باشند، ميتوانند از تسهيلات صندوق نوآوري و شکوفايي استفاده کنند.
معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري همچنين، حمايت مفصل از شرکتهاي دانشبنيان و مراکز نوآوري در دانشگاهها را از برنامههاي آن معاونت خواند و آمادگي خود براي کمک به شرکتهاي دانشبنيان و مراکز رشد استان کردستان اعلام کرد.
بر اساس اين گزارش، معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري و هيات همراه به منظور بازديد از مراکز علمي و فناوري استان کردستان امروز به اين استان سفر کرد.
برنامه معاون علمي و فناوري رئيسجمهور در سفر به استان کردستان با استقبال استاندار و مديران ارشد استاني آغاز شد و بازديد از پارک علم و فناوري و شرکتهاي دانشبنيان استان، بازديد از دستاوردهاي تجاريسازي دانشبنيان و بازديد از مراکز تحقيقاتي و آزمايشگاهي دانشگاه کردستان، جلسه با هيات رئيسه اين دانشگاه و ديدار و گفت و گو با سرآمدان و نخبگان شاخص استان، از جمله برنامههاي ستاري در اين سفر بود.
همچنين بازديد از کارخانه ايستک و آتيلا ارتوپد و طب گستر فارابي از ديگر برنامههاي وي بوده است.
ستاري در ادامه برنامه سفر به استان کردستان، از دانشگاه علوم پزشکي کردستان بازديد کرد و با هيات رئيسه اين دانشگاه نيز نشست داشت. در ادامه در جلسه سخنراني هيات رئيسه دانشگاه و مديران شرکتهاي دانشبنيان اين دانشگاه شرکت کرد و سپس با سخنراني در دانشگاه علوم پزشکي کردستان به جمعبندي سفر خود به اين استان پرداخت.
بررسي مسائل استان و شرکت در جلسه شوراي اداري اين استان پايان بخش برنامه سفر دکتر ستاري به استان کردستان بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]