واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۷ق.ظ)
رئيس سازمان نظاممهندسي هرمزگان: فقدان زيرساختها مانع حضور سرمايهگذاران در کشور موج- براي توسعه کشور نبايد تنها به انرژي داخل کشور اکتفا کرد، در حال حاضر سرمايه انساني که در خارج از کشور فعاليت دارند چيزي حدود چهار ميليون ايراني است که داراي انرژي، انگيزه، سرمايه و دانش و تخصص هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، شهريار مشيري، رئيس سازمان نظاممهندسي ساختمان استان هرمزگان، ضمن بيان اين که ميتوان از انرژي ايرانيهاي خارج از کشور براي توسعه اقتصادي استفاده کرد، گفت: اين انرژي وجود دارد، اما؛ به دليل نبود بسترهاي لازم در ايران، سرمايهگذاران و متخصصان خارج از کشور تمايلي براي حضور در فعاليتهاي حوزه ساختوساز و سرمايهگذاري در ايران ندارند.
شهريار مشيري نبود بانک بينالمللي در ايران را اولين و مهمترين زيرساخت حضور سرمايهگذاران در داخل کشور دانست و اظهار داشت: قدر مسلم براي انجام فعاليتهاي درون و برون مرزي وجود بانک بينالمللي به منظور تسهيل تبادلات مالي و مراودات بانکي يک ضرورت است که متاسفانه اين مهم در ايران وجود ندارد.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظاممهندسي ساختمان کشور در ادامه اضافه کرد: نبود بانک بينالمللي هيچ ارتباطي به شرايط تحريم ندارد و در سالهاي گذشته هم مديران حوزه مربوطه نسبت به ايجاد يک شعبه از بانکهاي خارجي اقدامي صورت ندادند.
مشيري با اعتقاد به اين که متخصصان و ايرانيهاي تحصيلکرده هم، همانند سرمايهداران به دليل عدم شرايط مناسب در ايران فعاليت حرفهاي ندارند، اذعان داشت: بروکراسي که به منظور ارزشيابي مدارک تحصيلي در وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان وجود دارد قابلقبول نيست و عرصه فعاليت را براي فارغالتحصيلان ايراني خارج از کشور سخت کرده، در نتيجه نخبگان با اين شرايط با هدف فعاليت تخصصي وارد کشور نميشوند.
به گفته رئيس سازمان نظاممهندسي ساختمان استان هرمزگان يک چارچوب و ضابطه خاص از ابتداي کار که همان ارزشيابي مدارک است در ايران وجود ندارد، کشوري ميتواند جذب متخصص و سرمايهگذار خارجي داشته باشد که زيرساختهاي لازم را مهيا کند، متاسفانه ما هيچ وقت به دنبال آماده کردن زيرساختها نبوده و نيستيم.
مشيري درباره اين که راه برون رفت از اين مساله چيست و سازمان نظاممهندسي ساختمان يا هر نهاد ديگري که دستي بر آتش ساختوساز دارد، در اين زمينه چه نقشي ميتواند ايفا کند، گفت: همانطور که مطرح شد شرايط جذب سرمايهگذار خارجي وجود ندارد، اما؛ ميتوان با ايجاد راهکارهاي مناسب شرايط اشتغال متخصصان ايراني را در کشورهاي ديگر مهيا کرد.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظاممهندسي ساختمان کشور با اشاره به اينکه لازم است وزارت امور خارجه و سفارتخانههاي ايران در ديگر کشورها ساماندهي و رايزنيهاي لازم را با کشور موردنظر، موسسات، دولت و... داشته باشند، تصريح کرد: اين درحالي است که تاکنون سفارتخانههاي ايران در ديگر کشورها فقط يک دفتر نمايندگي بودهاند و هيچ اقدامي براي معرفي متخصصان و کالاهاي ايراني صورت ندادهاند.
رئيس سازمان نظاممهندسي ساختمان استان هرمزگان همچنين يادآور شد: سفارتخانههاي کشورهاي ديگر علاوه بر فعاليتهاي سياسي، زمينه فعاليت اقتصادي و حرفهاي متخصصان، شرکتها و مؤسسات داخل کشور خود را در ديگر کشورها مهيا ميکنند، و براي معرفي کالاهاي توليدي و متخصصان تحصيلکرده و تجربي کشورشان اقدامات قابلملاحظهاي را انجام ميدهند.
مشيري در پايان با اشاره به اينکه کشورهاي آفريقايي يا خيلي از کشورهاي آسيايي داراي متخصصان بومي نيستند و از ديگر کشورها براي اجراي پروژههاي عمراني کمک ميگيرند، تاکيد کرد: شايد اين مورد يکي از بهترين فرصتهاي پيشآمده براي ايران باشد. لازم است که از سفارتخانهها گرفته تا نهادهاي تخصصيتر همچون سازمان نظاممهندسي ساختمان اقدامات لازم را در جهت حضور متخصصان ايراني به منظور فعاليت در ديگر کشورها داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]