تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837773517
پاکستان با آگاهي از انگيزه هاي رياض به جنگ يمن نپيوست
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۱۳ق.ظ)
کارشناس مسائل خاورميانه تشريح کرد: پاکستان با آگاهي از انگيزه هاي رياض به جنگ يمن نپيوست گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج؛
تحولات اخير خاورميانه و پاسخ منفي پاکستان به درخواست رياض براي همراهي در حمله به يمن، لزوم توجه بيشتر به روابط دو کشور پاکستان و عربستان را ايجاد کرده است.
به منظور شناخت شفاف تر از روابط اسلام آباد - رياض گفت و گويي با کارشناس مسائل خاروميانه، جناب آقاي عباس پرورده، انجام داده ايم که در ادامه مي آيد.
چه همگرايي هايي در روابط پاکستان و عربستان وجود دارد؟
براي بررسي بحث همگرايي پاکستان و عربستان بايد به روابط دو کشور طي سه دهه گذشته توجه کنيم. بررسي تاريخ روابط آنها نشان مي دهد که سابقه روابط مهم اسلام آباد - رياض به سه دهه پيش بازمي گردد و قبل از آن رابطه قابل توجهي ميان دو کشور وجود نداشته است.
تقريبا حدود 30 سال پيش و در دهه 1980 ميلادي که شوروي به افغانستان حمله کرد، با حمايت نظامي عربستان و حمايت مالي ايالات متحده، جريان جهادي هاي عرب - افغان ايجاد شد.
در اين مقطع به تدريج عربستان به ترويج فرهنگ وهابي در پاکستان پرداخت و مراکز مذهبي به منظور آموزش عالمان ديني سني با رويکرد سلفي - افراطي تاسيس شد که دولت سعودي مستقيما هزينه آنها را مي پرداخت.
به اين ترتيب، روابط رياض - اسلام آباد بر پايه استفاده از نقطه ضعف نياز مالي پاکستان شکل گرفت و نزديک چهار دهه است که عربستان به آموزش وهابيون در پاکستان مشغول است.
در دهه 1980 ميلادي درآمدهاي نفتي رياض افزايش چشمگيري داشت، بنابراين شرايط براي سرمايه گذاري در پاکستان بيشتر مهيا شد و به تدريج اتکاي مالي اسلام آباد به رياض افزايش يافت. موضوع ديگر اينکه در هر دو کشور اکثريت سني وجود دارد که همگرايي بيشتر رياض - پاکستان را به دنبال داشته است.
همگرايي عربستان و پاکستان در سطح همين موضوعاتي است که مطرح شد و دو کشور در مسائل استراتژيک با يکديگر همگرايي ندارند، به گونه اي که اين موضوع خود را در مساله پاسخ منفي اسلام آباد به رياض در مورد حمله به يمن نشان داد.
چه واگرايي هايي در روابط عربستان و پاکستان وجود دارد؟
در حال حاضر و با توجه به تحولات خاورميانه نمي توان گفت که ميان عربستان و پاکستان شکاف وجود دارد. اما؛ مي توان اين گونه تحليل کرد که رياض و اسلام آباد براي دستيابي به همگرايي در سياست هايشان با موانع جدي رو به رو هستند.
مسائلي که باعث واگرايي سياست خارجي دو کشور مي شود و اجازه نمي دهد آنها به اتحاد استراتژيک دست يابند، در سه مقوله قابل بررسي است.
اول، اختلافات ايدئولوژيک دو کشور عربستان و پاکستان، از جمله مهمترين موانع همگرايي دو کشور است. در اين ارتباط بايد گفت که اکثريت مردم پاکستان برآمده از يک دموکراسي نسبي هستند که مخالف هرگونه افراطي گري است. تنها برخي قبيله هاي شمال اين کشور طيف افراطي اسلام گراي سني پاکستان را تشکيل مي دهند، اما؛ شرايط در عربستان برعکس پاکستان است، در اين کشور دموکراسي و آموزه هاي دموکراتيک پذيرفتني نيست و اين کشور به صورت شاهزاده تبار و با سيستم حکومتي بسيار عقب مانده اي اداره مي شود.
دوم، موضوع ديگر اين است که پاکستان بر اساس نياز خود به منابع مالي و انرژي عربستان به سمت رياض متمايل شده و اين انگيزه ها به اندازه اي قوي نيست که بتواند همگرايي همه جانبه را ميان اسلام آباد و رياض ايجاد کند.
موضوع سوم اينکه، ملاحظات منطقه اي عربستان و پاکستان با يکديگر متفاوت است و اين موضوع نيز يکي ديگر از موانع همگرايي دو کشور محسوب مي شود.
در اين ارتباط، به طور مثال مي توان به تفاوت نگاه راهبردي دو کشور به جمهوري اسلامي ايران اشاره کرد، در حالي که روابط عربستان و ايران در سال هاي اخير و به ويژه با توجه به حمله عربستان به يمن، به تنش و درگيري کشيده شده، اما؛ اسلام آباد تمايل دارد روابط مسالمت آميزي با همسايه غربي خود داشته باشد.
چرا پاکستان به درخواست رياض براي مشارکت در حمله به يمن پاسخ منفي داد؟
در پاسخ به اين سوال بايد گفت که در واقع از ابتدا نيز ائتلافي ميان عربستان و پاکستان وجود نداشت. روابط امروز اسلام آباد با رياض ادامه روابط امدادي رياض - اسلام آباد است.
روابط دو کشور در سطح کمک هاي مالي عربستان به اسلام آباد، حضور کارگران پاکستاني در عربستان، تامين انرژي پاکستان توسط عربستان و حضور مستشاران نظامي پاکستان در عربستان قابل بررسي است.
عربستان به اشتباه انتظار داشت که همين سطح از روابط بتواند پاکستان را به سمت وارد شدن در جنگي بي پايان بکشاند. رياض قصد داشت که از نيروي زميني ارتش پاکستان در اين حمله استفاده کند، چرا که نيروي زميني ارتش عربستان بسيار ابتدايي و ناکارآمد است. اما مقامات اسلام آباد با درک عميقي که از اهداف و انگيزه هاي عربستان داشتند با ذکاوت به درخواست رياض براي مشارکت در حمله به يمن پاسخ منفي دادند.
آيا احتمال دارد مقامات پاکستان براي دلجويي از عربستان به اين کشور تسليحات اتمي بدهند؟
پاسخ به اين سوال دو جنبه فني و سياسي دارد. در بحث فني که تخصص بنده نيست فقط بايد به اين موضوع اشاره کرد که آيا عربستان سعودي آمادگي دريافت تسليحات اتمي را دارد يا خير؟ پاسخ به اين سوال مبهم است و نياز به تجزيه و تحليل علمي و دقيق دارد.
اما در مورد مباحث سياسي اين سوال بايد گفت که با توجه به خردورزي نسبي سياستمداران اسلام آباد، اين آگاهي وجود دارد که دولت عربستان براي آغاز جنگ؛ عقلگرايي لازم را ندارد و ارائه تسليحات اتمي به چنين کشوري عواقب خطرناکي براي منطقه به دنبال دارد.
با توجه به سابقه تصميم گيري هاي سياستمداران اسلام آباد به نظر نمي رسد مقامات پاکستان در اين باره ريسک کنند و تسليحات اتمي در اختيار رياض قرار دهند. البته بايد گفت که در عالم سياست گاه اتفاقات غيرقابل پيش بيني بسيار رخ مي دهد که از چارچوب تجزيه و تحليل علمي بيرون است.
در صورتي که فرضا اسلام آباد تسليحات اتمي در اختيار عربستان قرار دهد، واکنش قدرت هاي جهاني و کشورهاي منطقه چه خواهد بود؟
کشورهاي مختلف با توجه به شرايط ويژه خود قطعا به اين موضوع واکنش هاي متفاوتي نشان خواهند داد. به عنوان مثال جمهوري اسلامي ايران که حدود يک دهه است به دليل فعاليت هاي هسته اي مسالمت آميز خود فشارهاي شديد بين المللي را تحمل کرده، احتمالا نسبت به اين موضوع واکنش شديدي خواهد داشت.
قدرت هاي بزرگ نيز با توجه به نزديکي و دوري خود از رياض موضع گيري شان متفاوت خواهد بود. به اين ترتيب، کشورهايي که روابط نزديکي با رياض دارند، احتمالا به صدور بيانيه و نکوهش اين کشور بسنده مي کنند، اما؛ کشورهايي که روابط نزديکي با رياض ندارند احتمالا با شدت بيشتري واکنش نشان مي دهند.
احتمال ديگر اين است که کشورهايي که سلاح اتمي ندارند، با اين اقدام اسلام آباد احساس خطر مي کنند و به سمت دستيابي به تسليحات اتمي مي روند. البته اين موضوع از اساس نسبت به جمهوري اسلامي بي ربط است؛ چرا که ايران با توجه به فتواي مقام معظم رهبري ممنوعيت مذهبي براي دستيابي به سلاح هاي کشتار دسته جمعي دارد.
گفتگو از شهربانو علي جمعه پور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
درگیریهای فرقهای کمترین نتیجه حضور پاکستان در جنگ یمن است |اخبار ایران و جهان
درگیریهای فرقهای کمترین نتیجه حضور پاکستان در جنگ یمن است توماس پیکرینگ دیپلمات و مقام ارشد خدمات خارجی آمریکا نیز در این خصوص گفت وضعیت عربستان سعودی نیز در حال تغییر بزرگی است و بهترین مشاوره برای پاکستان عدم شرکت در سیاستهای تندروانه منطقه است کد خبر ۵۰۱۶۶۹ تاریخ انتشاریاض برای یمن ارتش تشکیل داد/سرنگونی دومین جنگنده ائتلاف/پاکسازی لحج از وجود القاعده
دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۲ عربستان سعودی به دنبال ایجاد ارتشی جدید است که تشکیل آن در حضرموت آغاز شده است و از داخل عربستان اداره میشود در همین حال انصارالله از پاکسازی آخرین مقر القاعده در استان لحج خبر داد یک جنگنده ائتلاف متجاوز به یمن نیز در صعده سرنگون شده است به گزاراصرار رياض بر ادامه جنگ در يمن
اصرار رياض بر ادامه جنگ در يمن بيانيه پاياني كنفرانس رياض براي يمن در حالي كه فاقد واقع بيني و بنابر گفته فعالان يمني سرشار از توهم است بيش از پيش نشان دهنده اين است كه جنگ يمن احتمالا به زودي پايان نخواهد يافت چراكه مقامات سعودي بر ادامه درگيري از طريق حمايت از بعضي قبايل محلي بریاض برای یمن ارتش تشکیل میدهد/سرنگونی دومین جنگنده ائتلاف/پاکسازی لحج از وجود القاعده
دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۲ عربستان سعودی به دنبال ایجاد ارتشی جدید است که تشکیل آن در حضرموت آغاز شده است و از داخل عربستان اداره میشود در همین حال انصارالله از پاکسازی آخرین مقر القاعده در استان لحج خبر داد یک جنگنده ائتلاف متجاوز به یمن نیز در صعده سرنگون شده است به گزارجنگ قدرت در دولت مستعفی یمن |اخبار ایران و جهان
جنگ قدرت در دولت مستعفی یمن منابع آگاه یمنی از وجود اختلافات شدید میان رئیس جمهوری مستعفی یمن و معاونش درباره سکانداری وزارت خارجه دولت در تبعید پرده برداشتند کد خبر ۵۰۱۵۴۴ تاریخ انتشار ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۰ - 19 May 2015 منابع آگاه یمنی از وجود اختلافات شدید میان رئیس جمهواخبار ایران و جهان | - ویرانی های جنگ یمن
ویرانی های جنگ یمن در این گزارش نگاهی داریم به خرابی هایی که حملات نیروهای به رهبری عربستان در مناطق مسکونی و غیرنظامی یمن بر جای گذاشته است Reuters ۱۳۹۴-۰۲-۲۲ ۱۴ ۴۳درجنام مردگان یمن در فهرست کنفرانس ریاض
درجنام مردگان یمن در فهرست کنفرانس ریاضتاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۱۰ عربستان سعودی به منظور باشکوه جلوه دادنِ حضور یمنی ها در کنفرانس ریاض نام مردگان و غایبان را به فهرستِ حاضران در کنفرانس ضمیمه کرد به گزارش العالم "محمد عایش" سردبیر روزنامه &امام جمعه کرج:جنگ یمن، ترفندی برای انحراف جهان اسلام است
امام جمعه کرج جنگ یمن ترفندی برای انحراف جهان اسلام است کرج- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج گفت جنگ یمن ترفندی برای به انحراف کشاندن جهان اسلام از راه اصلی خود است به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی حسینی همدانی در خطبه های این هفته نماکارشناس هندی:جنایات عربستان در یمن باید به عنوان جنایت جنگی تلقی شود
کارشناس هندی جنایات عربستان در یمن باید به عنوان جنایت جنگی تلقی شود دهلی نو- ایرنا- عضو پیشین مجلس قانون گذاری دهلی نو حمله عربستان به یمن را جنایت علیه بشریت دانست و گفت کشتار مردم بی دفاع یمن باید به عنوان جنایت جنگی تلقی شود حسن احمد روز سه شنبه درگفت وگوی اختصاصی با خبرنگارتصاویر/ سقوط جنگنده سعودی در یمن
تصاویر سقوط جنگنده سعودی در یمن رسانههای یمنی تصاویری منتشر و اعلام کردند که یک جنگنده سعودی روز گذشته در حومه پایتخت یمن ساقط شده است اما برخی دیگر آن را فقط لاشه تانکر سوخت هواپیما اعلام کردند آلبوم تصاویر 94 3 4 - 11 53 - 2015-5-25 11 53 27مصباحی مقدم:جنگ عربستان علیه یمن در راستای اختلاف افکنی میان مسلمانان است
مصباحی مقدم جنگ عربستان علیه یمن در راستای اختلاف افکنی میان مسلمانان است تهران – ایرنا- رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و الجزایر تاکید کرد جنگ عربستان سعودی علیه یمن در راستای خوشحالی استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی و اختلاف افکنی میان مسلمانان است به گزارش ایرنابار سنگینی که کودکان یمن از جنگ بر دوش میکشند
بار سنگینی که کودکان یمن از جنگ بر دوش میکشندگزارشها نشان میدهد که کودکان یمن بزرگترین و معصومترین قربانیان تجاوز عربستان سعودی علیه کشور یمن به شمار میروند به گونهای که بسیاری از آنها هم اکنون در وضعیت وخیم و هشدار دهندهای قرار دارند به گزارش خبرگزاری فارس سازمان&zwnjادامه حملات جنگنده های سعودی به مناطق مختلف یمن/ پیشروی ارتش در استان تعز
ادامه حملات جنگنده های سعودی به مناطق مختلف یمن پیشروی ارتش در استان تعز جنگنده های سعودی حومه صنعا را بمباران کردند به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی جنگنده های ائتلاف سعودی روز گذشته حملات شدیدی به حومه صنعا انجام دادند اسکایتصاویر/ویرانی های جنگ یمن
تصاویر ویرانی های جنگ یمن در این گزارش نگاهی داریم به خرابی هایی که حملات نیروهای به رهبری عربستان در مناطق مسکونی و غیرنظامی یمن بر جای گذاشته است آلبوم تصاویر 94 2 23 - 09 36 - 2015-5-13 09 36 07سعودیها در جنگ با یمن در پی چه میگردند؟
تراز با نگاهی به اهمیت ژئوپولیتیکی یمن ساختار اجتماعی و دینی این کشور و گسترش نفوذ نیروهای انصار الله در میان مردم یمن و با بررسی تحولات منطقه ای و اشتباهات چند دهه اخیر عربستان در قبال یمن به دلایل حمله سعودیها پی میبریم به گزارش تراز آن چیزی که امروزه در خاورمیانه با آنپیشنویس سند کنفرانس ریاض؛ از تشکیل ارتش و دولت فدرال برای یمن تا اعمال نظر درباره "صعده"
دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۵ گروههای سیاسی یمنی که مذاکراتی را در ریاض آغاز کردهاند امروز دوشنبه طی نشستی پشت درهای بسته پیشنویس سند ریاض را بررسی میکنند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط که به متن پیش نویس سند ریاض دست یافته درحیدری در اجلاسیه دانشجویی پیشمرگان مسلمان کُرد: نتیجه 8 روز مذاکره در لوزان چیزی جز تهدید و بدعهدی آمریکاییها
حیدری در اجلاسیه دانشجویی پیشمرگان مسلمان کُرد نتیجه 8 روز مذاکره در لوزان چیزی جز تهدید و بدعهدی آمریکاییها نبود شاهزادههای عیاش آلسعود توان جنگیدن با طوفان انقلابی مردم یمن را ندارندرئیس سازمان بسیج دانشجویی با تاکید براینکه مذاکره کنندگان ما اصل را باید بر بیاعتماد بودن ط-
گوناگون
پربازدیدترینها