واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: با رشد اقتصادی هشت درصدی؛ دهلی نو غول های قاره کهن را پشت سر می گذارد دهلی نو- ایرنا- دهلی نو پایتخت هند در پنج سال آینده با پشت سرگذاشتن شانگهای و بسیاری از شهرهای قاره کهن بیشترین میزان رشد را به خود اختصاص خواهد داد.
![دهلی نو غول های قاره کهن را پشت سر می گذارد](http://img7.irna.ir/1394/13940302/81619324/81619324-6472030.jpg)
به گزارش ایرنا، براساس ارزیابی موسسه آکسفورد اکونومیک، برخلاف انتظار، تنها سه شهر چین در فهرست سریعترین رشد شهرهای کشورهای آسیایی قرار دارند درحالی که شش شهر هند جزء 10 شهر اول آسیا قرار گرفته اند.
در این لیست شهر هوشی مینه از ویتنام تنها شهری است که باید با غول های بزرگ آسیایی حاضر دراین فهرست مبارزه کند.
پیش بینی های این موسسه نشان می دهد که اقتصاد شهر دهلی نو در پنج سال آینده به طور میانگین، سالانه 8.5 درصد رشد کند؛ شهر «چنای» در جنوب هند و بندر تجاری بمبئی نیز به ترتیب 7.8 و 7.6 درصد رشد داشت .
همچنین، شهر پکن که در این فهرست رتبه آخر یعنی دهم را در اختیار دارد، سالانه شاهد رشد 6.2 درصدی خواهد بود.
ریچارد هولت رییس بخش مطالعات شهرهای جهان در موسسه آکسفورد اکونومیک می گوید: پیش بینی های ما نشان می دهد،با ظهور شهرهای دیگر، رشد چین نسبت به گذشته متعادل تر می شود.
وی می افزاید: در صورتی که نارندرا مودی نخست وزیر هند، روند سرمایه گذاری شرکت های خارجی در این کشور را تسهیل کند، شهرهای برتر هند قادرند با پایین ترین هزینه سرمایه گذاری کنند.
شهرهای مانیل فیلیپین و جاکارتای اندونزی به ترتیب رشد 5.6 و 6.1 درصدی خواهند داشت در حالی که شهر کوالالامپور احتمالا تا سال 2019 با پنج درصد، رشد کندتری را نسبت به دیگر شهرها تجربه می کند.
بنابراین گزارش، سنگاپور از نظر رشد اقتصادی، در پنج سال آینده هنگ کنگ را پشت سر خواهد گذاشت و بانکوک نیز با رشد سالانه 2.6 درصد، نسبت به سایر شهرهای تایلند رشد پایین تری خواهد داشت.
بانک جهانی نیز چندی پیش رشد اقتصادی هند در سال 2016 و 2017 را به ترتیب هفت ممیز پنج دهم و هشت درصد پیش بینی کرد و این آمار نشان می دهد که هند از مرحله کاهش رشد اقتصادی سال های گذشته عبور کرده است .
هند در سال های 2012 و 2013 به ترتیب نرخ رشد اقتصادی 3.23 و 4.4 درصد را تجربه کرد که مقایسه این آمارها با رشد پیش بینی شده اقتصادی این کشور در سال 2016 و 2017 حاکی از قرار گرفتن هند در مسیر افزایش رشد اقتصادی بر اساس متغیرهای مختلف است.
از نظر بانک جهانی علل اصلی رشد اقتصادی هند به کاهش قیمت بهای نفت، افزایش میزان سرمایه گذاری و اصلاحات ساختاری در این کشور ارتباط دارد که البته دستکم در 2متغیر مورد نظر این نهاد مالی بین المللی هیچگونه تضمینی برای تداوم این روند وجود ندارد.
از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان با اشاره به آلودگی هوا در دهلی نو که این شهر را به یکی از آلوده ترین شهرهای جهان تبدیل کرده خواستار توجه بیشتر به آلودگی هوا و استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و زغال سنگ شده اند.
*آساق*1600**1613
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]