تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815550320




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محبوبیت مهمترین نیاز ورزش او اسپرت برای ورود به المپیک


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یادداشتی بر مسابقات قهرمانی آسیا/ محبوبیت مهمترین نیاز ورزش او اسپرت برای ورود به المپیک همدان- ایرنا-در حالیکه یکی از معیارهای مهم المپیکی شدن یک رشته محبوبیت نزد تماشاگران است اما در روزهایی که شاهد میزبانی مسابقات آسیایی او اسپرت در همدان بودیم، این رشته با عدم استقبال تماشاگران مواجه شد تا نشان دهد برای تحقق خواسته مسوولان مبنی بر ورود به المپیک فاصله زیادی دارد.


به گزارش ایرنا همدان در سال های اخیر شاهد میزبانی رشته های مختلف آسیایی بوده و همواره استقبال بسیار مطلوبی از سوی تماشاگران شده است ولی در مسابقات او اسپرت قهرمانی آسیا یکی از خلاء های بزرگ عدم حضور پر رنگ تماشاگران در سالن مسابقات بود.
هر چند تبلیغات محیطی گسترده ای از این مسابقات در سطح همدان به عنوان شهر میزبان شده بود اما باید توجه داشت که این رشته ورزشی در بین همدانی ها و بسیاری از مردم کشور ناشناخته است و طبیعتا نمی توان محبوبیت اجتماعی از این ورزش را شاهد بود.
فعالیت او اسپرت از سال 1385 در کشور پایه ریزی شده اما آنچه که نزد برنامه ریزان این رشته مغفول مانده معرفی ویژگی های او اسپرت و آشنا کردن آحاد جامعه با این رشته ورزشی است.
در این مسابقات عدم شناخت رسانه ها از سبک های این ورزش هم باعث شد تا اغلب تلفظ سبک ها را به اشتباه درج کنند و این به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از مسابقاتی بود که مرجع پاسخگو و اطلاع رسان درست در اختیار نداشت.
در طول دو روز برگزاری مسابقات او اسپرت قهرمانی آسیا در یکی از بهترین و مجهزترین سالن های خاورمیانه، کمتر از یکصد نفر دیدن داشتند و درج عنوان سریعترین مردان آسیا بر روی بنرهای تبلیغاتی مسابقات این استنباط نزد تماشاگران و علاقه مندان به ورزش شد که او اسپرت چیزی شبیه دو ومیدانی و رشته های سرعتی است.
در حالیکه حدود 10 سال از استارت این ورزش مبارزه ای و نمایشی سپری شده و در شهری که خاستگاه آن به شمار می رود هنوز با این ورزش غریبه هستند.
در واقع اطلاع رسانی درستی از ویژگی های این رشته ورزشی نشده است و حتی حاضران در سالن تصور داشتند که بخش های مبارزه ای او اسپرت همان کشتی کج آمریکایی و سایر رشته های رزمی است و فقط نام آن را تغییر داده اند.
در واقع نوع کارایی تکنیک ها و سبک های اجرایی این ورزش هنوز در بین آحاد جامعه ایرانی به طور دقیق اطلاع رسانی نشده و یکی از ایرادهای بزرگ برنامه ریزان به شمار می رود.
جمعه شب گذشته فینال مسابقات در حضور حیدر فرمان مدیر فنی شورای المپیک آسیا برگزار شد تا بلکه این مقام اجرایی المپیک آسیا نسبت به تلاش ایرانی ها برای ثبت او اسپرت در المپیک قاره کهن نگاه مثبت داشته باشد اما در مقابل دیدگان وی نیز سکوها خالی از تماشاگرانی بود که بزرگترین ضعف برگزاری مسابقات را رقم زدند.
حتی تاریک کردن سالن مسابقات و نورپردازی صرفا در سکوی رقابت های مبارزه ای هم باعث نشد تا مقام اجرایی آسیا توجهی به سکوی تماشاگران نداشته باشد ضمن اینکه ترفند سیستم صوت داخل سالن برای پخش صداهای سوت و تشویق تماشاگران هم اثربخش نبود.
بی نظمی و عدم اطلاع درست ورزشکاران از نوبت حضورشان در سکوی مسابقات هم یکی دیگر از ایرادها در این مسابقات بود ضمن اینکه عوامل اجرایی داخل سالن حتی بیش از شرکت کنندگان بودند.
بسیاری از تیم ها نیز نسبت به فارسی بودن زبان مسابقات گلایه مند بوده و عنوان کردند که بسیاری از کلمات به خصوص در داوری ها را متوجه نمی شوند.
دریافت ورودی مسابقات به مبلغ حدود پنج میلیون ریال هم از دیگر انتقادهای مطرح شده از سوی ورزشکاران حاضر در مسابقات بود و عنوان داشتند در قبال این هزینه ، مسوولان جایزه نقدی و حتی غیر نقدی برای این رویداد آسیایی منظور نکردند و صرفا لوح و مدال نصیبشان شده است.
عدم زیباسازی رقابت های بخش هنری و نصب داربست های فلزی زنگ زده و نیز دکوراسیون نامناسب به عنوان موانع عبوری ورزشکاران هم از نکاتی بود که در این رقابت ها بسیار به چشم آمد.
ورزشکاران حاضر در این رقابت ها اغلب نمی دانستند که باید چه نوع لباسی را بر تن کنند و برخی نیز انتظار داشتند کشور میزبان لباس مبارزه ای را مهیا می کرد که البته نداشتن لباس باعث شد تا ورزشکاران به نوبت لباسی که برای مسابقات منظور شده بود را برتن کنند.
شماری از آنها نیز به قضاوت مداوم داوران ایرانی اعتراض داشتند و معتقد بودند بیشتر توجه به برد ورزشکاران ایرانی دارند که اگر این ادعا را وارد ندانیم اما شائبه آن طبیعتا به وجود می آید.
نبود پزشک متخصص در امور پزشکی ورزشی در مسابقات هم جالب توجه بود و مسوولان اجرایی به امدادگران هلال احمر بسنده کرده بودند.
این رقابت ها فاقد تست دوپینگ بود و طبیعتا ورزشکاران بدون استرس و نظارت دقیق جسمانی گام به رقابت با سایر حریفان گذاشتند.
مسابقات او اسپرت قهرمانی آسیا در همدان را صرفا باید در حوزه آسیای میانه دانست چرا که سایر کشورهای حاضر در مسابقات فقط به اعزام یک یا دو ورزشکار بسنده کرده بودند و بیشتر ایران، افغانستان و عراق ورزشکار داشتند که به ترتیب اول تا سوم شدند.
عدم پخش تلویزیونی مسابقات، نبود جایگاه مناسب برای رسانه ها، اتاق کنفرانس، مهیا نکردن فضای مناسب برای تمرین و گرم کردن ورزشکاران و منطقه استقرار دوربین ها از دیگر ضعف های مشهود در این مسابقات بود.
انتظار می رود مسوولان اجرایی او اسپرت که تلاش فراوانی برای توسعه این ورزش در سطح جهان و نیز المپیکی شدن آن در آسیا دارند ضمن توجه به نواقص موجود به خصوص در اطلاع رسانی و افزایش جمعیت علاقه مندان، به بهبودی شرایط مسابقه ای این ورزش بپردازند.
میثم ناصرنژاد - خبرنگار ایرنا همدان
7520/1181









02/03/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن