واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۲۶ب.ظ)
طراحي غلط پل و اشتباه در تخمين دوره بازگشت سيلاب علت حادثه سيلاب شوراب بوده است موج - خرم آباد - استاندار لرستان گفت: وقوع سيلاب در مهر سال گذشته موجب کشته شدن پنج نفر شد که علت اين حادثه توسط کارشناسان طراحي غلط پل و اشتباه در مدت زمان دوره بازگشت سيلاب اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، هوشنگ بازوند در ديدار با امدادگران جمعيت هلال احمر لرستان افزود: کم توجهي در دوره بازگشت سيلاب رودخانه شوراب در کنار طراحي نادرست پل منجر به اين اتفاق ناگوار شده است.
وي اظهار کرد: باتوجه به اتفاق سال گذشته، بايد نسبت به بهسازي پل با توجه به تعيين دوره بازگشت سيلاب تصميم گيري و اقدام شود؛ چراکه در غير اينصورت تکرار اين حادثه دور از انتظار نخواهد بود.
وي تصريح کرد: دوره بازگشت سيلاب و حداکثر دبي آب پل شوراب 25 سال در نظر گرفته شده و اين درحالي است که چنانچه دوره بازگشت سيلاب 50 ساله طراحي مي شد، حادثه مهر گذشته رخ نمي داد.
مديريت ارشد اجرايي استان با اشاره به وقوع 10 بلاي طبيعي در استان گفت: بيش از 95 درصد جغرافياي استان نيز درگير مساله زلزله خيزي است که با توجه به اين موقعيت بايد مباحث پيشگيري در اولويت قرار داشته باشد.
مهندس بازوند همچنين سيل و خشکسالي را از مخرب ترين بلاياي طبيعي در لرستان دانست و اضافه کرد: مقابله با بلاياي طبيعي و پيشگيري از وقوع خسارات آن نيازمند شناخت دقيق اين بلايا توسط عموم مردم است.
وي به شناخت دقيق مردم کشورهاي توسعه يافته از بلاياي طبيعي اشاره کرد و افزود: امدادگران جمعيت هلال احمر در صف مقدم آشتي بلاياي طبيعي با مردم هستند و ازين رو بايد راه مقابله با اين بلايا و نوع برخورد در زمان وقوع حادثه را به مردم آموزش دهند.
وي گفت: براي عبور از چالش بلاياي طبيعي بحث چرخه مديريت بحران تعريف شده که موضوعات پيشگيري، بازسازي و بازتواني مباحث مرتبط با اين چرخه هستند.
وي همچنين به وقوع زمين لرزه سال 85 در لرستان اشاره کرد و ادامه داد: پس از وقوع اين زمين لرزه بيش از 22 هزار واحد مسکوني کمتر از 11 ماه ساخته شد که تحقق اين امر با مشارکت مردم امکان پذير شد.
وي بر اجراي چرخه مديريت بحران در استان حادثه خيز لرستان اشاره کرد و اظهار داشت: بيش از 50 درصد پيشگيري در برابر بلاياي طبيعي وظيفه امدادگران جمعيت هلال احمر بوده، بنابراين مديريت بر بحران بايد بيش از مديريت در بحران مورد توجه باشد.
نماينده عالي دولت در لرستان با اشاره به اين موضوع که هزينه مديريت بر بحران به مراتب کمتر از مديريت در بحران است، گفت: آمادگي و تجهيز موضوع مهمي در چرخه مديريت بحران است که امدادگران بايد در اين زمينه نيز سرآمد باشند.
بازوند اضافه کرد: بر اساس گزارش مدير کل ستاد بحران استان امکانات و تجهيزات هلال احمر استان کم بوده که انتظار مي رود جمعيت هلال احمر استان با مکاتبات و پيگيري هاي لازم اين معضل را برطرف کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]