تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اولین چیزی که از انسانها سؤال می شود، نمازهای پنج گانه است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842894012




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مولفه های اقتصاد مقاومتی برگرفته از مبانی دین اسلام است


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: این روزها، دکترین اقتصاد مقاومتی به سرفصل شماره یک مباحث اقتصادی در کشور تبدیل شده است؛ درست در زمانی که اروپا با طرح «ریاضت اقتصادی» در گیر و دار بحران مالی دست و پا می زند، کشور ما با رهنمود های رهبر انقلاب و دکترین آوانگارد ایشان ...

به گزارش تراز ،  این روزها، دکترین اقتصاد مقاومتی به سرفصل شماره یک مباحث اقتصادی در کشور تبدیل شده است؛ درست در زمانی که اروپا با طرح «ریاضت اقتصادی» در گیر و دار بحران مالی دست و پا می زند، کشور ما با رهنمود های مقام معظم رهبری و دکترین آوانگارد و پیشرفته ایشان تحت عنوان اقتصاد مقاومتی از پتانسیل خوبی برای توسعه پایدار برخوردار شده است. اگر مولفه های اقتصاد مقاومتی توسط مسئولین کشور به درستی، اجرا شود آنگاه می توان آثار و نتایج مطلوب آن را نظاره نشست. برای بررسی وضعیت اقتصادی کشور و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی از مهندس کریم جوادی، رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی مشهد و یکی از بانکداران کشور دعوت کردیم تا در گفتگو با خبرنگار شبستان، نقطه نظرات خود را بیان کند. در ادامه ماحصل این پرسش و پاسخ از نظر می گذرد.
به نظر شما چرا بحث اقتصاد مقاومتی در طول چند سال اخیر اینقدر اهمیت یافته است؟
با توجه به ساختارهای اقتصادی کشور، توجه به فضای کسب و کار و تولید ملی از مسائل مهمی است که در رونق اقتصاد باید مورد نظر قرار گیرد. ضمن اینکه مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر بر مسئله اقتصاد تاکید فراوان دارند و ما که مدعی ولایتمداری هستیم باید به ندای رهبر خود لبیک گفته و در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم.
امروز جمهوری اسلامی ایران در شرایطی از اقتدار به سر می‌برد که هیچ یک از دشمنان توان و جرات برخورد فیزیکی با ما را نداشته و از همین حیث به دنبال نفوذ و تخریب ساختارهای اقتصادی ما هستند. اگر می خواهیم راه نفوذ دشمن را سد کنیم باید پارامترهای بالقوه اقتصاد مقاومتی را بالفعل کنیم.
آیا وظایف اجرای مولفه های اقتصاد مقاومتی فقط بر عهده مردم است؟
خیر؛ مسئله اقتصاد یکی از مهم‌ترین ساختارهای مدیریتی کلان است و باید بصورت توأماً از طرف مسئولان، نخبگان و مردم دنبال شود. امروز نخبگان اقتصادی مسئولیت‌های سنگینی بر دوش دارند و باید در کنار مردم برای پیاده سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی از جان و دل مایه بگذارند.
چگونه می توان معیارهی اقتصاد مقاومتی را از  مبانی دین مبین اسلام استخراج کرد؟
دین اسلام با هرگونه حیف ومیل واسراف وهمچنین ازبین بردن منابع مخالف است وچیزی به عنوان مصرف گرایی در اسلام وجود ندارد، خداوند در قرآن کریم بر قناعت وصرفه جویی تأکید دارد وازطرفی داشتن ایمان وعزت منوط ومشروط برقناعت است. مسئولین بایستی بیشتر از مردم در مصارف دولتی صرفه جویی کرده و تا حد امکان نسبت به کاهش هزینه اقدام نمایند وهمچنین امورات وکارهای ارباب رجوع را دراسرع وقت انجام داده تا درخیلی از موارد مثلا رفت وآمدها ، استفاده از کاغذ، بنزین و…صرفه جویی شود. در واقع، هدر ندادن منابع به زبان ساده یکی از معیارهای اصلی اقتصاد مقاومتی است که در دین اسلام نیز بر آن تأکید بسیار شده است.
بعضی از کارها وبرنامه ها نیز درادارات غیر ضروری است ؛ به نظر من باید بودجه های ادارات را براساس کارهای مهم درمسائل اساسی وکلان وتاجایی که امکان دارد درمسیر دین هزینه کرد و عدالت اقتصادی زمانی تخقق میابد که به توصیه های دینی عمل شود.
چگونه می توانیم از فرهنگ اقتصاد مقاومتی برای رسیدن به جایگاهی مطلوب در عرصه جهانی استفاده کنیم؟
اگر بخواهیم در جایگاه جهانی جای خود را تثبیت کنیم نباید در حوزه اقتصادی ضعیف باشیم. رهبر انقلاب تلاش کردند با ارائه یک الگوی ماندگار تحت عنوان اقتصاد مقاومتی، نقشه‌های دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران را که عبارت از زیر فشار گذاشتن اقتصاد ایران با تحریم‌ها بود بی اثر کنند. طبق سند چشم انداز ۲۰ ساله ایران در سال ۱۴۰۴ به لحاظ اقتصادی در همه بخش‌ها باید به خود کفایی رسیده و در خاورمیانه پیشگام باشد. مردم می‌توانند بر اساس فرهنگ بومی و استفاده از تولیدات داخلی مسئولان را در تحقق مولفه های اقتصاد مقاومتی یاری کنند.
چه چالش هایی نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی را دشوار می کند؟
ایران به لحاظ تکنولوژی وبا داشتن جوانان پویا ومبتکر چیزی کم ندارد ، آن موضوعی که مهم است  این است که فرهنگ ما کمی ریشه در مصرف گرایی دارد؛ به عنوان مثال ایران سالانه میلیون ها دلار صرف واردات لوازم لوکس ، لوازم آرایشی وبهداشتی وخانگی می کند که همه اینها به اقتصاد ما ضربات فراوانی وارد می کند؛ همین روزها شاهد هستید که بحث واردات خودروهای لوکس و اصطلاحاً «دور دور» جوانان چگونه با نگاه انتقادی جامعه مواجه شده است. هزینه کردن منابع ارزی کشور برای واردات کالاهای غیرضروری، فرصت نفش کشیدن را از اقتصاد می گیرد. جا دارد که بر روی همه این موارد برنامه ریزی شود وکالاهای وارداتی برطبق ضروریات وارد شود و تا حد علا حمایتی جدی از  تولیدات داخلی صورت بگیرد.
نقش مدیریت جهادی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی چیست؟
ایجاد یک رویکرد عمومی و بوجود آوردن یک عزم ملی برای مقابله با بحران‌های اقتصادی از طریق فرهنگ همراه و همکار با شرایط اقتصاد عمومی می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای پیاده سازی فرهنگ اقتصاد مقاومتی باشد. این امر نهایتاً به یک اقتصاد پایدار و توسعه پایدار منجر می شود. البته نباید نقش مدیریت جهادی را در اجرای سیاست‌های اقتصادی مقاومتی نادیده بگیریم. وقتی از مدیریت جهادی بحث می‌‌شود ابتدا باید تعریفی از آن داشته باشیم. در تعریفی ساده می‌توان مدیریت جهادی را نوعی مدیریت متعهد و مسئول دانست و باید این اشتباه را از ذهن‌ها دور کرد که مدیریت جهادی یعنی مدیریتی که فقط کار می‌کند بلکه مدیریت جهادی با فکر و اندیشه به سمت مسائل می‌رود. هم‌اکنون این تفکر ناصحیح ایجاد شده است که مدیریت جهادی را صرفا عمل کردن می‌داند در حالیکه یک فرد جهادگر ابتدا باید چگونگی انجام جهاد را به خوبی بداند و در این رابطه، نیاز اساسی، تفکر و تعقل مسئولانه است. مدیریت جهادی مبتنی بر تعقل و تعهد نسبت به اهدافی است که در مجموعه یک سیستم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حاکم است. واقعیت این است که اگر باور و فرهنگ عمومی در مواجهه با انگاره های اقتصادی اصلاح شود، مبتنی بر آن اصلاح اقتصاد، چندان دشوار نخواهد بود و باید در فضای عمومی احساس امنیت در سرمایه گذاران تقویت و با هتک حرمت و تخریب شخصیت فعالان اقتصادی برخورد شود. برای حراست از انقلاب اسلامی و محقق شدن شعار «حمایت از کار و سرمایه ایرانی» باید از سرمایه داران امین، متدین و کسانی که زندگی ساده ای دارند و سرمایه خود را در خدمت رشد اقتصادی کشور گذاشته اند، حمایت شود. حساسیت ها در دیدگاه اسلامی، در مورد اصل سرمایه نیست، بلکه نوع روابط حول محور سرمایه است که محل مناقشه و دقت است و به تعبیر دیگر، اهمیت ندارد که «رئیس اموال» چه کسی باشد، چرا که اگر سرمایه در مسیر تولید به کار گرفته شود، سرمایه دار، تنها گرداننده سرمایه است و بهره را کارگر و جامعه می‎برد.
از نیروی انسانی جوان چگونه می توان برای تحقق آرمان های اقتصاد مقاومتی بهره برد؟
یکی از امکانات مقابله ما با حرکات دشمن، نیروی انسانی جوان و آموزش دیده است؛ در اقتصاد مقاومتی باید از این نیرو به عنوان یک فرصت استفاده کرد که خوشبختانه کشور مملو از این جوانان انقلابی است. اکنون در شرایطی هستیم که باید مدیریت را در عرصه عملیاتی جامعه مورد استفاده قرار دهیم و از ظرفیت‌های موجود کمک بگیریم. یکی از پاشنه آشیل های سیاست های اقتصاد مقاومتی این است که متأسفانه برخی افراد به این سیاست‌ها به صورت سطحی می نگرند و گام های بعدی این سیاست‌ها را مورد توجه قرار نمی دهند. روشی که برای مشکلات اقتصاد مقاومتی باید دنبال شود، مدیریت جهادی می باشد، که این امر نیازمند افرادی با انگیزه و با قدرت تفکر بالاست. درواقع اگر جوانان وارد رقابت های سالم اقتصادی شوند، آنگاه اهداف اقتصاد مقاومتی به راحتی، تحقق میابد.
اقتصاد مقاومتی چقدر متأثر از عوامل خارجی است؟
اقتصاد مقاومتی یعنی کشور ایران براساس ظرفیت ها و توانمندی های داخلی خود ادامه حرکت داده و با اتکا به درون عمل کند  نه تکیه بر کمک کشورهای خارجی. ما چه کم داریم؛ در این کشور منهای نفت، خاویار داریم، محصولات کشاورزی چهار فصل داریم، پسته داریم، زعفران داریم، گردشگری بکر داریم، گاز داریم و انواع و اقسام محصولات معدنی. کشور ژاپن کدامیک از منابع طبیعی ما را دارد؟ ما اگر بر ظرفیت های داخلی تکیه کنیم از منت کشی کشورهای خارجی بی نیاز می شویم و هیچ احتیاجی به آنها نداریم. اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری اشاره کردند بهترین مدل از توانمندی داخلی ما برای حل مشکلات اقتصادی کشور ماست. در وضعیت کنونی از جمله مواردی که دشمنان جمهوری اسلامی روی آن پافشاری می کنند، مسئله معیشت مردم و قرار دادن جامعه در مقابل حکومت است که درحال حاضر دشمن با محدود کردن منابع اقتصادی، فشار بر مردم و واحدهای تولیدی را افزایش داده است تا موجبات نارضایتی آنها از حکومت را فراهم کند. در بحث اقتصاد مقاومتی توجه به این نکته که دشمن تهدید اقتصادی را به عنوان راهکار خود انتخاب کرده بسیار مهم است و واقعیت این است که شناخت چگونگی مقابله با تهدیدها از یک طرف نیازمند شناسایی سناریوهای دشمن و از طرف دیگر شناسایی نقاط آسیب و ضعف و قوتهای اقتصاد خود ماست. یعنی باید آفند دشمن شناسایی و پدافند مناسب برای آن انتخاب شود. از همین رو الزام است تا درحین بحث از راهکارها و رویکردهای اقتصاد مقاومتی بحث ظرفیت جذب اقتصادی به عنوان یک پروژه ملی بین تمام ارکان نظام نیز تعریف و مورد بررسی قرار گیرد و در این میان اتاق بازرگانی تهران که امکانات مناسبی هم دارد پیشقدم شده و از همه پیشنهادها استقبال می کند و دست دست اندرکاران و نخبگان را برای همفکری می فشارد.
عوامل خارجی تهدید کننده اقتصاد ملی کدامند؟
ببینید همین حالا، واردات کالاهای اساسی و استراتژیک با سیاست های اقتصاد مقاومتی سازگاری ندارد . باید دید کالاهایی که وارد می شود تا چقدر صنایع را با رکود مواجه می کند. واردات خودروهای لوکس ، کفش و سایر اقلام به معنی ضربه زدن به صنعت داخلی است. در قانون انتضاع وظایف تجاری بخش کشاوزی اشاره شده که وزارت جهاد کشاورزی موظف است سالی ده درصد به تولید این محصولات اضافه کند و گمان می کنم که این وزارت خانه نیز در حال برنامه ریزی در همین راستا است. نکته دیگری که باید بگویم این است که واردات خودرو در سال 93 نسبت به سال 92 سی درصد رشد داشته است و ما چرا باید شاهد رشد این چنینی در این بخش باشیم؟ تولید داخلی ما در سال 92 حدود 700 هزار دستگاه بوده که در سال 93 با مجموع فعالیت هایی که وزارت خانه انجام داده تولید داخلی به بالای 1 میلیون و 100 هزار خودرو رسید لذا ما در مجموع نزدیک به 55 درصد در سال گذشته در صنعت خودروسازی کشور رشد داشته ایم. در سال جاری تولید یک میلیون و 400 خودرو هدف گذاری شده که ان شا الله در این راستا حرکت خواهیم کرد. اما از آن طرف ماجرا، مصرف کننده ما قطعاً نیازمند آن است که خودرویی که مصرف می کند ایمنی بالا و از نظر سوخت نیز مصرف بهینه داشته باشد، بنابراین این دو محور عمده ای است که برای مصرف کننده در نظر گرفته می شود. در واقع، می خواهم بگویم که کیفیت، حلقه مفقوده تولید ملی در کشور است که اگر به آن توجه شود آنگاه شاهد کاهش شدید واردات خواهیم بود انشاا... .


منبع: شبستان



يكشنبه 3 خرداد 1394 ساعت 11:40





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن