واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۲۲ق.ظ)
قدرداني مسوولان اين سازمان از موفقيت هاي بهداشتي جمهوري اسلامي ايران موج- دکتر سياري معاون بهداشت وزارت بهداشت که همراه با وزير بهداشت کشورمان براي شرکت در شصت و هشتمين مجمع عمومي سازمان جهاني بهداشت به ژنو سفر کرده است با مديران سازمان جهاني بهداشت ديدارهاي جداگانه اي داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر علي اکبر سياري در ديدار با معاون برنامههاي پيشگيري و کنترل بيماريهاي مزمن غيرواگير (NCDs)سازمان جهاني بهداشت گزارشي از برنامه راهبردي تدوين شده کشور در خصوص پيشگيري و کنترل بيماريهاي غيرواگير (NCDs) در راستاي برنامههاي پيشبيني شده در طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت ارايه داد.
معاون بهداشت همچنين به تبيين برنامههاي درنظر گرفته شده براي افزايش دسترسي جمعيت ساکن حاشيه شهرها و شهرهاي 20 تا 50 هزار نفر با تاکيد بر ارزيابي اوليه جمعيت براي عوامل خطر شامل اضافه وزن، چاقي، مصرف نمک، مصرف سيگار و تنباکو، وضعيت تغذيه، وضعيت سلامت روان، بيماريهاي ديابت و فشارخون بالا توسط بهورز در روستا و کارشناس مراقب سلامت در نواحي شهري پرداخت.
در ادامه دکتر Oleg Chestnov معاون برنامههاي پيشگيري و کنترل بيماريهاي مزمن غيرواگير (NCDs) سازمان جهاني بهداشت ضمن تقدير از تلاش هاي به عمل آمده در چند ماه اخير براي برگزاري اولين کارگاه آموزشي پيشگيري و کنترل بيماريهاي مزمن غيرواگير (NCDs) در کشور با حضور کارشناسان ارشد WHO و اساتيد دانشگاه همکار، تدوين برنامه راهبردي را قدمي موثر در حرکت درست به سمت پيشگيري و کنترل اين بيماري ها برشمرد.
وي اضافه کرد: زماني که مصرف نمک در ايران 2 تا 3 برابر ميزان استاندارد مي باشد انتخاب اهدافي همچون کاهش تدريجي نمک در کليه محصولات کارخانههاي توليد مواد غذايي و همچنين نان از اقدامات مهمي است که با شناختي که از موفقيت هاي وزارت بهداشت ايران در برنامه تحول سلامت داريم قابل دستيابي است. اگرچه همکاري ساير بخش ها همچون صنعت و بازرگاني و ديگر بخش هاي مرتبط در اين مورد ضروري است.
وي افزود: همچنين توجه به شناسايي بيشتر بيماران مبتلا به فشارخون بالا و شروع به درمان و کنترل هرچه بهتر فشارخون در آن ها ميتواند نقش قابل توجهي در کاهش عوارض قلبي عروقي فشارخون داشته باشد.
اين مدير سازمان جهاني بهداشت در ادامه با توجه به نقش تنباکو در ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي، سرطان ها و بيماري هاي ريوي خواستار توجه و تلاش ويژه براي ممنوعيت مصرف دخانيات در اماکن عمومي و محل هاي کار همراه با افزايش ماليات در کشورها شد.
در اين نشسست مقرر شد مشاوران سازمان جهاني بهداشت براي همکاري هاي بيشتر در زمينه کاهش نمک، چاقي و اضافه وزن، کنترل تنباکو بويژه در زمينه قاچاق سيگار، ثبت عوامل خطر و بيماريهاي قلبي و عروقي به ايران اعزام شوند.
بنابراين گزارش دکتر سياري معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنين با دکتر فوکودا معاون مديرکل سازمان جهاني بهداشت در امنيت سلامت ديدار کرد.
در اين جلسه ابتدا توضيحات لازم در خصوص چگونگي اجراي برنامههاي مراقبت بينالمللي سلامت، ايمني غذايي بويژه نظارت بر اماکن تهيه و توزيع مواد غذايي و مقاومت به آنتيبيوتيک ها در ايران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. وضعيت بيماري هايي همچون مالاريا، سل، وبا و منتقله از راه آب و غذا نيز توضيح داده شد.
دکتر فوکودا از اقدامات موثر ايران در اجراي برنامههاي مراقبت بينالمللي سلامت و ظرفيت هاي خوب آزمايشگاهي و نظام مراقبت و ثبت اطلاعات در اين حوزه قدرداني کرد.
معاون بهداشت همچنين با دکتر حميد جعفري مدير برنامه فلج اطفالسازمان جهاني بهداشت ديدار و گفت و گو کرد.
در اين ديدار برنامه فلج اطفال و پوشش اين برنامه در کشورهاي منطقه و همسايه به ويژه افغانستان، پاکستان و عراق و چالش هاي موجود مطرح شد.
همچنين در اين جلسه تعهد جهاني و موقعيت کشور براي تغيير واکسن فلج اطفال از نوع خوراکي به نوع تزريقي دوظرفيتي در اين جلسه مورد بررسي قرار گرفت و مدير برنامه فلج اطفال WHO برنامههاي دقيق ايران در نظام مراقبت از فلج اطفال و تلاش هاي به عمل آمده را مورد تقدير و تشکر قرار داد.
همچنين دکتر سياري و دکتر ديناروند نشست مشترکي با دکتر Kazuaki Miyagishima مدير برنامههاي امنيت غذايي و بيماري هاي مشترک انسان و حيوانات سازمان جهاني بهداشت داشتند.
در اين ديدار توجه به وضعيت ايمني غذايي در سطح کارخانجات توليد مواد غذايي و در سطح عرضه يکي از اولويت هاي برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت در سال جاري عنوان شد.
مدير برنامههاي امنيت غذايي و بيماريهاي مشترک انسان و حيوانات سازمان جهاني بهداشت نيز ضمن تشکر از تعهد بالاي مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در توجه به امنيت غذايي اعلام کرد برنامه ارزيابي وضعيت کشورها در اين خصوص در دست طراحي است که مسلما با کمک و همراهي کارشناسان ايران در منطقه مديترانه شرقي اجرا خواهد شد.
دکتر سياري همچنين ديداري با آقاي Martin Bowls معاون کل وزارت بهداشت فدرال استراليا داشت.
در اين ديدار ضمن تبادل تجربيات بازديد اخير هيات عالي رتبه ايراني از نظام سلامت استراليا، پيرامون آموزش پزشکان خانواده، چالش هاي توزيع پزشک و ساير منابع انساني در مناطق دوردست و محروم و اصلاحات لازم در نظام پرداخت به ارائه دهنده گان خدمت و استفاده از تجربه اخير استراليا مبني بر حرکت از پرداخت کارانهاي به نظام پرداخت مبتني بر سرانه و عملکرد و همکاري هاي متقابل در اين زمينه توافق شد و از ايشان براي بازديد از نظام سلامت جمهوري اسلامي ايران به منظور گسترش همکاري هاي متقابل دعوت شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]