محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844948094
نقش مهم ايران در آينده توسعه منطقه آسيا و اقيانوسيه
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۴ق.ظ)
نقش مهم ايران در آينده توسعه منطقه آسيا و اقيانوسيه موج - قائممقام کميته ملي توسعه پايدار با اشاره به واگذاري رياست مجمع آسيايي توسعه پايدار سازمان ملل به ايران، گفت: ايران و منطقه آسيا و اقيانوسيه بهواسطه رشد جمعيت صعودي و مسير توسعه اقتصادي که در آن قرار دارند، ميتوانند نقش مهمي در پايداري يا ناپايداري توسعه جهاني در آينده داشته باشند.
به گزارش خبرگزاري موج، رضا مکنون، قائممقام کميته ملي توسعه پايدار، با اشاره به واگذاري رياست مجمع آسيايي توسعه پايدار سازمان ملل به ايران، گفت: اجلاس يونپ در آسيا و اقيانوسيه با مشارکت حداکثري و حضور بالاترين مقامهاي محيط زيست کشورهاي منطقه همراه بود و بنا به پيشنهاد شمشاد اختر دبير اجرايي کميسيون اقتصادي اجتماعي آسيا و اقيانوسيه سازمان ملل و نظر به تجارب و تسلط رئيس سازمان حفاظت محيط به موضوع موردبحث وبرتري او نسبت به ساير نامزدهاي اين مقام، رياست مجمع آسيايي توسعه پايدار سازمان ملل به ايران واگذار شد.
مکنون افزود: ازآنجاکه دوره اجرايي اهداف توسعه پايدار همزمان با اتمام سال 2015 به پايان ميرسد، تعيين و شناسايي اهداف توسعه پايدار براي سال 2016 به بعد در دستور کار اين مجمع قرار گرفته است.
قائممقام کميته ملي توسعه پايدار شناسايي دستور کار منطقهاي توسعه و ارائه سازوکارهاي مالي ممکن براي اجراي اهداف توسعه پايدار را از جمله مسووليتهاي اين مجمع دانست و تصريح کرد: منطقه آسيا و اقيانوسيه بهويژه دو کشور چين و هند بهواسطه رشد جمعيت صعودي و مسير توسعه اقتصادي که در آن قرار دارند، ميتوانند نقش مهمي در پايداري يا ناپايداري توسعه جهاني در آينده داشته باشند.
وي ادامه داد: بخش عمده توسعه اقتصادي، افزايش جمعيت و توسعه شهرنشيني آينده جهان که منجر به رشد مصرفگرايي و تشديد آلودگيها يا افزايش منابع آلاينده ميشود، در اين منطقه قرار دارد و ازاينرو تعيين و تدوين شاخصهاي توسعه پايدار بهمنظور جلوگيري از بحرانهاي آتي بسيار کليدي است.
فقرزدايي، اقتصاد سبز و کاهش آلايندهها از مهمترين ابعاد توسعه پايدار
مکنون با بيان اينکه در حال حاضر شاخصهاي توسعه پايدار در 17 بند موردتوافق کشورهاي دنيا در سازمان ملل واقعشده است، فقرزدايي، اقتصاد سبز و کاهش آلايندهها را ازجمله مهمترين ابعاد توسعه پايدار برشمرد و گفت: بند 17 اين شاخصها به راهکارهاي اجرايي در اين حوزه اختصاص دارد که درنهايت به 160 زير هدف تبديل خواهد شد.
قائممقام کميته ملي توسعه پايدار اضافه کرد: اگرچه طراحي و تدوين شاخصها، پروسهاي طولاني است، اما؛ در نهايت منجر به ارزيابي ميزان پايداري يا ناپايداري کشورهاي دنيا در مسير توسعهاي و تعيين وضعيت پايداري يا ناپايداري جهان خواهد شد.
وي، اقتصاد سبز، شدت کم انرژي و اصطلاح جديد بهرهوري منابع را ازجمله پارامترهاي توسعه پايدار و نشاندهنده توانايي مديريت و رشد تکنولوژي يک کشور اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: اين پارامترها نشان ميدهند چطور با صرف منابع کمتر و ايجاد آلودگي پايينتر سطح رفاه بيشتري براي مردم ايجادشده است يا روندي برعکس رخداده است.
مکنون بهرهوري منابع را قياس ميزان توليد با ميزان مصرف آب، انرژي و خاک دانست و گفت: بهطور مثال ممکن است براي توليد يک دلار ناخالص داخلي در کشور ژاپن تنها يکسوم ميزان آب مصرفي در تايلند براي همان ميزان توليد، مصرف شود و اين به معناي بهرهوري بالاتر منابع در ژاپن است.
قائم مقام کميته ملي توسعه پايدار با اشاره به اينکه ضرورت تدوين و طراحي الگوي توسعه بر مبناي وضعيت اکولوژيک منطقه از ديگر پارامترهاي مهم توسعه پايدار است، تاکيد کرد: بعدازاين پايه نخست توسعه در هر نقطه از زمين، همخواني طرح توسعهاي با طبيعت و محيطزيست و جلوگيري از افزايش فشار و بارگذاري بر طبيعت و در حد کشش اکولوژيک منطقه است.
وي با ذکر مثال درياچه اروميه، گفت: اين بدان معني است که اگر امکان بازگشت به زمان گذشته وجود داشت، الگوي توسعه درياچه اروميه بسيار متفاوت از الگوي توسعه حال حاضر آن خواهد بود بهگونهاي که شاهد بهرهکشي در حدود دو برابر توان اکولوژيکي منطقه و درنتيجه از دست دادن درياچه و محيطزيست حوزه نباشيم.
طراحي الگوي توسعه بر مبناي وضعيت اکولوژيک منطقه، فراتر از آمايش سرزمين
مکنون خاطرنشان ساخت: طراحي الگوي توسعه بر مبناي وضعيت اکولوژيک منطقه، فراتر از آمايش سرزمين است زيرا آمايش سرزمين به معناي ارزيابي سياسي، امنيتي، اقتصادي براي طرحهاي توسعهاي و سپس تأمين آب و ساير منابع طبيعي از ديگر مناطق است اما اين الگو حفظ و حراست فرم هزاران ساله و تاريخي طبيعت در هر منطقه است.
قائممقام کميته ملي توسعه پايدار ادامه داد: درنتيجه تسري اين الگو توسعهاي، محيط زيست اولويت نخست توسعه ميشود و پس از تعيين و تخصيص سهم محيطزيست و حفظ سرزمين، آب، خاک و هواي باقيمانده طي برنامهريزي معقول براي طرحهاي توسعهاي به کار گرفته خواهد شد.
وي ضمن تاکيد بر اين موضوع که حتي تخصيص همين ميزان منابع به طرحهاي توسعهاي نيز تنها با تضمين شرط بهرهوري بالا، تأمين رفاه حداکثري براي مردم و توليد پايينترين ميزان آلودگي خواهد بود، تصريح کرد: بهطور مثال زباله توليدي بايد تا حد ممکن با بازيافت به چرخه طبيعت بازگردد.
ضرورت انقلاب در توسعه
مکنون افزود: کاهش فشار بر سرزمين با مبنا قرار دادن توانايي اکولوژيک منطقه، افزايش راندمان منابع و افزايش بهرهوري و جلوگيري از انتشار و تسري آلودگي به منابع حياتي همچون آب زيرزميني، رودخانه و خاک نياز به تفکري جديد و انقلاب در توسعه دارد که اين مهم تنها با همکاري و تعامل مراکز علمي و دانشگاهي و بهرهگيري از ابداعات و اختراعات حاصل ميشود و شيوههاي سنتي هرگز توانايي پاسخگويي به نيازهاي جديد را ندارند.
قائممقام کميته ملي توسعه پايدار مشارکت بخش خصوصي براي دستيابي به توسعه پايدار را از مهمترين مباحث مورد تأکيد جهاني برشمرد و اظهار کرد: بخش خصوصي نياز به توجيه و تعريف منافع براي پذيرفتن نقش در توسعه پايدار دارد زيرا دولتها نميتوانند بهتنهايي موفق به ايجاد روند پايداري در توسعه کنند.
وي تغيير سياستگذاريهاي دولتي در موضوع توسعه و تدوين سياستهاي جديد در اين حوزه را ضروري دانست و تاکيد کرد: دولتها موظف به تخصيص يارانه براي دستيابي به اقتصاد سبز هستند و نبايد يارانه و کمک دولتها منجر به تقابل با توسعه و اقتصاد سبز شود.
الزام دولتها به حرکت در مسير دستيابي به اقتصاد سبز و صنعت پاک
مکنون با ذکر مثال تخصيص يارانه به سوخت که در تناقض باسياستهاي کاهش co2 است، خاطرنشان ساخت: حرکت دولتها بايد در مسير قانونگذاري و برنامهريزي براي دستيابي به اقتصاد سبز و صنعت پاک باشد.
قائممقام کميته ملي توسعه پايدار گفت: تمام اين تعابير به معناي آن است که حفظ محيطزيست و قرار گرفتن در مسير توسعه پايدار پس از پايان سال 2015 نقشي مهم درروند برنامهريزي کشورها براي حرکت در ريل توسعهاي خواهد داشت که به معناي در نظر گرفتن تمام حلقههاي توسعهاي اعم از نيازسنجي، ايجاد رفاه، عدم آلودگي، تخريب و بهرهکشي بالا از منابع است.
وي بابيان اينکه در حال حاضر قوانين مربوط به توسعه پايدار در سطح جهاني بهصورت داوطلبانه پذيرفتهشده است و تنها در موارد معدودي همچون عدم انتشار مواد خطرناک بين مرزها يا تخليه آنها در دريا و آبهاي آزاد، پروتکلهاي جداگانهاي وجود دارد، اظهار کرد: بهزودي شرايطي ايجاد خواهد شد که منجر به افزايش تعهد کشورها به شاخصهاي توسعه پايدار خواهد شد.
مکنون افزود: حتي درزمينهٔ انتشار co2 در هوا که منجر به خروج آلودگي از مرز کشورها ميشود نيز بهزودي با تدوين قوانين سختگيرانه، کشورها متعهد به الزاماتي در اين خصوص ميشوند و همين امر تاييدي بر فرامرزي بودن محيطزيست است.
مرگ ساليانه 7 ميليون نفر در جهان براثر آلودگي
قائممقام کميته ملي توسعه پايدار ضرورت تدوين قوانين سختگيرانه براي جلوگيري از انتشار آلودگيها را حفظ سلامت مردم دانست و اضافه کرد: در حال حاضر ساليانه جهان شاهد مرگ حدود 7 ميليون نفربر اثر آلودگي ناشي از هوا و زباله است.
وي ضمن اشاره به برخي سياستهاي داخلي ايران براي دستيابي به توسعه پايدار، گفت: تدوين استراتژي 25 ساله و سه مرحلهاي که نقطه آغاز آن برنامه ششم توسعه (از ابتداي سال 95 آغاز خواهد شد) و جلوگيري از اجراي هر پروژه عمراني يا توسعهاي کلان بدون ارزيابي زيستمحيطي ازجمله سياستگذاريهاي داخلي در اين زمينه است که منجر به جلوگيري از ايجاد بحرانهاي جديد در محيط زيست کشور ميشود.
مکنون تأکيد کرد: مدتزمان باقيمانده تا آغاز برنامه ششم توسعه (سال 94) به اصلاح و بازنگري قوانين و آييننامهها تخصيص دادهشده است.
قائممقام کميته ملي توسعه پايدار پيگيري سلسله اقداماتي براي رفع بحرانهاي بزرگ کنوني همچون سد گتوند و گردوغبار در حوزه محيطزيست طي ده سال آينده بر اساس الگوي ستاد ملي اروميه که با تشکيل ستاد ويژه و تعيين فردي با اختيارات تام زير نظر رئيسجمهوري شکل گرفت را از ديگر برنامهريزيها براي رسيدن به اهداف توسعه پايدار در کشور اعلام کرد.
وي تاکيد کرد: اين سلسله اقدامات و برنامهريزيها منجر به هدايت الگوهاي توسعهاي کشور به سمت الگوهاي پاک طي مدت 25 سال خواهد شد و اين فرآيند بهطور مثال منجر به ايجاد و توسعه کشاورزي پايدار، نظارت بر روند صادرات و واردات، تغيير الگوي کشت و آبياري در درازمدت خواهد شد.
مکنون تصريح کرد: اين استراتژي بلندمدت و زمانبر است و نياز به تعامل و همراهي جامعه دانشگاهي و متخصصان، همچنين تجديد سازماني به معناي توانمندسازي براي تطبيق با ساختارهاي جديد منطبق با وظايف و برنامهريزيها دارد.
قائممقام کميته ملي توسعه پايدار ابلاغ سياستهاي کلي نظام در حوزه محيطزيست توسط رهبر معظم انقلاب که منجر به حذف مديريت سليقهاي و کاهش بحرانهاي حوزه محيطزيست بهويژه در حوزهاي همچون آب ميشود را ضمانت اجرايي براي دستيابي به اهداف توسعه پايدار در درازمدت برشمرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
ایران رئیس مجمع توسعه پایدار آسیا - اقیانوسیه شد
ایران رئیس مجمع توسعه پایدار آسیا - اقیانوسیه شد کوالالامپور – ایرنا – ریاست مجمع توسعه پایدار آسیا - اقیانوسیه سازمان ملل در بانکوک پایتخت تایلند روز پنجشنبه به ایران واگذار شد به گزارش ایرنا مجمع آسیایی توسعه پایدار سازمان ملل امروز در مقر دفاتر سازمان ملل برای آسیا در بانکوکدریاچه زریوار مریوان نقش مهمی در توسعه منطقه دارد
زاهدی دریاچه زریوار مریوان نقش مهمی در توسعه منطقه دارد شناسهٔ خبر 2586947 - پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۳ استانها > کردستان سنندج – استاندار کردستان بر ضرورت توجه به دریاچه زیوار مریوان تاکید کرد و گفت حفظ و احیاء این دریاچه نقش مهمی در توسعه منطقه بر عهده دارد به گزارهاشمی:ایران خواهان ارتقا نقش غرب آسیا در توسعه کلی ورزش این قاره است
شصت وششمین نشست شورای OCA هاشمی ایران خواهان ارتقا نقش غرب آسیا در توسعه کلی ورزش این قاره است تهران - ایرنا - رییس کمیته ملی المپیک تصریح کرد قابلیت ایران در میزبانی رویدادهای شورا را نباید از نظر دور داشت زیرا ارتقا نقش منقطه غرب آسیا در توسعه کلی ورزش قاره خواسته جمهوری اسلنقش ایران و لبنان در مبارزه با افراطگرایی در منطقه بسیار مهم است | خبرگزاری ایلنا
ولایتی در دیدار با میشل عون نقش ایران و لبنان در مبارزه با افراطگرایی در منطقه بسیار مهم است رییس مرکز تخقیقات استراتژیک در دیدار با نخستوزیر پیشین لبنان بر نقش دو کشور در مقابله با گسترش جریانهای تکفیری در منطقه تأکید کرد به گزارش ایلنا علیاکبر ولایتی که به منظور شرکخلق آثار هنری نقش مهمی در توسعه و پیشرفت یک منطقه دارد
عامری گلستان خلق آثار هنری نقش مهمی در توسعه و پیشرفت یک منطقه دارد شناسهٔ خبر 2579269 - سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۸ استانها > چهارمحال و بختیاری شهرکرد - معاون برنامه ریزی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت خلق آثار هنری نقش مهمی در توسعه و پیشرفت یک منطقه و یک استان میولایتی: نقش ایران و لبنان در مبارزه با افراطگرایی در منطقه بسیار مهم است
سهشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۲ ولایتی در دیدار با نخستوزیر پیشین لبنان بر نقش دو کشور در مقابله با گسترش افراطگرایی و جریانهای تکفیری در منطقه تأکید کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی اکبر ولایتی رییس مرکز تخقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام روز دوشنبهولایتی: ایران میتواند نقش مهمی در برقراری امنیت آسیا داشته باشد
شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۳ رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه به منظور شرکت در اولین اجلاس سازمانهای غیردولتی و مطالعاتی کشورهای عضو سیکا و ملاقات با برخی از مقامات این کشور و همچنین بازدید از مراکز فعال در حوزههای مطالعاتی پژوهشی و اقتصادی وارد چین شدهاشمی: ایران خواهان ارتقا نقش غرب آسیا در توسعه ورزش قاره است | خبرگزاری ایلنا
نشست شورای المپیک آسیا -تهران هاشمی ایران خواهان ارتقا نقش غرب آسیا در توسعه ورزش قاره است ایلنا رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد قابلیت ایران در میزبانی رویدادهای شورا را نباید از نظر دور داشت زیرا ارتقا نقش منقطه غرب آسیا در توسعه کلی ورزش قاره خواسته ایران است به گزارش ایبیکدلی: عادیسازی روابط ایران با جهان میتواند فرصتهای مهمی را در منطقه ایجاد کند
دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۹ سفیر ایران در آنکارا با اشاره به مواضع ایران و ترکیه در قبال تحولات منطقهیی گفت دو کشور موافقند که اگر تهران و آنکارا در کنار یکدیگر بایستند این اتفاق میتواند اثرات مثبتی برای دو کشور به همراه داشته باشد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنآمریکا نقش مستقیمی در ایجاد تنش در منطقه شرق آسیا دارد
کارشناس امور راهبردی چین آمریکا نقش مستقیمی در ایجاد تنش در منطقه شرق آسیا دارد پکن - ایرنا - مفسر و کارشناس امور راهبردی چین معتقد است که آمریکا همواره با سیاست های غلط و ایجاد تنش و تفرقه در میان کشورهای شرق آسیا به دنبال رسیدن به اهداف نادرست خود بوده و برای رسیدن به آن حاضرایران به لحاظ توسعه انسانی از ترکیه جلوتر است/توسعه در گرو آینده نگری
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران به لحاظ توسعه انسانی از ترکیه جلوتر است توسعه در گرو آینده نگری تهران - ایرنا - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت هم اکنون ایران به لحاظ توسعه انسانی از ترکیه جلوتر است اما برای تحول اقتصادی نیاز به آینده نگری تلاش و سرمایه گذاری دارد به گزارش خبرنشهرستان خوی نقش مهمی در توسعه همکاریهای اقتصادی آذربایجان غربی با استانهای مرزی شرق ترکیه دارد
شهرستان خوی نقش مهمی در توسعه همکاریهای اقتصادی آذربایجان غربی با استانهای مرزی شرق ترکیه دارد استانها > آذربایجان غربی - فرماندار شهرستان خوی اظهار کرد شهرستان خوی در توسعه همکاریهای اقتصادی آذربایجان غربی با استان های مرزی شرق ترکیه نقش مهمی دارد به گزارش خبرآنلحوزه الکترونیک در توسعه استان زنجان نقش مهمی دارد
جمیلی حوزه الکترونیک در توسعه استان زنجان نقش مهمی دارد شناسهٔ خبر 2587141 - پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۵۶ استانها > زنجان زنجان- رییس اتاق بازرگانی استان زنجان گفت حوزه الکترونیک می تواند در توسعه استان نقش خوبی ایفا کند به گزارش خبرنگار مهر غلامحسین جمیلی ظهر پنجشنبهتاکید سفیر ایران بر نقش برجسته رسانه های ویتنام در توسعه همکاری ها
تاکید سفیر ایران بر نقش برجسته رسانه های ویتنام در توسعه همکاری ها کوالالامپور - ایرنا - سفیر ایران در ویتنام در دیدار با ده ها روزنامه نگار سردبیر و گزارشگر رادیو و تلویزیون این کشور جنوب شرق آسیا خواستار ایفای نقش بیشتری از سوی رسانه های ویتنام برای تقویت مناسبات هانوی – تهرانولایتی در دیدار میشل عون روابط دو کشور در مسایل مهم منطقهای تاثیرگذار است/نقش موثر دو کشور برای مبارزه با افر
ولایتی در دیدار میشل عونروابط دو کشور در مسایل مهم منطقهای تاثیرگذار است نقش موثر دو کشور برای مبارزه با افراط گرایی و جریانات تکفیریمشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با تاثیرگذار خواندن روابط دو کشور در مسایل مهم منطقهای گفت دو کشور نقش موثری برای مبارزه با افراط گرایی ومروري بر مهمترين عنوان هاي خبري آسيا و اقيانوسيه
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۹ ۴۳ق ظ مروري بر مهمترين عنوان هاي خبري آسيا و اقيانوسيه موج - گروه بين الملل خبرگزاري موج - زمين لرزه تاجيکستان را لرزاند- پاکستان روابط خود را با آسياي ميانه گسترش مي دهد- 10 عضو گروه تروريست طالبان در بادغيس افغانستان کشته شدند - حامد کرزي خواستار لغو تفاهمایران در زمره مهمترین تیمهای آسیایی حاضر در المپیک است
فدراسیون جهانی جودو ایران در زمره مهمترین تیمهای آسیایی حاضر در المپیک است کارشناسان فدراسیون جهانی جودو در تازهترین اظهار نظر خود گفتند ایران در زمره مهمترین تیمهای آسیایی حاضر در رقابتهای المپیک ریو 2016 است به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران به نظر شجاع علی رعنا از-
گوناگون
پربازدیدترینها