واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ خرداد ۱۳۹۴ (۷:۵۱ق.ظ)
آفرينش: داعش، موجودي پيچيده و ابزاري خطرناک موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «داعش، موجودي پيچيده و ابزاري خطرناک»عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است که در آن مي خوانيد؛
شايد چند سال پيش که اعتراضات در سوريه درحال تبديل شدن به درگيري هاي مسلحانه بود، کسي باور نمي کرد يک گروهک کوچک نظامي با عقايد سياه افراطي، امروز براي خود صاحب جغرافياي منطقه اي باشد.
امروز گروه داعش توانسته است با گسترش سيطره خود بر خاک سوريه بيش از 95 هزار کيلومتر مربع از خاک اين کشور را تصرف کند. به لحاظ آماري با توجه به کل مساحت 185 هزار کيلومتر مربعي اين کشور، در حال حاضر اين جريان تروريستي نيمي از يک کشور(سوريه) را تحت تسلط خود دارد و ديگر نمي توان آن را گروهکي ناتوان دانست!! ضمن اينکه داعش يک سوم خاک عراق را نيز تصرف کرده است و تمامي نقاط مرزي اين کشور با سوريه را تحت کنترل خود درآورده است.
اين تغييرات جغرافيايي درحال ايجاد يک بافت سياه و خطرناک در منطقه خاورميانه گرديده که به شدت استعداد رشد و گسترش دارد. شايد به زعم برخي تحولات موجود و پيشروي هاي داعش در سوريه و عراق به سبب بي کفايتي وضعف نيروهاي نظامي و ارتش بوده باشد. اما واقعيت اين است که داعش بايک استراتژي هدفمند از سوي حاميانش به دنبال اهداف بسياري در منطقه مي باشد. بايد اين سوال را از خود پرسيد که چرا ائتلاف نظامي آمريکا و متحدانش با پيشرفته ترين سلاح ها و دارا بودن مزيت جنگ هوايي، قادر به نابودي داعش نيستند؟!. چرا لشکرها و تيپ هاي زرهي ارتش در مقابل چند هزار نفر از افراط گرايان داعشي قادر به قدرت نمايي نيستند؟! جواب تمام اين سوالات را مي توان در ارتقاي توان مالي و نظامي اين جريان از سوي کشورهاي حامي آن دانست.
امروز بايد محورها و نحوه عملکرد داعش را درکنار يکديگر چيد تا مشخص شود چه هدفي مي تواند در بلند مدت از سوي حاميان آنها دنبال و محقق گردد. امروز داعش در قلب خاورميانه همچون غده اي سرطاني درحال رشد است و از مرکز درحال تزلزل کشورهاي اسلامي است که محور ارتباطشان با ايران غير قابل چشم پوشي مي باشد. پيچيدگي مسئله داعش به حدي است که نمي توان آن را صرفاً تهديدي براي ايران دانست، چرا که امکان هر سناريوي ديگري براي تغييرات منطقه اي توسط اين ابزار خطرناک وجود دارد، تاحدي که نمي توان حاشيه امني براي حاميان آن نيز متصور بود!.
اما درحال حاضر با توجه اهميت پرونده هسته اي ايران و حساسيت تحولات منطقه اي براي کشورمان بايد بيش از گذشته سياست خارجي خود را در قبال داعش و حاميانش هوشمندانه به اجرا بگذاريم.
شايد در ظاهر امر اين طور تصور شود که امروز طرف آمريکايي براي توافق هسته اي بسيار مشتاق باشد و حتي اوباما اين توافق را به انگيزه هاي شخصي خود متصل کند، اما واقعيت اين است که گرفتن امتيازات مختلف هسته اي و منطقه اي از ايران، يکي از مهمترين اهدافي است که از طريق ابزار داعش مي توان وصول شود.
امروز مذاکرات هسته اي به سمت طولاني و فرسايشي شدن از سوي طرف غربي پيش مي رود، و در سمتي ديگر شاهد پيشروي هاي داعش به واسطه کمک هاي مالي، نظامي و اطلاعاتي در عراق و سوريه هستيم که به لحاظ استراتژيک خطري براي ايران و نفوذ منطقه ايش محسوب مي شود. از يکسو مذاکرات درحال کند شدن مي باشد و سوي ديگر سرعت قدرت گيري داعش افزايش پيدا مي کند. لذا اين موضوع مي توان ابزار فشاري بر ايران در پذيرش برخي خواسته هاي زياده طلبانه غرب باشد. اگرچه سيستم يکپارچه امنيتي و نظامي ما داراي آمادگي مناسبي مي باشد، اما نزديک شدن و گسترده شدن جبهه هاي جنگ در مناطق تحت نفوذ ايران و حتي مرزهاي کشورمان، بسيار خطرناک مي باشد.
امروز لابي هاي عبري و عربي از جمله مخالفان اصلي هسته اي شدن ايران و نفوذش در کشورهاي منطقه مي باشند، لذا ابزار داعش کارامدترين و خطرناک ترين گزينه ها در مقابل با کشورمان مي باشد که از يکسو با شکست مذاکرات و حفظ ساختار تحريم ها وضعيت داخلي ايران را با مشکل مواجه کنند و از سوي ديگر با هزينه آفريني براي ايران در عراق، سوريه، لبنان، يمن، و مشغول کردن ما درجبهه هاي مختلف از تمرکز قدرت و نفوذ کشورمان بکاهند. برکسي پوشيده نيست که کمک هاي ضروري نظامي و مالي ما براي حمايت از اين کشورها درمقابل تروريست ها، هزينه هاي بسياري را برکشور وارد ساخته است. اما بايد به گونه اي عمل کرد که ناخواسته در نقشه بازي دشمنان قرار نگيريم.
اگر امروز ما به طور غير مستقيم در جبهه هاي جنگ در منطقه درگير هستيم، اما به نظر مي رسد دشمن خواسته اي فراتر از اين موضوع دارد و به دنبال درگير کردن مستقيم ايران دريکي از حوزه هاي جنگ منطقه اي مي باشد. هرچند ناامني ايران به منزله ناامني تمام منطقه محسوب مي شود، اما بايد طوري عمل کرد که اجازه نداد تا مسائلي همچون پرونده هسته اي کشورمان به طور پنهاني با مسئله ناامني هاي منطقه اي گره زده شود و موجب امتياز گيري و فشار بر ايران گردد.
مطمئنا حل شدن هرچه سريعتر مذاکرات هسته اي قدرت و توان بيشتري به ايران براي حضور و نفوذ منطقه اي خواهد داد و بخش اعظمي از کارشکني هاي همسايگان و لابي هاي يهود خنثي خواهد شد. شايد سياه نمايي تلقي گردد، اما نمي توان انتظار داشت که اين دو مقوله(مسئله هسته اي و داعش) به راحتي قابل حل باشد و کشورمان از ترکش هاي آن ضربه نبيند.
نويسنده: حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]