تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش بختى تبديل و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804517011




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سيد حسن خمينی: به بزرگان اعتماد كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سيد حسن خمينی: به بزرگان اعتماد كنيم




سيد حسن خميني بارها هشدار داد كه «مراقب باشيد گرفتار بي‌اعتمادي به نسل قبل نشويد». يادگار گرامي امام گفت: راه جلوگيري از تكرار اشتباهات نسل‌هاي قبل وجود اعتماد بين نسلي است.





خبرگزاری ایسنا: سيد حسن خميني بارها هشدار داد كه «مراقب باشيد گرفتار بي‌اعتمادي به نسل قبل نشويد». يادگار گرامي امام گفت: راه جلوگيري از تكرار اشتباهات نسل‌هاي قبل وجود اعتماد بين نسلي است.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيد حسن خميني در ديدار با جمعي از اعضاي دبيرخانه دانشجويي توسعه پايدار و مديريت شهري با اشاره به وجود فرضيه گسست نسلي در جامعه ايران، ضمن تاكيد بر توجه به مفهوم، ريشه‌ها و راه درمان اين مشكل، اظهار داشت: تعبير گسست نسلي را اين‌گونه تعريف مي‌كنم كه اگر نسل جديدي كه روي كار مي‌آيد نسبت به نسل قبل از خود نه به دليل اشتباه كاري، بلكه به اين دليل كه آنان را بي عُرضه و داراي عزم ناكافي بداند، بي‌اعتماد باشد و متهم به پيگيري نيات و اهداف شخصي كند، گسست نسلي پديد مي‌آيد.

وي افزود: ايراد و اشكال بي اعتمادي، تجديد تجربه اموري است كه قبلا گذرانده شده است و جامعه در فرايند تكرار مكررات مي‌افتد؛ فرض كنيم ساختماني ساخته مي‌شود و فرو مي‌ريزد و ما مي‌خواهيم آن را دوباره بنا كنيم؛ اگر سازندگان قبلي را به داشتن تدبير ناكافي، توان كم يا همت ناقص متهم كنيم، ممكن است دوباره ساختماني بسازيم كه فرو بريزد، اما اگر بپذيريم نيت و عزم آنها نيز واقعا در جهت ساخته شدن آن بنا بوده است عوامل ديگر را بررسي مي‌كنيم و ممكن است پي ببريم كه اساسا خاك محل ساختمان مناسب نيست.

سيد حسن خميني با تاكيد بر اينكه آزمون و خطا شرط حيات انساني است، ادامه داد: اگر ما بر سر يك ده راهي رسيديم و ٩ نفر راه اشتباه رفتند اما من راه صحيح را رفتم، نتيجه عملكرد آن ٩ نفر در كار من تاثيرگذار بوده است، در حالي كه اگر قرار بود بگويم من هم راه همان قبلي‌ها را بروم به نتيجه نمي‌رسيدم؛ از سوي ديگر اگر آنها جاي من بودند موفق مي‌شدند، زيرا من فقط از نظر زماني متاخر بوده‌ام و از تجربه نفرات قبل استفاده كرده‌ام.

وي گفت: اينكه نسل جديد بگويد كارهاي غلط نسل قبلي را نبايد تكرار كنم گسست نسلي نيست و اين شرط پيشرفت است؛ بلكه گسست نسلي آنجاست كه نسل جديد شكست نسل‌هاي قبل را ببيند و بدون بررسي و ريشه‌يابي بخواهد آنها را تكرار كند و اگر بپرسيم چرا مي‌خواهيد راه قبلي‌ها را برويد، بگويد آنها بي‌عرضه، ناتوان و داراي طمع‌هاي شخصي بودند! گرچه بي‌عرضگي امري ممكن است و اگر در بررسي‌ها به اثبات رسيد كه نسل قبل ناتوان بوده است، آن كار بايد تكرار شود؛ اما برخي كارها هستند كه اساسا جنس آنها نشدني است؛ اگر شما با سر به ديوار زديد و ديوار نشكست، بدانيد كه ديوار با ابزار قوي‌تري مي‌شكند و راه شما صحيح نيست. يادگار امام تصريح كرد: گسست در اجتماعات خانوادگي و محلي محدود هم وجود دارد و جامعه در اين مسير بايد هزينه سنگيني را صرف تجديد اشتباهات خود كند؛ اما بدانيم كه اگر كاري ناممكن بود و دفعه بعد آن را تكرار نكرديم، اين گسست نسلي نيست، بلكه پا گذاشتن روي تجربيات گذشتگان است. انسان از اشتباهات نسل قبل بايد بيش از كارهاي درست آنان درس بگيرد زيرا كارهاي درست يك نتيجه دارد و تكرار اشتباهات ممكن است ده‌ها مشكل ايجاد كند.

سيد حسن خميني راه جلوگيري از تكرار اشتباهات نسل قبل را وجود اعتماد بين نسلي دانست و افزود: هم جوانان به پيشكسوتان و پا به سن گذشته‌ها بايد اعتماد كنند و هم پا به سن گذاشته‌ها به آنها. اين جمله كه گفته مي‌شود «پير آن را در خشت خام مي‌بيند كه جوان در آينه هم نمي‌بيند» نكته صحيحي است؛ جواني سرمايه بسيار بزرگي است اما كساني كه اين مسير را طي كرده‌اند فوت كوزه‌گري را آموخته‌اند.

 پس به بزرگان اعتماد كنيم و وقتي مي‌گويند يك كار نشدني است پشت گوش نيندازيم و حداقل آن را بررسي كنيم؛ اگر مي‌گويند از فلان طريق زودتر به نتيجه مي‌رسيد به آنها اعتماد كنيد. نسل پا به سن گذاشته هم بايد به جوانان اعتماد كنند و يك اعتماد متقابل در جامعه لازم است. لذا عدم اعتماد جوان به پا به سن گذاشته‌ها گسست نسلي پديد مي‌آورد و عدم اعتماد نسل قبل به نسل جوان هم يك سرمايه بزرگ را از جامعه مي‌گيرد.

وي با اشاره به اينكه در جريان انقلاب اسلامي ايران به دست جوانان كارهاي بزرگي صورت گرفت، يادآور شد: اكثر فرماندهان جنگ ما حدود ٢٤ سال داشتند، مقام معظم رهبري هنگام بر عهده گرفتن رياست‌جمهوري ٤٢ سال داشتند، نخست وزير آقاي مهندس موسوي ٤٠ سال داشتند و آقاي هاشمي نيز كه از ديد ما در آن هنگام مسن بودند حدود ٤٥ سال داشتند؛ آيت‌الله منتظري و آيت‌الله طالقاني هم حدود ٥٧ سال داشتند و ما فكر مي‌كرديم سن بسيار بالايي دارند؛ در آن زمان يك رابطه اعتماد ميان پا به سن گذاشته‌ها و جوانان وجود داشت. گرچه الزاما جوانان نمي‌توانند همه توفيقات را به دست آوردند اما يك جامعه بدون آنان نيز نمي‌تواند موفق باشد؛ پس نياز به يك پيوند ميان دو نسل وجود دارد و در اين صورت كارها پيش مي‌رود.

يادگار امام با توصيه به جوانان مبني بر اينكه مراقب باشيد گرفتار بي اعتمادي به نسل قبل نشويد، ادامه داد: تجربه، مقوله خيلي بزرگي است؛ گرچه ممكن است در اين سن و سال متوجه عمق اين مطلب نباشيد: «آتش بگير تا بداني چه مي‌كشم/احساس سوختن به تماشا نمي‌شود». از سوي ديگر جامعه بدون اتكا به نيروي جوان كه توان تغيير دارد نمي‌تواند پيش برود. زيرا افراد وقتي پير مي‌شوند محافظه كار مي‌شوند و كساني كه داراي اين ويژگي هستند در وضع موجود تغيير بنيادين نمي‌دهند. سيد حسن خميني گفت: اقدام به تغيير ناشي از نشاط جواني است، گرچه هر تغييري هم مثبت نيست و برخي امور را نبايد تغيير داد كه در تشخيص مصاديق آن، فوت كوزه‌گري و تجربيات نسل‌ها بايد كمك كند.







تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن