محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830464817
بحران یمن و بایستههای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران؛ لزوم تحرک دیپلماتیک ایران برای یمن
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بحران یمن و بایستههای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران؛
لزوم تحرک دیپلماتیک ایران برای یمن
اتخاذ دیپلماسی چندجانبه برای تزلزل در ائتلاف عربی علیه یمن که بسیار شکننده نیز هست و نیز سیاست موازنهی تهدید در قبال عربستان، باعث میگردد موازنهی لازم در منطقه برقرار و سعودی وادار به عقبنشینی گردد.
رویکرد تخاصم آمیز عربستان سعودی با خواست مردم منطقه، همچنان که با موج تروریسم و ظهور داعش در عراق و سوریه پیگیری میشد، اینک یمن را به یک قربان جدید پیدا کرده است. بر همین اساس بیش از یک ماه است که حرکت انقلابی مردم یمن تحت رهبری انصارالله، مورد بمبارانهای هوایی عربستان سعودی قرار میگیرد. با توجه به اهمیت راهبردی یمن و همچنین صف کشی رقبای منطقهای در این بحران، انتظار داشت که از دل بحران یمن نظم آینده منطقهای ایجاد گردد. و لذا در این زمینه جمهوری اسلامی بایستی پاسخ مناسبی به رویکرد سعودی داشته باشد. چراکه به نظر میرسد؛ حمایت از شیعیان منطقه، جلوگیری از فزونخواهی سعودی و همچنین بازگشت ثبات به منطقه از جمله خواستهای منطقهای جمهوری اسلامی باشد. بر این اساس ضرورت دارد رویکردی مناسب در قبال بحران یمن جهت بازداشتن سعودی از ادامه تجاوزات و اعاده حاکمیت دموکراتیک در یمن اتخاذ گردد.
سیاستهای منطقهای عربستان
بیتردید نظم حاکم در منطقه خاورمیانه پس از جنگ اول خلیج فارس و بهویژه پس از 11 سپتامبر 2001 دچار فروپاشی گردید. نظم سابق منطقهای که مبتنی بر تثبیت دولتها و مرزهای ملی بود، با سقوط صدام و اشغال عراق پایان یافته و منطقه وارد دوره جدیدی از خلأ قدرت شد. در واقع با سقوط صدام، روندی در خاورمیانه آغاز شد که از آن میتوان به آغاز فرایند دولتهای ورشکسته یاد نمود. این شرایط گذار باعث گردید رقابت منطقهای میان ایران و عربستان تشدید شود. در واقع آنگاه که نظامهای منطقهای و جهانی دستخوش تغییرات و خلأ قدرت شود، دورهای آغاز میشود که قدرتهای موجود تلاش زیادی در راستای خودگسترشی صورت دهند و این سیاست را تا زمانی که نظمی جدید تثبیت شود ادامه میدهند. بنابراین با اجرای طرح خاورمیانه بزرگ و سقوط صدام، عربستان تلاش فزایندهای را برای گسترش نفوذ خود و نیز هدایت نومحافظهکاران بهسوی ایران بهعنوان هدف بعدی حملات صورت داد. اما عملاً آنچه حادث گردید: تقویت نفوذ منطقهای ایران و حضور جمهوری اسلامی در ساخت دولت عراق بود. از آن پس با شکست آمریکا در تثبیت قدرتی آمریکایی-سعودی در بغداد، و اتفاقاً تثبیت جایگاه ایران در عراق، عربستان سیاست تخریب خود در عراق را آغاز نمود.
با شروع تحولات انقلابی در جهان عرب، سقوط مبارک و بن علی و همچنین گسترش انقلاب در بحرین به نظر میرسید، روندهای منطقهای بیش از گذشته عربستان سعودی را در موضع تدافعی قرار داده باشد. اما سرکوب انقلاب بحرین و سپس آغاز جنگ داخلی در سوریه روند تحولات را معکوس نمود.
لذا پس از سال 2010 عربستان رویکردهای تهاجمی خود را برای جبران شکستهای پیشین و ادامه سیاست خودگسترشی در پیش گرفت. تداوم بحران در سوریه، تعمیق بحران در عراق با هدایت داعش بهسوی این کشور، تداوم سرکوب در بحرین و نهایتاً کودتای نظامی در مصر همگی حکایت از آن دارد که عربستان سعودی در تضاد با جبهه مقاومت به شکل بیسابقهای تهاجمی عمل نموده است. و حتی در رقابت با محور اخوانی ترکیه و قطر نیز با شدت عمل برخورد نمود. در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز عربستان با تکیه بر اندیشه وهابی، ضمن تأثیرگذاریهای فراوان اعتقادی و مذهبی بر مردم عامه، طیف عظیمی از گروههای تروریستی را در سرتاسر جهان اسلام هدایت میکند.
رویکرد تهاجمی عربستان در یمن
بر همین اساس رویکرد فعلی عربستان در قبال یمن، یک حرکت تهاجمی برای؛ تثبیت جبهه ارتجاع عربی در منطقه، محدودسازی ایران و شکست جبهه مقاومت است. لذا نباید انتظار داشت در جهتگیری و شدت عمل سعودی در مسائل منطقه تغییری حاصل شود. بلکه بالعکس دامنه فعالیتهای سعودی برای ادامه تهاجم و سیاست خود گسترشی افزایش هم خواهد داشت.
اما در این زمینه سعودیها دچار محذوراتی نیز هستند که؛ توان عملیات نظامی عربستان علیه یمن را محدود میکند. در واقع در سه سطح بینالملل، منطقه و داخلی محذوراتی برای سعودی وجود دارد که باعث میشود این شکل از عملیات تداوم پیدا نکند.
اولاً اینکه؛ اقلیت شیعه در عربستان با تشدید جنایات سعودی در یمن بهعنوان یک عامل بازدارنده عمل خواهند نمود. لذا هراس حاکمان سعودی از اعتراضات مردمی عربستان میتواند ابعاد منطقهای و جهانی پیدا کند، مانع از گسترش جنایات سعودی در یمن خواهد شد. در سطح منطقهای نیز فشارهای سیاسی جمهوری اسلامی و عدم همراهی برخی کشورهای عربی و همچنین موج اجتماعی شیعیان و نیز گروههای حقوق بشری یک عامل بازدارنده محسوب میشود. در سطح جهانی نیز رویکرد منفی قدرتهایی چون روسیه و نیز گسترش اعتراضات حقوق بشری بهویژه در اتحادیه اروپایی از جمله عواملی هستند که فشارها را بر سعودی افزایش میدهد. اما مهمتر از همه اینها عدم توان جنگی و هراس سعودی در نبرد زمینی با الحوثی باعث میشود که عملیات نظامی سعودی شکل فزاینده به خود نگیرد.
به همین جهت؛ عملیات نظامی سعودی تحت عناوین «طوفان قاطعیت» و پس از آن «بازگرداندن امید» با هدف نابودسازی زیرساختهای یمن و تقویت گروههای همسو با خود صورت میگیرد تا در نهایت تحت نظارت شورای همکاری مذاکرات صلحی صورت گیرد که نتیجه آن تثبیت قدرت در گروههای یمنی همسو با سعودی باشد.
تبیین رویکرد جمهوری اسلامی به تحولات یمن
روابط عربستان سعودی و جمهوری اسلامی در طول تاریخ معاصر همراه با رقابت، تنش و حتی تخاصم بوده است. در واقع بعد هویتی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر اندیشه شیعی و فرهنگ ایرانی است، مورد دشمنی جدی عربستان بهعنوان کشوری عرب و سنی است. لذا عمده رویکرد خارجی عربستان به ایران مبتنی بر ریشههای تاریخی و عمیقی است که تغییر آن بسیار دشوار است. علاوه بر این رقابتهای منطقهای سیاسی و ژئوپلیتیک نیز بعد جدیدی را در رقابت ایران و عربستان به وجود آورده است و نهایتاً در بیان عوامل اختلافات ایرانی – عربی، علاوه بر عوامل پیشگفته، نباید از نقش برخی از قدرتهای فرامنطقهای نیز غفلت نمود.
لذا با توجه به تقابل هنجاری و هویتی سعودی با جمهوری اسلامی ایران که اکنون ابعاد ژئوپلیتیک نیز پیدا کرده است، به نظر میرسد گریزی از این تقابل راهبردی وجود نخواهد داشت. با توجه به تداوم سیاست خارجی تهاجمی عربستان سعودی و حتی بحرانهای امنیت داخلی کشور ناشی از فعالیتهای عربستان، مقابله با این کشور جهت بازگشت موازنه منطقهای ضروری به نظر میرسد.
رویکرد جمهوری اسلامی با توجه به وضعیت منطقه بایستی مبتنی بر حفظ جبهه مقاومت (عراق، سوریه و لبنان) و همچنین ایجاد موازنه منطقهای در برابر عربستان قرار داشته باشد. از منظر امنیت داخلی نیز تثبیت امنیت راهبردی کشور اقتضا میکند ضمن برخورد فعال با عوامل تهدید در خارج از مرزها، امنیت داخلی را بیش از پیش تأمین نمود.
جهت تضمین این دو مورد ضرورت دارد که یمن جایگاهی ویژه در سیاست خارجی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران پیدا نماید. چه اینکه تثبیت جایگاه یمن در جبهه مقاومت ضمن تغیر فاحش توازن به زیان عربستان منجر به توقف سیاستهای تهاجمی این کشور در آینده میشود که از این رهگذر تهدیدات امنیتی کشور از ناحیه گروههای تکفیری نیز کاهش مییابد. اما پیروزی عربستان در یمن نهتنها توازن سیاسی منطقه را بشود این کشور تغیر میدهد بلکه عاملی دلگرمکننده برای تداوم سیاستهای تهاجمی آنان نیز خواهد شد.
کاربست همزمان دیپلماسی و تهدید
همچنان که هدف کلی جمهوری اسلامی ایجاد موازنه منطقهای بوده و هدف مشخص جمهوری اسلامی در مورد یمن نیز باید بر تثبیت جایگاه سیاسی انصارالله بهعنوان یکی از بازیگران جدی و فعال در عرصه یمن، همانند وضعیتی که حزب اله لبنان دارد، قرار گیرد. به همین جهت سیاست خارجی جمهوری اسلامی بایستی با کاربست سیاستهای: دیپلماسی چندجانبه و نیز موازنه تهدید، رویکرد تهاجمی سعودی را کنترل نموده و موازنه منطقهای با این کشور را تثبیت نماید.
دیپلماسی چندجانبه و تقابل دیپلماتیک با سعودی بایستی معطوف به انشقاق در ائتلاف عربی باشد. در این زمینه جمهوری اسلامی میتواند نظر مساعد کشورهای کویت، عمان، سودان، الجزایر، تونس و عراق را به جلب نماید. مورد دیگری که در این زمینه حائز اهمیت است طرح تشکیل ارتش مشترک عربی است. هرچند موانع متعددی در برابر شکلگیری چنین ارتشی وجود دارد اما بیتردید ایجاد این ارتش در قالب ناتوی عربی و تعامل آن با ناتوی غربی میتواند تهدیدی جدی برای جمهوری اسلامی به شمار آید. دیپلماسی چندجانبه جمهوری اسلامی در زمینه انشقاق در ائتلاف علیه یمن میتواند تلاشی پیشدستانه در مقابل ارتش مشترک عربی نیز محسوب گردد.
از طرف دیگر، همانطور که تأکید شد عربستان ظرفیت گسترش دامنه و عمق درگیری را ندارد، بلکه جنگ با هدف رضایت الحوثی به مذاکره و عقبنشینی صورت میگیرد. بنابراین لازم است که توان نظامی الحوثی برای حفظ مناطق تحت کنترل افزایش یابد و همچنین آغاز درگیری زمینی-به شکلی که عربستان سعودی آغازگر آن باشد- میتواند فرصتی برای جریان الحوثی برای نفوذ در خاک عربستان باشد. این نفوذ که البته باید شعاع محدود صورت گیرد، میتواند ضمن وحشتآفرینی در عربستان اراده لازم را از این کشور برای تداوم نبرد سلب نماید.
این سیاست تهدید حتی میتواند با نمایش اراده سیاسی نظامی ایران در شکستن محاصره دریایی یمن و کمکرسانی به آوارگان و مجروحان یمنی همراه باشد. اتخاذ سیاست موازنه تهدید توسط جمهوری اسلامی و نشان دادن اراده لازم در جبهه مقاومت برای برخورد با سعودی، میتواند این کشور را به اتخاذ سیاستهای دفاعی وادارد. تغییر لفظی سیاستهای عربستان از طوفان قاطعیت به بازگرداندن امید نیز میتواند ناظر به ناتوانی سعودی در گسترش حملات نظامی و همچنین هراس از پاسخ تهران باشد. لذا ضرورت دارد جهت پایان دادن به عملیات بازگرداندن امید، توان، اراده و انگیزه جبهه مقاومت به شکل قاطع به عربستان ابلاغ گردد، آنگاه است که عقبنشینی عربستان و پذیرفتن واقعیتی به نام انصارالله یمن محقق میشود.
جمعبندی
رقابتهای منطقهای بر سر تثبیت هژمونی منطقهای میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان اینک در مرحله حساسی به نام یمن قرار دارد. با توجه به تصورات آل سعود در دشمن پنداشتن ایران و دوست انگاشتن رژیم صهیونیستی، نباید این انتظار را داشت که تقابل این کشور و رویکرد تهاجمی تخریبی آن در عراق، سوریه، بحرین و یمن پایانی داشته باشد.
بر همین اساس ضرورت دارد که اراده و قاطعیت لازم از سوی جمهوری اسلامی در دفاع از یمن به طرف سعودی نشان داده شود. اتخاذ دیپلماسی چندجانبه برای تزلزل در ائتلاف عربی علیه یمن که بسیار شکننده نیز هست و نیز سیاست موازنه تهدید در قبال عربستان باعث میگردد، موازنه لازم در منطقه برقرار و سعودی وادار به عقبنشینی گردد. بیتردید موفقیت جمهوری اسلامی در حفظ انقلاب یمن و ایجاد یمنی دموکراتیک، زمینه را برای پایان بخشیدن به سایر بحرانهای منطقهای و مصائب ملتهای سوریه، عراق و ... هموار میسازد. *
* عبداله مرادی؛ دانشجوی دکتری دانشگاه علامه طباطبایی منبع: برهان انتهای متن /
94/03/03 - 00:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]
صفحات پیشنهادی
حیدری: دولتمردان موضعی متناسب با سیاستخارجی انقلاب اسلامی پیرامون اوضاع یمن اتخاذ کنند
حیدری دولتمردان موضعی متناسب با سیاستخارجی انقلاب اسلامی پیرامون اوضاع یمن اتخاذ کنندرئیس سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه اعزام کشتی حامل کمکهای امدادی و پزشکی به یمن شبیه بودن وقایع این کشور با غزه را نشان میدهد گفت دولتمردان موضعی متناسب با سیاستخارجی انقلاب اسلامی پیردر بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران وعراق مطرح شد ضرورت آتش بس و متوقف شدن فوری حملات نظامی در یمن/تاکید
در بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران وعراق مطرح شدضرورت آتش بس و متوقف شدن فوری حملات نظامی در یمن تاکید بر استمرار همکاریهای دوجانبه و تقیوت مناسبات منطقهایدر بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق بر گسترش بیش از پیش همکاریهای دو کشور در عرصههای مورد علاقهتکرار/در بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران وعراق مطرح شد ضرورت آتش بس و متوقف شدن فوری حملات نظامی در یمن
تکرار در بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران وعراق مطرح شدضرورت آتش بس و متوقف شدن فوری حملات نظامی در یمن تاکید بر استمرار همکاریهای دوجانبه و تقویت مناسبات منطقهایدر بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق بر گسترش بیش از پیش همکاریهای دو کشور در عرصههای موردروسای جمهوری اسلامی ایران و عراق خواستار توقف حملات به یمن شدند
طی بیانیه مشترکی روسای جمهوری اسلامی ایران و عراق خواستار توقف حملات به یمن شدند روسای جمهوری اسلامی ایران و عراق ضمن احترام و اعلام التزام به تمامی توافقات منعقده میان دو کشور بر اتخاذ مساعی کامل خویش در راستای تسریع در اجرایی کردن آنها تأکید کرده و با هرگونه مداخله خارجی در روکتاب «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه» منتشر شد
کتاب سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه منتشر شد شناسهٔ خبر 2578992 - سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۳ بین الملل > ایران در جهان کتاب سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه بین حوادث 11 سپتامبر 2001 و تحولات عربی 2011 اثر کیهان برزگر از سوی انتشارات وزارتانصارالله خواستار مشارکت ایران در حل بحران یمن شد
انصارالله خواستار مشارکت ایران در حل بحران یمن شد خبرگزاری پانا جنبش مردمی انصارالله یمن خواستار مشارکت ایران در هرگونه گفت و گو برای حل سیاسی بحران این کشور شد ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ساعت 10 56 به گزارش سرویس سیاسی پانا روزنامه فرامنطقه ای الشرق الاوسط چاپ لندن روز سههاشمی رفسنجانی: سیاست جمهوری اسلامی ایران کمک به عراق در تمامی زمینه هاست
در دیدار با رئیس جمهور عراق هاشمی رفسنجانی سیاست جمهوری اسلامی ایران کمک به عراق در تمامی زمینه هاست تهران - ایرنا- رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر چهارشنبه در دیدار با رئیس جمهور عراق گفت سیاست جمهوری اسلامی کمک به دولت و مردم عراق در تمام زمینه ها و حمایت از دولت و ملت این کشروحانی و فواد معصوم خواستار توقف حملات نظامی به یمن شدند/مخالفت ایران و عراق با هر مداخله خارجی در روابط دو جا
بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران وعراق روحانی و فواد معصوم خواستار توقف حملات نظامی به یمن شدند مخالفت ایران و عراق با هر مداخله خارجی در روابط دو جانبه تهران-ایرنا-روسای جمهوری ایران و عراق ضمن احترام و اعلام التزام به تمامی توافقات منعقده میان دو کشور بر اتخاذ مساعی کامجمهوری اسلامی برای هیچ کشوری نسخه نمیپیچد/یمنیها احساس میکردند که عربستان کشورشان را یکی از استانهای خود م
حجتالاسلام و المسلمین حسنزاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جمهوری اسلامی برای هیچ کشوری نسخه نمیپیچد یمنیها احساس میکردند که عربستان کشورشان را یکی از استانهای خود میداند مسئول نمایندگی ولیفقیه در نیروی هوافضای سپاه گفت جمهوری اسلامی برای هیچ کشوری نسخه نمیپیچد و اراانتقاد نهضت العلمای اندونزی از سیاست عربستان در یمن/ سیاست صلح آمیز ایران قابل تقدیر است
اختصاصی ایرنا انتقاد نهضت العلمای اندونزی از سیاست عربستان در یمن سیاست صلح آمیز ایران قابل تقدیر است کوالالامپور – ایرنا – یک مقام بلندپایه مجلس العلمای اندونزی از سیاست های عربستان در منطقه خاورمیانه به ویژه تشکیل ائتلاف علیه مردم مظلوم یمن انتقاد کرد محی الدین جنیدی رییس بخسیاست جمهوری اسلامی ایران کمک به عراق در تمامی زمینههاست
آیتالله هاشمی رفسنجانی سیاست جمهوری اسلامی ایران کمک به عراق در تمامی زمینههاست رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز نگرانی از سازماندهی هدفمند تروریستها در عراق و حمایت گسترده دشمنان مسلمانان از گروه تروریستی داعش با عنوان دولت اسلامی گفت باید توجه داشت خطر تروریستها فقطواکنش تُند جمهوریخواهان به سیاست خارجی باراک اوباما نامزدهای جمهوریخواه انتخابات آمریکا خواستار رویکرد مقابله
واکنش تُند جمهوریخواهان به سیاست خارجی باراک اوبامانامزدهای جمهوریخواه انتخابات آمریکا خواستار رویکرد مقابلهجویانه علیه ایران شدندنامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ضیافت شام ایالت آیووا ضمن انتقاد شدید علیه سیاست خارجی باراک اوباما خواستار اتخاذ یک رویکرد تقاایران می تواند نقش مثبتی برای پایان دادن به بحران یمن ایفا کند .
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل ایران می تواند نقش مثبتی برای پایان دادن به بحران یمن ایفا کند تهران-ایرنا- استفان دوگریک سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک با اشاره به اینکه عربستان باید خشونت را در یمن متوقف کند گفت ایران می تواند نقش مثبتی برای پایانانتقاد رئیس جمهوری پیشین یمن از عربستان |اخبار ایران و جهان
انتقاد رئیس جمهوری پیشین یمن از عربستان رئیس جمهور سابق یمن طی اظهاراتی شدید اللحن با انتقاد از عربستان سعودی این کشور را تهدید کرد کد خبر ۴۹۹۴۵۵ تاریخ انتشار ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳ ۴۵ - 11 May 2015 رئیس جمهور سابق یمن طی اظهاراتی شدید اللحن با انتقاد از عربستان سعودی این کطبق بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران؛ خروج بدون مجوز کامیون با سن بالای ۲۵ سال از کشور ممنوع شد
طبق بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران خروج بدون مجوز کامیون با سن بالای ۲۵ سال از کشور ممنوع شدگمرک ایران با ابلاغ بخشنامهای به گمرکات اجرایی کشور ضوابط درخواست خروج موقت کامیون و کامیونت با عمر بالای ۲۵ سال از کشور را اعلام کرد به گزارش خبرگزاری فارس گمرک جمهوری اسلامی ایرانوخامت اوضاع انسانی در یمن/نقش سازنده ایران در حل بحران صنعا
نماینده سازمان ملل در امور یمن مطرح کرد وخامت اوضاع انسانی در یمن نقش سازنده ایران در حل بحران صنعا شناسهٔ خبر 2582979 - دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸ ۴۰ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی نماینده سازمان ملل در امور یمن با تاکید بر وخامت اوضاع انسانی در یمن اظهار امیدواریگفتگوی فارس با یکی از اعضای خارجی «کاروان نجات» نامه رهبر ایران بر قلبم نشست/ یک لحظه از حضور در کشت
گفتگوی فارس با یکی از اعضای خارجی کاروان نجاتنامه رهبر ایران بر قلبم نشست یک لحظه از حضور در کشتی امداد ایرانی نگران نیستم میخواهم در شکستن محاصره انسانی یمن شرکت داشته باشمکریستوف هورستل گفت قصد دارم با این حرکت افکار عمومی جهان را متوجه جنایاتی کنم که توسط رژیم آل سعود در-
گوناگون
پربازدیدترینها