واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۳۴ق.ظ)
بعد از هفت سال وقفه صورت گرفت؛ آغاز به کار کميسيون مشترک اقتصادي ايران و جمهوري اندونزي موج - کميسيون مشترک اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و اندونزي بعد از هفت سال وقفه با حضور وزير ارتباطات و وزير اقتصاد اندونزي آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در نشست خبري بعد از آغاز به کار کميسيون مشترک بين دو کشور ايران و اندونزي اظهار کرد: اين کميسيون بعد از سفر رياست جمهور آقاي روحاني که در اندونزي مقدمات آن فراهم شد بعد از هفت سال در يازدهمين کميسيون مشترک بين دو کشور ايران و اندونزي تشکيل شد.
واعظي در ادامه افزود: دو کشور ايران و اندونزي داراي مشترکات فراواني هستند و در زمينه هاي اقتصادي، فني و مهندسي، فرهنگي و علمي نيز زمينه هاي زيادي براي ارتباط دو سويه دارند.
وزير ارتباطات گفت: به دليل مسلمان بودن کشور اندونزي مشترکات فرهنگي و ديني بهترين سرمايه ها براي همکاري سالهاي آينده بين اين دو کشور خواهد بود و علاوه بر همکاري هاي دو جانبه همکاري هاي بين المللي نيز بين اين دو کشور انجام خواهد شد.
وي افزود: در سالهاي گذشته حجم روابط اقتصادي بين دو کشور به علت نبودن کميسيون مشترک از 20 ميليارد دلار به 450 هزار دلار کاهش پيدا کرده است و اميدواريم با تشکيل سه کميته در زمينه خدمات فني – مهندسي و تکنولوژي و اقتصاد انرژي اين کاهش روابط اقتصادي را جبران کنيم.
واعظي خاطر نشان کرد: ايران در ارتباط با زمينه خريد محصولات مختلف همچون کاغذ، قهوه و مواد شيميايي مي تواند از اندونزي کمک بگيرد و اندونزي نيز در زمينه ساخت نيروگاه، جاده سازي و فعاليت هاي انرژي هاي پيشرفته از ايران استفاده کند.
وزير ارتباطات وفناوري اطلاعات گفت: اميدوارم که همکاري هاي دو کشور که از بزرگترين کشورهاي اسلامي هستند نشان دهنده آن اسلامي باشد که اين دو کشور به دنبال آن بودند و اين همکاري هاي تلاشهاي دشمنان اسلام به ويژه تکفيري ها را در منطقه خنثي کند.
در ادامه اين نشست خبري وزير اقتصاد اندونزي جليل سوفيان عنوان کرد: کشور اندونزي بعد از هفت سال به تشکيل کميسيون مشترکي در زمينه هاي اقتصادي با ايران پرداخت و هدف اين کميسيون ها تقويت افزايش روابط چند جانبه بين دو کشور بود.
وزير اقتصاد اندونزي در ادامه عنوان کرد: زمينه هاي مختلف اقتصادي، انرژي و زير ساخت وجود داشت و ما آن ها را مورد بررسي قرار داديم و توانستيم با شناسايي آن در کنار روابط بين المللي با کشور ايران به قسمتهاي مشترکي برسيم.
سوفيان افزود: زمينه هاي همکاري تجاري بسياري بين دو کشور وجود دارد که از جمله اين موارد براي استفاده از محصولات بين دو کشور از جمله روغن پالم، شيلات و مواد اوليه کشاورزي و استفاده از پتانسيل کشور ايران در ساخت نيروگاه وجود دارد.
وي همچنين خاطر نشان کرد: پتانسيل هاي زيادي بين اين دو کشور وجود دارد که با اين وقفه هفت ساله اين ارتباطات کاهش پيدا کرده است و امروز با وزير ارتباطات ايران براي تجارت و سرمايه گذاري بانکي و همچنين زير ساخت و انرژي نسبت به رفع مشکلات ارتباطي بين دو کشور به توافق رسيديم.
وي در خصوص جبران تلفات وقفه هفت ساله بين روابط ايران و اندونزي اظهار کرد: من فکر مي کنم ملاقات هاي بيشتري با سران ايراني بايد داشت تا اين مشکلات و کاهش حجم مبادلات جبران شود.
در پايان اين نشست خبري محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ارتباط با نقش اين کميسيون و رشد روابط اين دو کشور گفت: اقتصاد دو کشور مکمل يکديگر هستند و با توجه به اينکه اين دو کشور در بخش خصوصي پايه بسيار قوي دارند و ارائه اندونزي براي ورود بخش خصوصي به روابط دو کشور بسيار بالا است هيئت کشور جمهوري اندونزي براي حل مشکلات اين روابط با بخش خصوصي وارد خاک ايران شده است و اميدواريم تاجران ايراني و اندونزي در پايان اين کميسيون مشترک در بخش خصوصي به تفاهمات بيشتري در زمينه کسب و کار بپردازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]