تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827860498




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادرات خاک؛ ازدست دادن ثروت 400 ساله / ساخت و ساز در جاده شمال


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: صادرات خاک؛ ازدست دادن ثروت 400 ساله / ساخت و ساز در جاده شمال
خاک سرمایه ملی است و فروش یا صادرات آن به کشورهای دیگر حتی خرید و فروش آن داخل کشور صدمات جبران‌ناپذیری را به روند توسعه کشاورزی وارد می‌کند.
آفتاب : خاک یکی از منابع باارزش و ضروری برای حیات کره زمین است. امروزه در مجموع ۳۱.۱۳ درصد از خاک زمین، ویژه کشاورزی است که از آن میان تنها ۷۱.۴‌ درصد آن همواره محصول می‌دهد و نزدیک به ۴۰‌ درصد از خاک زمین به‌ عنوان چراگاه و کشتزار کاربرد دارد.

حال تصور کنیم خاکی که برای تشکیل هر سانتیمتر آن ۴۰۰‌ سال زمان نیاز است به سادگی با فعالیت‌های نادرست بشر رو به نابودی می‌رود و البته قابل ذکر است، هستند کشورهایی که به دلیل نداشتن خاک حاصلخیز قدر این نعمت خدادادی را می‌دانند و همچون جویندگان طلا در غرب به سمت زمین‌هایی با خاک حاصلخیز می‌روند.

زمانی جاده‌های شمال با مناظر طبیعی از مزارع سبز، تصاویر چشم‌نوازی را برای مردم به ارمغان می‌آورد اما اکنون بلوک‌های بتنی جای این باغات و اراضی کشاورزی را گرفته است؛ به طوری که در حال حاضر بیش از ۹۰‌ درصد اراضی ساحلی حاشیه دریای خزر تخریب و به خانه‌های شخصی و اماکن دولتی تبدیل شده است.

چند سالی است که در ایران شاهد هستیم جنگل‌ها نابود و مراتع ویران می‌شوند تا به وسعت زمین‌های کشاورزی افزوده شود و به همان مقدار ما همین اراضی زراعی را دستخوش تغییر و تحولات می‌کنیم تا از وسعت آن کم شود.

تغییر غیرقانونی کاربری اراضی نیز یکی دیگر از اجحافاتی است که در حق این دیار می‌شود و به جای زراعت در آن ویلاهای مجلل، کارخانه‌های صنعتی، مراکز دولتی و تفریحی و جاده‌سازی بنا می‌شود و همین تغییر نادرست و غیرقانونی اراضی پیامدهای وحشتناک را در پی دارد که از آن جمله می‌توان به فرسایش شدید خاک اشاره کرد که میزانش سالانه چیزی در حدود ۱۵ تن در هکتار می‌باشد و از میانگین جهانی نیز بالاتر است.

یکی از عوامل اصلی تغییر کاربری زمین‌های زراعی، واردات بی‌رویه کالاهای کشاورزی است که به دنبال آن فروش کم تولیدات و عدم حمایت از محصولات داخلی سبب شد که کشاورزان انگیزه خود را برای تولید از دست دهند و شروع به فروش خاک زراعی یا زمین خود کنند.

همچنین کوچک شدن مزارع باعث شده تولید در واحد سطح کاهش پیدا کند و بازده اقتصادی نداشته باشد. درنتیجه فروش زمین و تغییر کاربری آن آسان‌ترین و تنها راه‌حل ممکن برای برون رفت از وضع موجود است.

خاک سرمایه ملی است و فروش یا صادرات آن به کشورهای دیگر حتی خرید و فروش آن داخل کشور صدمات جبران‌ناپذیری را به روند توسعه کشاورزی وارد می‌کند.

وقتی حرف از فروش خاک می‌شود، کشورهای حاشیه خلیج فارس به دلیل ماسه‌ای و آهکی بودن خاکشان که امکان هیچ رویشی در آن وجود ندارد، همواره متقاضی خاک ایران هستند؛ بنابراین همسایه‌های پولدار کشورمان که نفت ما را به رایگان به تاراج می‌برند در این سال‌های اخیر طالب خاک حاصلخیز و مرغوب ایرانی‌ نیز شده‌اند تا بتوانند محصولات کشاورزی باکیفیت و مرغوب تولید کنند.

کشور ما ایران از ۱۳ اقلیم دنیا، ۱۱ اقلیم را در بخش کشاورزی خود دارد اما هنوز درمورد محصولات غذایی به مرحله خودکفایی نرسیده‌ایم و توجه کشورهای عرب نشین حاشیه خلیج فارس نیز به این دلیل است که به جای این که به محصولات کشاورزی ما وابسته باشند به دنبال منبع اصلی می‌گردند و مطمئنا هر چه به بخش کشاورزی توجه بیشتری شود رشد اقتصادی مطلوب‌تری خواهیم داشت.

این صنعت محجور مانده در کشور نیازمند توجه و ارائه تسهیلات بیشتر است تا بتواند در عرصه صادرات عرض اندام کند و باید از پتانسیل‌های طبیعی و نیروی انسانی استفاده بیشتری شود.



تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن