واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دانستنیهايی درباره موز
طبيعت بهترين درمانها را بهصورت مواد غذايي و گياهان در اختيار ما قرار داده است كه تاثير زيادي در ارتقاي سلامتي دارند. موز نيز يكي از اين هديهها است كه براي درمان و بهبود برخي از بيماريها و مشكلات سلامتي بهتر از برخي داروها عمل ميكند.
آفتاب : مزيت موز اين است كه حاوي تركيبات شيميايي نيست و عوارض جانبي داروها را نيز ندارد. اين ميوه حاوي 3 نوع قند (فروكتوز، ساكاروز و گلوكز) است كه انرژي را بالا برده و بدن را تقويت ميكند.
كمخوني
اگر آزمايش خون دادهايد و مشخص شده است كمبود آهن داريد حتماً موز را در برنامه غذايي روزانهتان بگنجانيد. اين ميوه براي درمان كمخوني بسيار موثر است. در واقع ميزان بالاي آهن موجود در اين ميوه باعث تحريك ترشح گلبولهاي قرمز خون شده و به تسكين و بهبود برخي علائم كمخوني كمك ميكند.
سندرم پيش از قاعدگي
اگر از مشكلات و دردهاي پيش از قاعدگي رنج ميبريد بهجاي خوردن دارو، موز ميل كنيد. اين ميوه با رساندن ويتامين B6 به بدن روي وضعيت روحي خانمها نيز تاثير گذاشته و باعث بهبود خلقوخوي آنها ميشود. در واقع افزايش ميزان گلوكز بدن تاثير مثبتي در كاهش افسردگي و افزايش نشاط خانمها دارد.
تب دارید
اگر احساس ميكنيد بدنتان كمي داغ شده است موز را پوره كرده و ميل كنيد. البته حواستان باشد كه در صورت تب شديد موز موثر نخواهد بود و حتماً بايد به پزشك مراجعه كنيد. اما براي تبهاي جزئي ميتوانيد به اين ميوه اعتماد كنيد. در كشور تايلند خانمها براي تقويت و كنترل دماي بدنشان هر روز موز ميخورند.
سكته مغزي و پوكي استخوان
سكته مغزي و پوكي استخوان دو نمونه از بيماريهايي است كه ميتوان بهسادگي از آنها پيشگيري كرد. معمولاً در بدن همه تعادل نامناسبي بين سديم و پتاسيم است. به خاطر اينكه مواد غذايي شور بيشتري مصرف ميكنيم. مازاد سديم (نمك) وارد شده به بدن باعث افزايش فشارخون و همچنين احتباس آب بدن ميشود. پتاسيم يك ماده معدني ضروري براي كنترل فشارخون و پوكي استخوان است و ميتواند با اسيدي و دمينراليزه شدن استخوانها مقابله كند. به عقيده محققان پتاسيم باعث كاهش خطر سكته مغزي نيز ميشود. خوشبختانه موز حدود 500 ميليگرم پتاسيم به بدن ميرساند و حدود يكششم.
نياز روزانه به اين ماده معدني را تامين ميكند. توصيه ميكنيم براي افزايش ميزان پتاسيم بدنتان از مصرف سيبزميني، اسفناج، عدس و آووكادو نيز غافل نباشيد.
بيماريهاي قلبي
شما بايد هميشه مراقب قلبتان باشيد تا خداي نكرده به مشكل برنخوريد. نتايج پژوهشي كه در The New England Journal of Medicine به چاپ رسيده است نشان ميدهد كه مصرف روزانه يك عدد موز باعث كاهش 40 درصدي خطر سكته قلبي ميشود.
افسردگي
افسردگي تبديل به يكي از بيماريهاي رايج زمانه ما شده است كه بايد با آن مقابله كرد. خوشبختانه موز سرشار از ويتامين B6 است و ميتواند حدود 25 درصد نياز روزانه ما به اين ويتامين را تامين كند. ويتامين B6 نقش موثري در كنترل سيستم عصبي و خلقوخوي افراد دارد. به خاطر اينكه در توليد برخي از ناقلهاي عصبي مانند سروتونين نقش دارد. اما حواستان باشد كه اين ميوه مفيد بهتنهايي در رفع افسردگي معجزه نميكند چون تمام تركيبات موثر براي اين كار را ندارد. اما ميتواند در بهبود علائم اين مشكل موثر عمل كند. براي افزايش اثرگذاري موز در بهبود افسردگي بايد آن را به همراه آبمعدنيهاي سرشار از منيزيم و غلات كامل ميل كنيد كه حاوي تريپتوفان هستند و به بهبود خلقوخوي كمك زيادي ميكنند.
موز براي ورزشكاران
خوردن موز قبل از ورزش باعث افزايش انرژي ورزشكاران ميشود. اين ميوه حاوي قند و همچنين فيبرهاي غذايي مفيد است. اگر از موزهاي كاملاً رسيده استفاده كنيد انرژيتان را به مدت طولاني تامين ميكند. بعد از ورزش نيز دريافت پتاسيم موجود در موز براي جبران پتاسيم ازدسترفته از طريق تعريق مفيد است. البته بهتر است موز را قبل از ورزش مصرف کنید به خاطر اينكه بعد از ورزش بدن بيش از غذا به مايعات نياز دارد. در نتيجه بهتر است بعد از ورزش بيشتر به سمت ميوههاي آبدار برويد.
موز براي ترك سيگار
بدون شك سيگار كشيدن مريضي نيست اما باعث ابتلا به انواع بيماريها ميشود. اگر تصميم داريد سيگار را ترك كنيد اما نميدانيد چگونه بهتر است به سراغ موز برويد. اين ميوه سرشار از ويتامين B و بهويژه B6 و B12 است. اين ويتامينها در تركيب با پتاسيم و منيزيم موجود در موز باعث ميشود كه كمبود نيكوتين را كمتر احساس كنيد.
خستگي
اگر در اغلب مواقع احساس خستگي ميكنيد و تمركزتان خدشهدار شده است بهطور مرتب موز ميل كنيد تا انرژيتان بازگردد. به خاطر اينكه موز سرشار از كربوهيدراتها، آهن و پروتئينها است.
سوزش معده
اگر از سوزش و درد معده و روده رنج ميبريد كافي است به موز اعتماد كنيد. اين ميوه حاوي تركيبات ضداسيد طبيعي است كه نقش موثري در پانسمان طبيعي مشكلات معده دارد.
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]