واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بوی خوش ائتلاف سراسری اصلاح طلبان در انتخابات
روز نو : در شرایطی که برخی رسانه های اصولگرا در تلاش برای القای اختلاف و تشتت در جبهه اصلاحات هستند، خبرهای رسیده به خبرنگار آفتاب یزد حکایت از زمینه سازی برای ائتلاف سراسری اصلاح طلبان در انتخابات آتی مجلس دارد.در همین راستا حسین کمالی به ما از برگزاری جلساتی خبر می دهد که به زودی بازتاب های مثبت آن مشخص می شود. آفتاب یزد- گروه سیاسی: خبری خوش در راه است. این روزها که تلاش برای اختلاف افکنی میان اصلاح طلبان از روش های
مرسوم رسانه های رقیب به شمار رفته و آنان از تمامی ابزار خود برای معرفی اصلاح طلبان به عنوان بازنده از پیش تعیین شده انتخابات بهره می برند، رئیس کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از خبرهایی خوش در چند روز آینده سخن می گوید.
مدتی است ادعای اختلاف میان شورای راهبردی اصلاح طلبان و شورای هماهنگی، با پررنگ کردن سخنان یکی از اعضای حزب اعتماد ملی، دستمایه رسانه های اصولگراست تا بر طبل اختلاف در جریان اصلاحات بکوبند! جریانی که
22 خرداد امسال، جشن دوسالگی پیروزی تاریخی خود را خواهد گرفت. پیروزی که تنها حاصل
"وحدت" بود.
"وحدت" و حرف شنوی از بزرگان دو ویژگی است که مدت هاست در جریان اصولگرا به چشم نمی آید. اصولگرایانی که حتی در زمان حضور آیت الله مهدوی کنی که به گفته خودشان، پدر معنوی این جریان به شمار می رفت، از مشکل تشتت و تک روی رنج می بردند..حال در نبود بزرگ خود، با تشکیل جلسات همگرایی، برای رسیدن به وحدت سخت در تلاشند. تا جایی که برای شکل گیری این وحدت، به گفته آیت الله موحدی کرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، جامعتین -بزرگ ترین و قدیمی ترین تشکل اصولگرا- مواضع خود را به جبهه پایداری – تشکل جدید و تندرو این جریان- نزدیک خواهد کرد!
در چنین شرایطی جریان اصولگرا که با توجه به تجربه سال 92، شانس خود را در رقابتی پایاپای کم تر میبیند، تلاش دارد با اختلاف افکنی در جناح رقیب، راه خود را برای کسب موفقیت هموار سازد.
موضوعی که حسین کمالی، رئیس کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به آن اشاره میکند. وی با بیان اینکه بخشی از اختلافاتی که این روزها میان شورای هماهنگی و شورای راهبردی مطرح میشود، به فعالیت گروههای رقیب این جریان بازمیگردد، میگوید:" درحالی که ما تلاش داریم گروههای اصولگرا حرف و نظر واحدی در جامعه مطرح کنند، برخی از این گروهها به ایجاد تفرقه میان اصلاحطلبان می اندیشند و به این روش امیدوارند."
حال که وجود دو شورا، یکی راهبردی و دیگری هماهنگی جبهه اصلاحات، بهانه ای در دست جناح رقیب شده تا بذر اختلاف را در میان اصلاح طلبان نهادینه کنند، حسین کمالی به تعریف و تشریح اهداف این دو میپردازد. او میگوید:" اعضای شورای راهبری متشکل از برخی اعضای شورای هماهنگی است که به نمایندگی از این شورا در جلسات حاضر میشوند، همچنین برخی دیگر از اعضای شورای هماهنگی نه به عنوان نماینده این شورا، بلکه به عنوان شخصیتهای حقیقی حضور دارند، سایرین انتخابی هستند. این مجموعه، برنامهریزیها و سیاستگذاریهای کلی مربوط به مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات را تعیین میکند. به طور مثال در این شورا تصویب شده است که تصمیمات استان در خود استان گرفته شود و تصمیم از مرکز نباشد، همچنین در کنار احزاب و گروهها، عناصر ذینفوذ سیاسی و اجتماعی حضور داشته باشند.
اما شورای هماهنگی اصلاح طلبان دو اولویت را پیگیری میکند، در درجه اول رونق بخشیدن به انتخابات و در مرحله بعدی حضور جدی و فعال در صحنه انتخابات، به این معنا که در استانها شعبات شورای هماهنگی فعال شده و کاندیداها را مشخص کنند، با افرادی که آماده حضور در صحنه انتخابات هستند، گفتگو کنند و میان مجموعه اصلاح طلبان نوعی تعامل و هماهنگی به وجود آورند، به گونهای که همه در یک جهت حرکت کنند."
کمالی همچنین در گفتگو با آفتاب یزد تقسیم کار، برنامهریزی و عمل هر بخش به وظایف خود را راهکار عدم موازی کاری و عدم وجود اختلاف میان این دو شورا عنوان میکند.
اما "اختلاف"، جدا از ذات منفی که دارد، ضمیمه هر فعالیت گروهی است. در این میان هنر فعالیت های گروهی، لحظه ای تعریف میشود که بتوان "اختلاف" و "تفاوت ها" را مدیریت و به نتیجه ای مطلوب رساند! موضوعی که اصلاح طلبان به خوبی در خرداد 92 اثبات کردند. قطع به یقین مواضع و آرمان های "حسن روحانی" و "محمدرضا عارف" برای حضور در عرصه رقابت یکسان نبود، اما اتاق فکر اصلاحات در دور اندیشی خود، تقلیل آرمانها را به عدم رای آوری، ارجح تر دید!
حسین کمالی اختلاف را ناشی از خودخواهیها و تکرویها میداند. او میگوید:"هدف اصلاح طلبان پیشروی در راستای سیاستهای اصلاح طلبانه، معطوف به منافع ملی، وحدت ملی و حفظ مصلحت کشور است، اگر همه در جهت این اهداف حرکت کنند، اختلافی وجود نخواهد داشت اما اگر هر کسی بخواهد، حرف خود را بزند و کار خود را انجام دهد، طبیعتا اختلاف وجود دارد."
زمانی که از رئیس کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات میپرسیم که چه راهکارهایی پیشبینی شده تا تشتت سال 84 در جریان اصلاحات تکرار نشود و لیستی واحد خروجی این جریان در انتخابات مجلس امسال باشد؟ او درپاسخ از جلساتی سخن میگوید که تفاهمها را بیشتر خواهد کرد و به زودی خبرهای مثبت و مناسبی شنیده خواهد شد.
"تفاهم" و "خبرهایی خوش" در چند روز آینده، شاهکلید پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس خواهد بود. موضوعی که بزرگان این جریان به خوبی از آن آگاهند و در عمل بار دیگر اثبات خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]