واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رييس شوراى عالى استان هاى كشور:
تبیین جايگاه نظام شورايى در لايحه برنامه ششم توسعه كشور ضروری است
شناسهٔ خبر: 2586912 - پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱
استانها > خراسان رضوی
مشهد- رييس شوراى عالى استان هاى كشور با بیان اینکه جايگاه نظام شورايى بايد در لايحه برنامه ششم توسعه كشور مشخص شود افزود:متاسفانه جایگاه نظام شورایی به درستی تبیین نشده است. به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا بصيرى پور روز پنجشنبه در نشست شوراى اسلامى استان خراسان رضوى اظهار کرد: متاسفانه جايگاه نظام شورايى در كشور به درستی تبيين و مشخص نشده است به همين منظور بسته ويژه اى توسط شوراى عالى استان هاى كشور در حال آماده سازى بوده كه پس از تدوين تقديم مجلس خواهد شد تا در تصويب قانون برنامه توسعه ششم كشور مورد توجه جدى قرار گرفته و نظام شورايى پررنگ تر شود.
وى افزود: متاسفانه در برخى از گزارش هايى كه از سوى شوراى استانها ارائه مى شود ۵۰ مسئله و مشكل بيان شده است كه اگر توجه كافى به وضعيت آنها شود مى توان اميد به رفع مشكلات آنها داشته باشيم.
شوراها در تصميم گيرى طرح هاى عمرانى استان ها نقشى ندارند
رييس شوراى عالى استان هاى كشور با بيان اينكه طرح هاى عمرانى شهرستان ها بدون نظر شوراها تصويب مى شود، گفت: از ديگر مشكلات شهرهاى كوچك كشور عدم قدرت و توان اداره شهر از سوى شهردارى ها است.
وى ادامه دهد: براى نمونه يكى از شهردارى در طول يكسال تنها ۹ پروانه ساختمانى صادر كرده كه ارزش هر پروانه ۵۰۰ هزار تومان بوده است و پاسخگوى نيازهاى مالى شهردارى نبوده و شهردار آن توان پرداخت حقوق كاركنان خود را ندارد.
بصيرى پور در ارتباط با مراسم كلنگ زنى خط سوم قطار شهرى مشهد بيان كرد: همزمان با نيمه شعبان و با حضور وزير كشور عميات اجرايى و كلنگ زنى خط سوم قطار شهرى مشهد انجام خواهد شد.
بيمه اعضاى شوراها در حال پيگيرى است
وى ابراز كرد: از ديگر موضوعاتى كه در اين مدت پيگيرى شده است موضوع بيمه اعضاى شوراهاى كشور است كه در سه مرحله مورد بررسى قرار مى گيرد.
وى اضافه كرد: در مرحله نخست اعضايى كه تحت پوشش هيچگونه بيمه اى نيستند، مورد پوشش قرار گيرند و در مرحله دوم تحت پوشش قرار گرفتن اعضاى شوراها به بيمه تامين اجتماعى و در نهايت بيمه حوادث مى باشد.
رييس شوراى عالى استان هاى كشور تاكيد كرد: خوشبختانه بودجه عمرانى مراكز استان هاى كشور۵۰ هزار ميليارد تومان است كه براى نمونه بودجه عمرانى شهر تهران ۱۷ هزار و ۲۰۰ ميليارد تومان و بودجه عمرانى مشهد بيش از ۹ هزار و ۶۰۰ ميليارد تومان بوده كه اعتبار قابل توجهى است.
شوراباورى در مسولان و خودباورى در اعضاى شوراها ديده نمى شود
وى با اشاره به عدم اطلاع برخى از مسوولان كشورى از جايگاه نظام شورايى در قانون اساسى يادآورى كرد: متاسفانه در برخى از استان هاى كشور اعضاى شوراها به جلسات شوراى استان دعوت نمى شوند در حالى كه در قانون اساسى ظرفيت و جايگاه نظام شورايى بسيار بالا ديده شده است.
وى با بيان اينكه شورا باورى در كشور و خودباورى در اعضاى شوراها پايين است خاطر نشان كرد: يكى از راهكارهاى ارتباطى ميان مردم و شوراها با شوراى عالى استانهاى كشور سامانه پيامكى است كه روزانه بيش از دو هزار پيامك به اين سامانه در خصوص مشكلات و مسائل مردم و شورا ارسال مى شود.
جايگاه نظام شورايى در رسانه و دولت تعريف شود
رييس شوراى عالى استان هاى كشور اظهار داشت: با توجه به اهميت شوراها در تحقق مطالبات مردمى و مشكلات شهر و روستا بايد نظام شورايى به خوبى در رسانه ملى و دولت تبيين شود.وى به برگزارى انتخابات مجلس شوراى اسلامى كشور اشاره كرد و افزود: نظام شورايى به هيچ عنوان وارد فعاليت و گرايش هاى سياسى نخواهد شد و تنها به حمايت افراد و اعضايى از شورا در انتخابات مى پردازد كه به نظام شورايى را باور داشته باشند.وى تعداد اعضاى شوراهاى كشور را ۱۱۷ هزار عضو اعلام كرد و ابراز كرد: همچنين يك هزار و ۲۱۳ شوراى شهر، ۴۲۲ شوراى شهرستان، ۳۱ شوراى استان، يك هزار و ۵۸ شوراى بخش و ۳۵ هزار شوراى روستايى در كشور فعال هستند.
بصيرى پور به برنامه هاى شوراها در اعياد شعبانيه اشاره كرد و گفت: نخستين همايش مربوط به گردهمايى شوراى عالى استانها در تبريز، دومين همايش با موضوع زنگ خانواده براى بانوان در شهر قم و سومين همايش شوراى شهرستان ها در مشهد خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]