واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خاور دور روي دور نظامي شدن افتاده است
وحشيگري تروريستهاي تكفيري- وهابي در سوريه وعراق و توسعهطلبي ديوانهوار سعودي در يمن به خاورميانه عربي آشكارا روزهاي خشن و خونيني تحميل كرده است، اما در خاور دور هم خردهخرده گسلهاي تاريخي اختلافات ژئوپلتيك ميجنبند و آن منطقه را زيرپوستي به سوي مواجههاي نظامي پيش ميبرند
وحشيگري تروريستهاي تكفيري- وهابي در سوريه وعراق و توسعهطلبي ديوانهوار سعودي در يمن به خاورميانه عربي آشكارا روزهاي خشن و خونيني تحميل كرده است، اما در خاور دور هم خردهخرده گسلهاي تاريخي اختلافات ژئوپلتيك ميجنبند و آن منطقه را زيرپوستي به سوي مواجههاي نظامي پيش ميبرند. درحالي كه ژاپنيها احتمالاً با چراغ امريكاييها به دنبال نظامي كردن بيشتر يكي از جزاير مورد مناقشه خود با چين هستند، در طرف مقابل كره شمالي كه به نوعي به دست نظامي اژدهاي به ظاهر فعلاً آرام چيني عمل ميكند، از موفقيت خود در ساخت كلاهكهاي اتمي كوچك و آمادگي براي پرتاب ماهواره به فضا خبر ميدهد تا بازهم اين منطقه واقع در غرب اقيانوس آرام استعدادش را در ناآرامي به رخ جهانيان بكشد.
به گزارش «جوان» توكيو اعلام كرد جزيره «ايشي گاكيجيما» در نزديكي تايوان شاهد استقرار موشكهاي زمين به هوا و ضدناو خواهد بود. ژاپن چند نوع مختلف از سيستمهاي موشكي سطح به هوا دارد كه از جمله آن ميتوان به پاتريوت امريكايي MIM104 اشاره كرد، همچنين اين كشور موشكهاي ضدناو هم دارد. اين سيستم را ميتوان روي يك كاميون نصب كرد و با يك پرتابگر كه روي هر كدام شش موشك است، آنها را به سمت ناو شليك كرد. اين موشك Typ 88 نام دارد و برد پرتابي آن 100 مايل است. به باور كارشناسان اين اقدام توكيو را كه نميتواند بدون چراغ سبز واشنگتن صورت گرفته باشد، بايد در راستاي تقلاي امريكا و متحدان منطقهاياش براي مهارقدرت فزاينده نظامي چين در منطقه شرق دور ارزيابي كرد. روز يكشنبه نيويورك تايمز گزارش داد چين تصميم گرفته است فناوري كوچكسازي كلاهكها و قرار دادن سه يا چند كلاهك بر رأس يك موشك را كه دهههاست در اختيار چينيها قرار دارد، عملياتي كند و اين باعث نگراني شديد واشنگتن شده است. آنچه باعث برجسته شدن تصميمات اخير چين ميشود اين است كه رهبران چين به عمد اين فناوري از چند دهه پيش را بدون استفاده گذاشته بودند اما حال به نظر ميرسد شي جين پينگ، رئيسجمهور چين تغيير رويه داده و به طور همزمان در حال ساخت فرودگاههاي نظامي در جزاير مورد مناقشه در درياي جنوبي چين است. او از «مناطق شناسايي دفاع هوايي» منحصربه فرد چيني خبر ميدهد، زيردرياييهاي چيني را براي نخستين بار به خليج فارس اعزام ميكند و زرادخانه تسليحات سايبري جديد و قدرتمندي را راهاندازي ميكند. بر اساس گزارش نيويورك تايمز باراك اوباما، رئيسجمهوري امريكا بيش از هر زماني در مورد گسترش سيستمهاي دفاع موشكي در اقيانوس آرام تحت فشار است و با اين حال سياست امريكايي به طور رسمي اعلام ميكند اين سيستمها مربوط به مقابله با كرهشمالي هستند نه چين.
چين در حال ساخت ناوهاي هواپيمابر و زيردريايي است تا توان كلي خود را بالا ببرد و در صورت بروز بحران منطقهاي آماده ايجاد يك چالش جدي براي امريكا باشد.
در همين حال كنفرانس معاهده منع گسترش سلاحهاي اتمي هم به صحنه مواجهه ژاپن و چين تبديل شده است، در حالي كه وزير خارجه ژاپن از سران كشورهاي جهان دعوت كرده است از شهرهاي بمباران شده هيروشيما و ناكازاكي كه در سال 1945 مورد هدف بمبهاي اتمي امريكا واقع شدند، بازديد نمايند، پكن با اشاره به اين مسئله كه ژاپن با استفاده از اين حركت درصدد قرباني جلوه دادن خود است، مخالفت خود را با اين دعوت اعلام كرد.
انتقاد لاوروف از ژاپن
وزير امور خارجه روسيه روز گذشته اعلام كرد ژاپن تنها كشوري است كه در نتايج جنگ جهاني دوم شبهه ايجاد ميكند و تسلط مسكو بر جزاير كوريل را زير سؤال ميبرد تا معلوم شود ژاپن كه زماني در جنگ جهاني دوم دشمن امريكا بود، حالا از طرف امريكا مأموريت دارد كه در برابر دشمنان فعلي امريكا يعني چين، روسيه و كره شمالي چنگ و دندان نشان دهد. سرگئي لاوروف گفت: ژاپن تمامي برآيندهاي جنگ جهاني دوم را ميپذيرد غير از اينكه در مورد مسئله جزاير كوريل، واقعيتها را به رغم قوانين بينالمللي قبول ندارد.
قدرتنمايي كرهشمالي
رسانههاي ژاپن اعلام كردند رهبر جوان كرهشمالي اوايل امسال دستور داده يك شئ فضايي جديد را براي پرتاب آزمايشي آماده كنند؛ شيئي كه به گفته پيونگ يانگ يك موشك حمل ماهواره به فضاست. از سوي ديگر، روز چهارشنبه تنها چند روز بعد از مطرح شدن خبر موشكهاي چند كلاهكي چين، كرهشمالي هم اعلام كرد در كوچكسازي تسليحات اتمياش موفق بوده است؛ پيشرفتي كه نصب اين تسليحات اتمي فوق كوچك بر سر موشك را ممكن ميسازد.
آژانس خبري كيودو ژاپن گزارش داد، قرار است موشك ماهواره بر كره شمالي در مراسم هفتادمين سال روي كار آمدن حزب حاكم كارگر در اكتبر 2015 پرتاب شود. وزارت دفاع ژاپن نيز معتقد است برد اين راكت احتمالاً 10 هزار كيلومتر است، البته چنانچه به عنوان يك موشك دوربرد استفاده شود. در چنين شرايطي كميسيون دفاع ملي كرهشمالي در بيانيهاي گفت: مدت طولاني از زماني كه ما كوچكسازي و توسعه تسليحات مربوط به حمله اتمي را آغاز كردهايم، ميگذرد. ما همچنين به مرحلهاي رسيدهايم كه بالاترين ميزان دقت نهتنها براي موشكهاي كوتاهبرد و ميانبرد بلكه براي موشكهاي دوربرد نيز تضمين شده است. ما اين حقيقت را پنهان نميكنيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]