واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دو هزار بیمار مبتلا به آرتروز در نوبت سلول درمانی مشهد - ایرنا - رییس پژوهشگاه رویان گفت: هم اکنون دو هزار بیمار در کشور برای دریافت خدمات غضروف استخوان با استفاده از سلول درمانی در نوبت انتظار هستند.
دکتر حمید گورابی روز چهارشنبه در حاشیه کنگره بین المللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: بهبود ضایعات غضروفی در بیماران مبتلا به آرتروز یکی از کاربردهای سلولهای بنیادی است.
وی بدون اشاره به آماری در خصوص سایر بیمارانی که در نوبت انتظار سلول درمانی قرار دارند گفت: سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای مختلف مانند قلبی و عروقی، امراض پوستی، کلیوی و مغز و اعصاب کاربرد دارد.
رییس پژوهشگاه رویان افزود: هم اکنون بسیاری از خدمات در حال انجام این پژوهشگاه پیرامون سلولهای بنیادی، بخاطر نبود ظرفیت لازم خدمات دهی و رو به رو شدن با انبوه متقاضیان اعلام نمی شود.
وی لزوم سرمایه گذاری برای کاربرد بالینی سلولهای بنیادی در کشور را مورد تاکید قرار و ادامه داد: در سالیان گذشته با رهنمودها و حمایتهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دستاوردهای سلولهای بنیادی در ایران رشد خوبی داشته است.
دکتر گورابی گفت: اما برای سالهای آتی اگر برنامه ریزی مناسبی صورت نگیرد فاصله و شکاف بزرگی با دنیای غرب در این زمینه خواهیم داشت.
وی افزود: دانشمندان ایرانی در زمینه تحقیقات علوم پایه سلولهای بنیادی به دستاوردهای خوبی دست یافته اند اما کاربرد بالینی سلول درمانی در کشور نیازمند برنامه ریزی دقیق است.
رییس پژوهشگاه رویان با اشاره به کم رغبتی سرمایه گذاران بخش خصوصی در زمینه تحقیقات ادامه داد: دولت باید در زمینه کاربردی کردن سلولهای بنیادی هزینه کند تا مردم بتوانند از این خدمات بهره مند شوند.
وی پوشش بیمه ای در زمینه سلول درمانی را ضروری عنوان و بیان کرد: قیمت خدمات سلول درمانی باید مناسب باشد به نحوی که هم مردم بتوانند از آن بهره مند شوند و از سوی دیگر مراکز صاحب فناوری نیز بتوانند کار را ادامه دهند.
او با اشاره به کارخانه در حال ساخت تولید سلولهای بنیادی با همکاری شرکت دارویی برکت گفت: تولید سلول یکی از مشکلات در بیمارستانهای عادی است و از این طریق می توان با روشهای استاندارد سلول بنیادی تولید و تحویل بیمارستانها داد.
گورابی همچنین از علمیات ساخت بیمارستان سلول درمانی در تهران با حمایت شهرداری پایتخت خبر داد.
وی در ادامه گفت: هم اکنون 65 هزار نمونه در بانک بند ناف پژوهشگاه رویان از سراسر کشور موجود است.
پژوهشگاه رویان سال 1370 به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوجهای نابارور، پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شد.
این پژوهشگاه سپس مجوز مراکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل را از شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت درمان دریافت کرد.
رویان هم اینک با فعالیت حدود 200 پژوهشگر متخصص در قالب سه پژوهشکده و دو مرکز خدمات تخصصی فعالیت دارد.
کنگره بین المللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی به همت جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، دانشگاه فردوسی مشهد و پژوهشگاه رویان با همکاری 30 نهاد دولتی و خصوصی طی روزهای 30 اردیبهشت تا یکم خرداد در مشهد ادامه دارد.
در این کنگره تازه ترین یافته های علم سلولهای بنیادی با حضور 800 متخصص داخلی و میهمانان خارجی از کشورهای فرانسه، آلمان، استرالیا و هلند بررسی می شود.
سلولهای بنیادی یاخته هایی با توانایی تقسیم بسیار هستند که از آنها می توان در تولید یاخته ها و بافتهای مختلف استفاده کرد. یاخته های بنیادی در درمان بیماریها، ترمیم و نوسازی بافتها کاربرد دارند.
منابع اصلی یاخته های بنیادی شامل مغز استخوان، بند ناف، پالپ دندان، بعضی بافتهای چربی و جفت است.
3027/1858
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]