واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: با آغاز تخریب ساختمان های نیمه ویران نپال نگران تخریب بیشتر میراث فرهنگی دره کاتماندو است دهلی نو- ایرنا- با آغاز تخریب ساختمان های نیمه ویران در اطراف بناهای تاریخی کاتماندو ، نگرانی برای وارد آمدن خسارت بیشتر به این میراث چند هزار ساله افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا؛ بسیاری از آثار تاریخی و میراث فرهنگی چند هزار ساله نپال در پی وقوع زلزله 7.9 درجه ای پنجم اردیبهشت این کشور که ویرانگرترین زمین لرزه تاریخ این کشور نام گرفت از بین رفت.
زمین لرزه نپال نه تنها ساختمان ها، بلکه آثار تمدنی و باستانی چند هزار ساله را با خاک یکسان کرد و اکنون دیگر مردم این کشور فقط می توانند با خاطره آن میراث زندگی کنند.
این زمین لرزه که در تاریخ این کشور بی سابقه بود، منجر به آسیب قابل توجه به دستکم چهار اثر تاریخی و فرهنگی که در سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد - یونسکو - به ثبت رسید، شد.
برج های تاریخی «داراهارا» و «بیمسن»، «پاگوداهای» (معابد بودایی) و «استویاهای» (مقبره های بودایی) از جمله آثار تاریخی ثبت شده هستند که در اثر زمین لرزه این کشور تخریب شدند.
"ایرینا بوکوو" مدیرکل سازمان علمی ،فرهنگی و تربیتی ملل متحد دراین باره گفت: این زمین لرزه آسیب گسترده و سنگینی به میراث جهانی وارد کرد.
هفت منطقه مهم از نظر بناهای ارزشمند تاریخی در کاتماندو وجود داشت که این شهر را به دره میراث جهانی تبدیل کرده بود، اما اکنون دیگر اثری از این میراث عظیم و شگرف باقی نمانده و کارشناسان میراث فرهنگی جهان را در بهت فرو برده است.
معبد هندوها در کاتماندو پایتخت نپال یکی از این آثار تاریخی است که در اثر لرزش زمین به کلی نابود شد. ساخت این معبد به قرن نوزدهم میلادی باز می گردد
برج «داراهارا» نیز از جمله بناهایی است که دیگر اثری از آن نمانده است ، برجی که ابتدا در سال 1832 میلادی بنا نهاده و پس از زلزله مرگبار سال 1934 بازسازی شده بود.
این اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو بود.
بسیاری از آثار دیگر تاریخی و معابد در مناطق زلزله زده صدمه جدی دیده اند یا ویران شده اند.
بیشترین نقاط جذب گردشگر محوطه های میراث جهانی «پاشوپاتینات» ، «سوویام بونات» ، «بودهانات» ، «چانجونارایان» و میدان «دوربار» واقع در کاتماندو، پاتان و بختاپور بودند که بسیاری از آنها از بین رفته است.
دولت نپال با توجه به اهمیت میراث فرهنگی درجذب گردشگر که یکی از پایه های اقتصاد این کشور را تشکیل می دهد خواستار بازسازی سریع میراث فرهنگی این کشور است اما درعین حال نگران وارد شدن خسارت بیشتر به این میراث براثر تخریب خانه های ناامن در اطراف این بناها نیز است.
"آنیل کومار" فرماندار منطقه باکتاپور می گوید: خانه هایی که به دلیل زمین لرزه صدمه دیده اند و اکنون تهدیدی برای جان افراد محسوب و باید تخریب شود.
در باکتاپور بسیاری از معابد که در قرن دوازدهم ساخته شده اند و به ثبت میراث جهانی یونسکو رسیده اند اکنون به تلی از خاک تبدیل شده اند.
ارتش نپال هم اکنون کار تخریب خانه های ناامن را در چند متری معبد قدیمی داتاریا در باکتاپور آغاز کرده است.
تعدادی از نیروهای ارتشی روز گذشته اقدام به تخریب ساختمانی در نزدیکی معبد داتاریا با 500 سال قدمت کردند اما به علت نزدیکی این ساختمان به این معبد و نگرانی بابت وارد شدن آسیب به معبد عملیات تخریب این ساختمان متوقف شد.
باریک بودن خیابان ها و کوچه ها در بسیاری از شهرها و حتی پایتخت نپال باعث شد که تخریب ساختمان های نیمه ویران به دیگر ساختمان ها خسارت وارد کند.
یکی دیگر از نگرانی های مقامات نپالی غارت میراث فرهنگی و دستبرد شبانه افراد سودجو به معابد و موزه ها است.
دولت نپال اعلام کرده است که زیرساخت های این کشور در مدت دو سال بازسازی می شود درحالی که بازسازی بناهای تاریخی این کشور به پنج سال زمان نیاز دارد.
براثر زمین لرزه ویرانگر پنجم اردیبهشت بیش از هشت هزار و 800 نفر جان باختند و تعداد 21 هزار نفر نیز مجروح شدند.
این زمین لرزه بیش از 500 هزار واحد مسکونی و دولتی را تخریب کرد.
با وجود گذشت حدود چهار هفته از زمین لرزه مرگبار این کشور همچنان تعداد زیادی از مردم از ترس زمین لرزه شب ها را در فضای باز و چادرها سپری می کنند.
این زمین لرزه به زیرساخت های این کشور خسارت سنگینی وارد کرد و صنعت گردشگری این کشور را از بین برد.
*آساق*267*1600**1392
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]