تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834523147
علت مرگ: بستری شدن در بیمارستان
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: میکروبهای عامل بروز عفونتهای بیمارستانی بیشتر در بخشهای حساس بیمارستانی از جمله آی.سی.یو، بخشهای سوختگی و بخش بیماریهای پرخطر رشد میکنند و بیمارانی که در این بخشها نگهداری میشوند، بیشتر از سایر بخشهای بیمارستانی در معرض ابتلا به عفونت هستند.
به گزارش تراز ، همین چند وقت پیش خبر فوت 9 نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام خمینی(ره) بهدلیل عفونت بیمارستانی منتشر شد. هر چند صدف علیپور، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها مرگ 3 نوزاد از 9 نوزاد را به دلیل عفونت بیمارستانی تائید کرد و محمد حاجی آقاخانی، معاون درمان وزارت بهداشت هم وقوع مرگ در بخش مراقبتهای ویژه را یک اتفاق عادی خواند، اما ذهنها را به سمت این مساله برد که نکند بستری شدن در بیمارستان خود شروع یک مشکل تازه باشد. به این بهانه با دکتر محمدرضا بلورساز، رئیس انجمن عفونی اطفال، گفتوگو کردهایم.
عفونتهای بیمارستانی چرا اتفاق میافتد؟ مساله عفونت در محیط بیمارستان کمی عجیب نیست؟
عفونتهای بیمارستانی برخاسته از میکروبهایی است که در محیطهای بیمارستانی زندگی میکنند و به دلیل مساعد بودن شرایط محیطزیست رشد میکنند و تکثیر میشوند. این عفونت پس از پذیرش بیمار در بیمارستان، معمولا 48 یا 72 ساعت بعد یا طی دورهای مشخص 10 تا30 روز پس از ترخیص بیمار اتفاق میافتد و در زمان پذیرش بیمار وجود نداشته است. در صورتی که به دنبال اعمال جراحی، در بدن بیماران جسم خارجی کار گذاشته شود (Implant)، عفونت بیمارستانی میتواند تا یک سال بعد هم روی بدهد و علاوه بر بیماران، کارکنان و عیادتکنندگان را هم مبتلا کند. هر یک از اعضای بدن میتواند در بیمارستان، دچار عفونت شود ولی در بین انواع عفونتهای بیمارستانی، عفونت دستگاه ادراری (42 درصد)، عفونت دستگاه تنفسی تحتانی (11 درصد ) پنومونی (15 تا 20 درصد)، عفونت ناشی از زخم جراحی (24 درصد) و عفونت دستگاه گردش خون (5 تا 10 درصد)، از اهمیت خاصی برخوردارند.
طبق بررسیهای انجام شده، عفونت ادراری، شایعترین و پنومونی کشندهترین عفونت بیمارستانی محسوب میشوند، اگرچه در بعضی از مراکز، عفونت بیمارستانی دستگاه گردش خون، علت اصلی مرگ بیماران است. این قبیل میکروبها تا حدی مهلک و خطرناک هستند و رعایت نکردن نکات بهداشتی و مراقبتی برای مبتلایان براحتی میتواند جان بیماران را به خطر بیندازد. این میکروبها بهطور طبیعی با سایر میکروبهای معمول که به آنها میکروبهای نجیب گفته میشود، متفاوتند و به آنها میکروبهای نانجیب اطلاق میشود. خطر مرگ و میر ناشی از ابتلا به عفونتهای بیمارستانی ناشی از این میکروبها بسیار بالاست. در بیمارانی که مدت بستری شدن آنها در بیمارستان به هر دلیلی طولانیتر از حد معمول است، زمینه ابتلا به عفونتهای بیمارستانی به مراتب بالا میرود و میکروب، این افراد را بیشتر تهدید میکند.
پس عفونت بیمارستانی مورد شایعی است و بعد از بستری شدن در بیمارستان احتمال ابتلا به آن وجود دارد؟
احتمال بروز عفونتهای بیمارستانی معمولا در تمام بیمارستانهای دنیا وجود دارد و بیمارستانهای داخلی هم از این امر مستثنی نیستند و گهگاه خبر مرگ و میر شماری از بیماران بر اثر ابتلا به عفونتهای بیمارستانی به گوش میرسد.
در این میان، بیمارستانهای عفونی و سوانح و سوختگی در درجه اول خطر قرار دارند و احتمال بروز عفونتهای بیمارستانی در آنها به مراتب بالاتر از سایر بیمارستانهاست. ولی رعایت اصول بهداشتی و نگهداری بیماران در زمان مقرر و جلوگیری از تمدید بیجای بیماران، میتواند تا حد زیادی مانع شیوع عفونت شود.
این میکروبها بیشتر در کدام بخش مستعد رشد هستند؟
میکروبهای عامل بروز عفونتهای بیمارستانی بیشتر در بخشهای حساس بیمارستانی از جمله آی.سی.یو، اِن.آی.سی.یو (بخش مخصوص نگهداری کودکان)، پی.آی.سی.یو (مخصوص نگهداری اطفال)، بخشهای سوختگی و بخشهای بستری بیماریهای پرخطر رشد میکنند و بیمارانی که در این بخشها نگهداری میشوند، بیشتر از سایر بخشهای بیمارستانی در معرض ابتلا به عفونت هستند. علاوه بر این، حتی بیمارانی که در بخشهای عمومی نیز بستری هستند ممکن است به این میکروبها مبتلا شوند که باید مراقبتهای لازم در مورد آنها صورت گیرد. میکروبهای پدیدآورنده عفونتهای بیمارستانی انواع مختلفی دارند که از این میان میتوان به میکروبهای گِرَن مثبت، گِرَن منفی، بیهوازی و قارچها اشاره کرد. از میکروبهای گِرَن مثبت، خانواده میکروبهای استافیلوکوک، از میکروبهای گِرَن منفی، کولی باسیل و سودوموناس و انواع قارچها را میتوان نام برد.
این میکروبها بیشتر چه افرادی را تهدید میکنند؟
از آنجا که عفونتهای بیمارستانی بسیار پرخطرند، ممکن است هر بیماری را در محیطهای بیمارستانی مبتلا کند ولی در این میان شماری از بیماران بیش از سایرین در معرض ابتلا به این قبیل عفونتها قرار دارند. به طور کلی، سه گروه از بیماران مستعد ابتلا به میکروبهای نانجیب هستند؛ یک گروه، بیمارانی هستند که به دلیل شرایط حاد به مراقبتهای ویژه و بستری شدن در بخشمراقبتهای ویژه نیاز دارند، گروه دوم، بیمارانی که دارای ریسک فاکتورها یا عوامل خطرساز هستند. مبتلایان به ذاتالریه، دیابت، مشکلات کلیوی، مغزی، بیماریهای مزمن، فلج مغزی و سوختگیها و نقص عضو و نوزادان و افراد مسن از جمله افرادی هستند که احتمال ابتلایشان به عفونتهای بیمارستانی زیاد است؛ گروه سوم، بیمارانی را تشکیل میدهند که بیش از حد معمول در بیمارستان بستری میشوند.
چطور میشود عفونت را شناسایی کرد؟
بیماران چنانچه بیش از 3 تا 5 روز در بیمارستان بستری باشند تا حد بسیار بالایی در معرض ابتلا به عفونتهای بیمارستانی هستند. این نوع عفونت در بیماران با علائم مختلفی بروز میکند که بارزترین و معمولترین علامت آن تب و لرز است و به نوعی علامتی دال بر عفونت خونی به شمار میرود. احتمال ابتلا به این میکروبها در بخش مراقبتهای ویژه بیش از هر بخش دیگری مشاهده میشود بهطوریکه احتمال ابتلای بیمارانی که در این بخشها بستری میشوند بین 70 تا 80 درصد است و همین خطر مرگ و میر را بالا میبرد. همچنین خطر مرگ و میر ناشی از عفونتهای بیمارستانی در بیشتر کشورها بین 10 تا 15 درصد است.
میکروبها اصولا چطور منتقل میشوند؟
عفونتهای بیمارستانی و میکروبهای آن از روشهای مختلف قابل انتقال به بیماران است. تزریق از طریق سرنگ یا سرم آلوده از جمله روشهایی است که در بسیاری از موارد میتواند میکروبها را به بیماران انتقال داده و از این طریق باعث ابتلای سایر بیماران شود. علاوه بر این، رعایت نشدن اصول بهداشتی و ایمنی در اتاقهای عمل و هنگام جراحی، شرایط را برای رشد میکروبها و انتقال میکروب به بیماران فراهم میکند. همچنین هوای محیط و استفاده از وسائل و تجهیزات مشترک مثل آب و غذا هم در انتقال میکروبها نقش دارند. شیوه دیگر انتقال میکروبها، از طریق تماس مستقیم از پرسنل و کارکنان بیمارستانی صورت میگیرد. انتقال میکروبها و عفونتهای بیمارستانی از طریق دست از شایعترین شیوههاست.
شستوشوی مرتب دستها با آب یا آب و صابون میتواند مانع انتقال میکروبها به بیماران شود.
آیا میتوان از عفونتهای بیمارستانی پیشگیری کرد؟
پیشگیری، بهترین راه برای مبتلا نشدن به عفونتهای بیمارستانی است. حضور بیماران عفونی از شایعترین عوامل شیوع میکروبهاست؛ بنابراین مهمترین نکته در این میان جلوگیری از منتقل نشدن میکروب از افراد مبتلا به بیماران سالم است. به عبارتی، پرستاران باید مراقبت کاملی از بیماران به عمل آورند و با محافظت کامل از آنها مانع سرایت میکروبها به سایر بیماران بستری در بخش شوند.به دلیل انتقال مستقیم میکروبها، افراد باید بعد از تماس با بیماران مبتلا به عفونتهای بیمارستانی و جلوگیری از انتشار میکروبها، دستهای خود را با آب یا آب و صابون به مدت 20 تا 30 ثانیه بشویند. این کار تا حد زیادی میکروبهای موجود در دستها را از بین میبرد.
تغذیه بیماران هم نقش مهمی در پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی دارد، چرا که تغذیه ضعیف و مصرف نکردن مواد غذایی مغذی میتواند خطر ابتلا به عفونتهای بیمارستانی را در آنها بالا ببرد. بیماران بهتر است از جهت نوع غذایی که میخورند تحت نظر متخصص تغذیه قرار گیرند. طبیعتا، مصرف برخی مواد غذایی ایمنی بدن را در مقابله با میکروبها بالا برده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش میدهد.
همچنین پرستاران و پرسنل بیمارستانها باید با اقدامات لازم از بیماران در برابر ابتلا به عفونتهای بیمارستانی محافظت کنند. تجویز آنتیبیوتیکهای موردنیاز و قرار دادن داروهای لازم در اختیار بیماران میتواند موثر باشد. در این میان، بسیاری از بیماران نسبت به آنتیبیوتیکها مقاوم میشوند و مصونیت پیدا میکنند، بنابراین باید داروهای جدید برای آنها تجویز شود. بیماران مبتلا به عفونتهای بیمارستانی بعد از شناسایی در اتاقهای ایزوله و استریلیزه قرار میگیرند تا از این طریق علاوه بر جلوگیری از انتقال میکروب به سایر بیماران، عوامل عفونی در بدن آنها هم سریعتر بهبود یابد. پزشکان، پرستاران و حتی افراد ملاقاتکننده برای حفظ امنیت بیشتر موقع ورود به اتاق ایزوله باید از گان (لباسهای مخصوص)، دستکش و وسایل بهداشتی و ایمنی استفاده کنند.
منبع: جام جم
چهارشنبه 30 ارديبهشت 1394 ساعت 09:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]
صفحات پیشنهادی
با وجود بستری بودن به علت عوارض شیمایی رضا ایرانمنش «موقعیت من» از روی تخت بیمارستان کلید میزند
با وجود بستری بودن به علت عوارض شیماییرضا ایرانمنش موقعیت من از روی تخت بیمارستان کلید میزندرضا ایرانمنش به دلیل مشکل ریوی و همچنین آلودگی خونی که توسط گازهای شیمیایی در جنگ تحمیلی برایش پیش آمده در بیمارستان بستری است و قصد دارد با وجود بیماری فیلم جدید خود را از روی تخت بیمارستصاویری از ویرانشدن 13 بیمارستان در صعده
تصاویری از ویرانشدن 13 بیمارستان در صعده حملات تجاوزکارانه ائتلاف عربستان به شهرهای صعده و حجه در شمال یمن و دیگر مناطق این کشور همچنان ادامه دارد آفتاب بر اثر این حملات تاکنون ده ها تن شهید شده اند بیانیه وزارت بهداشت یمن حاکی است که 13 بیمارستان در استان صعده بر اثر این حمحدود ۲۰۰نفر در ارتباط با درگیری مرگبار گروههای خلافکار در تگزاس دستگیر شدند
حدود ۲۰۰نفر در ارتباط با درگیری مرگبار گروههای خلافکار در تگزاس دستگیر شدندپلیس تگزاس اعلام کرد که دستکم ۱۹۲ نفر در ارتباط با حادثه تیراندازی صبح امروز تگزاس که به کشته شدن ۹ نفر و زخمی شدن ۱۸ نفر دیگر منتهی شد دستگیر شدند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس مقامات پلیبه دلیل پارگی کشاله ران فرنگی کار تیم ملی در بیمارستان بستری شد
به دلیل پارگی کشاله رانفرنگی کار تیم ملی در بیمارستان بستری شدداود عابدین زاده فرنگی کار وزن 85 کیلوگرم کشورمان به دلیل پارگی کشاله ران در بیمارستانی در شهر دوحه پایتخت قطر بستری شد به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از فدراسیون کشتی داود عابدین زاده که در حین مبارزه با آساکولوف اعلی اکبر صالحی در بیمارستان بستری شد
علی اکبر صالحی در بیمارستان بستری شد سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که عمل جراحی رئیس این سازمان با موفقیت به پایان رسیده و حال عمومی علیاکبر صالحی خوب است به گزارش فرهنگ نیوز بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی از پایان موفقیت آمیز دومین عمل جراحی علیاککشته شدن افسر نیروهای پیشمرگه در شمال عراق
کشته شدن افسر نیروهای پیشمرگه در شمال عراق افسر نیروهای پیشمرگه بر اثر انفجار بمب در شمال عراق کشته شد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه صبح امروز بر اثر انفجار بمبی در یکی از روستاهای جنوب کرکوک در شمال عراق یک افسر نیروهای پیشمرگه با دملی پوش فرنگی ایران در بیمارستان بستری شد
ملی پوش فرنگی ایران در بیمارستان بستری شد ملی پوش دسته 85 کیلوگرم کشتی فرنگی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا آسیب دید و در بیمارستان بستری شد آفتاب داود عابدین زاده در حین مبارزه در مرحله نیمه نهایی رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی آسیا در وزن ۸۵ کیلوگرم با آساکولوف ازبک در حالی کهبنیانگذار دهه غدیر و نظریه پرداز دهکده جهانی در بیمارستان بستری شد
بنیانگذار دهه غدیر و نظریه پرداز دهکده جهانی در بیمارستان بستری شد بنیانگذار دهه غذیر و نظریه پرداز دهکده جهانی در بیمارستان فوق تخصصی تهران بستری شد به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی ستاد دهه غدیر کشور آیتالله حاج شیخ عبدالله نظری خادم اخواننده پاپ در بیمارستان بستری شد
جام جم نوا خبر خواننده پاپ در بیمارستان بستری شد خواننده پاپ در بیمارستان بستری شد سه شنبه 29 اردیبهشت 1394 14 30 | کد خبر 1948397405428405554 | بازدید 45 جام جم نوا مدتی بود خبرهای ناگوار از هنرمندان موسیقی کشور کمی فاصله گرفته بود که خبر بستری شدن یفرنگی کار تیم ملی در بیمارستان بستری شد
فرنگی کار تیم ملی در بیمارستان بستری شد داود عابدین زاده فرنگی کار وزن 85 کیلوگرم به دلیل پارگی کشاله ران در بیمارستانی در شهر دوحه پایتخت قطر بستری شد به گزارش نامه نیوز داود عابدین زاده در حین مبارزه در مرحله نیمه نهایی رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی آسیا در وزن ۸۵ کیلوگرم با آعلی اکبر صالحی در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد/ جراحی با موفقیت پایان یافت
علی اکبر صالحی در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد جراحی با موفقیت پایان یافت صالحی ساعت 20 و 30 شب گذشته دچار مشکل گوارشی شد و به پزشک مراجعه کرد پزشک نیز تشخیص داد به دلیل مشکل روده باید بلافاصله تحت عمل جراحی قرار گیرد به گزارش نامه نیوز اصغر زارعان معاون حفاظت ساشاعر سرشناس تهران در بیمارستان بستری شد
شاعر سرشناس تهران در بیمارستان بستری شد فرهنگ > ادبیات - ایسنا نوشت محمدعلی سپانلو در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد مهدی اخوت دوست و همخانه این شاعر و مترجم پیشکسوت در این باره گفت آقای سپانلو از روز سهشنبه 15 اردیبهشت در پی ناراحتی ریوی و تنفسی دصالحی در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد/ حضور وزیر بهداشت و حسین فریدون در بیمارستان/ عیادت ظریف از رئیس
صالحی در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد حضور وزیر بهداشت و حسین فریدون در بیمارستان عیادت ظریف از رئیس سازمان انرژی اتمی سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت عمل جراحی بهخوبی انجام شد و تیم پزشکی به سرپرستی دکتر سروش بهموقع رسیدگیهای لازم را انجام دادند و به امید خداحضور ظريف در بيمارستان محل بستري علي اکبر صالحي
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۹ ۱۵ق ظ حضور ظريف در بيمارستان محل بستري علي اکبر صالحي موج - وزير امور خارجه کشورمان از رئيس سازمان انرژي اتمي که در حال حاضر در بخشهاي مراقبتهاي ويژه قرار دارد عيادت کرد به گزارش خبرگزاري موج محمدجواد ظريف ساعت 7 صبح امروز سهشنبه با حضور در بيمارستاننادر طالبزاده در بیمارستان بستری شد
نادر طالبزاده در بیمارستان بستری شدنادر طالب زاده سینماگر انقلابی کشورمان به دلیل عارضه قلبی و تنگی نفس در بیمارستان بستری شد به گزارش خبرنگار سینمایی فارس نادر طالبزاده مدتها از یک عارضه قدیمی قلبی رنج می برد که طی چند روز گذشته با شدت گرفتن این عارضه در بیمارستانسپانلو در بیمارستان بستری شد
سپانلو در بیمارستان بستری شد محمدعلی سپانلو در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد به گزارش نامه نیوز مهدی اخوت دوست و همخانه این شاعر و مترجم پیشکسوت در اینباره به خبرنگار ادبیات ایسنا گفت آقای سپانلو از روز سهشنبه 15 اردیبهشت در پی ناراحتی ریوی و تنفسی در بخش ICU بیمارستانی در تمدیرکل امور زندانها و اقدامات تامینی آذربایجان غربی اعلام کرد ایجاد بخش بستری زندانیان بیمار در 3 بیمارستان آ
مدیرکل امور زندانها و اقدامات تامینی آذربایجان غربی اعلام کردایجاد بخش بستری زندانیان بیمار در 3 بیمارستان آذربایجان غربیمدیرکل امور زندانها و اقدامات تامینی آذربایجان غربی از ایجاد بخش بستری زندانیان بیمار در سه بیمارستان آذربایجان غربی خبر داد علی جلیلی امروز در گفتوگو-
گوناگون
پربازدیدترینها