واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس علوم پزشکی قم: کارگران ساختمانی 70 درصد مصدومان و حادثه دیدگان کار در قم هستند قم- ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، گفت: کارگران ساختمانی بیش از 70 درصد مصدومان و حادثه دیدگان کار را در قم تشکیل می دهند.
به گزارش ایرنا، ابوالفضل ایرانی خواره روز سه شنبه در نخستین کارگاه آموزشی کارگران ساختمانی کشور در هتل خورشید قم، اظهار داشت: دلیل اصلی آن عدم وجود یک تشکیلات منظم جهت ساماندهی ایمنی و بهداشت حرفه ای در بخش صنعت ساختمان است.
وی تصریح کرد: همزمان با توسعه صنایع درکشورهای درحال توسعه حوادث و بیماری های ناشی از کار به یک بحران جدی تبدیل شده و قطعا ایران نیز به عنوان یک کشوردر حال توسعه ازاین مقوله مستثنی نخواهد بود، و سهم صنعت ساختمان و ساخت و سازشهری به صورت ویژه دراین بحران بیش ازصنایع دیگر است.
ایرانی خواه تصریح کرد: به رغم اینکه یکی از دلایل عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشت حرفه ای در حین فعالیت های ساختمانی هزینه بر بودن تهیه لوازم ایمنی و بهداشتی است، اما در مقابل هزینه های ناشی از درمان بیماریها و حوادث، این هزینه ها بسیار ناچیز است.
وی افزود: متاسفانه هنوز صرف هزینه برای رعایت اصول بهداشت کار و حفظ جان افراد در بین کارفرمایان ساختمان نهادینه نشده است که این امر نشان دهنده لزوم فرهنگ سازی در بخش ساختمان جهت رعایت مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان است.
این مسوول تصریح کرد: امروزه با توجه به نیاز قشر زیادی از جامعه به مسکن ،صنعت ساختمان به عنوان یک صنعت پرسود درکشور ایران مطرح است، و این امر منجر به افزایش سرعت در روند اجرایی پروژه ها شده، و علاوه بر این قسمت زیادی از فعالیت ها، در کارگاه های ساختمانی مخاطرات مختلفی را برای نیروی فعال دراین صنعت ایجاد می نماید
وی با بیان اینکه طبق آمارها 80 درصد نیروی کار ساختمانی حادثه دیده در کشور و استان قم در گروه سنی زیر 40 سال قرار دارند، افزود: 55 درصد حادثه دیدگان را نیروی کار بی سواد و تا مقطع ابتدایی تشکیل می دهند.
ایرانی خواه با اذعان به اینکه کارگران ساده ساختمانی با 48 درصد فراوانی بیشتر در معرض حادثه قراردارند، تصریح کرد: کارگران ماهر با 30 درصد فراوانی دومین رتبه حادثه دیدگان را به خود اختصاص می دهند، که کارگران ساده به دلیل کمی مهارت و کارگران ماهر به دلیل کار در ارتفاعات بیشتر در معرض حادثه قرار می گیرند.
ایرانی خواه همچنین بالا رفتن میزان سواد همسران را باعث کاهش حوادث در میان نیروی کار عنوان کرد، و افزود: این امر نیز نشان می دهد زنان خانه دار این قبیل کارگران چون در معرض آموزش های غیرمستقیم تلویزیون و رادیو قرار می گیرند و با افزایش سواد دریافت آنها از موضوع های برنامه بهتر انجام می پذیرد، لذا یادگیری آنها به شوهران منتقل می شود و به نوعی در روند اجتماعی شدن آنها تأثیر می گذارد.
وی تصریح کرد:افزایش تعداد فرزندان و افراد تحت تکفل هم باعث کاهش حوادث شده است، که این امر نشان دهنده افزایش سرعت اجتماعی شدن افراد حادثه دیده از سوی فرزندان و عائله از طریق مدرسه و رسانه های همگانی است که با روند رو به رشد جامعه پذیری نیروی کار از سوی خانواده کاهش حوادث را در پی دارد.
این مسوول همچنین افزایش سابقه کار را در وقوع حوادث موثر دانست، و افزود: این امر به دلیل افزایش مهارت در تداوم کار و بالا رفتن تجربه حاصل می شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: سقوط از بلندی بیشترین درصد فراوانی حادثه را به خود اختصاص داده است، به گونه ای که 39 درصد حوادث را تشکیل می دهد و بعد از آن سقوط شی قرار دارد.
رییس علوم پزشکی قم با بیان اینکه جراحت نیروی کار حادثه دیده که وقفه کوتاه مدت و میان مدت در کار و کسب درآمد آن ایجاد می کند، بیشترین درصد فراوانی، و پس از آن نقص عضو با 19 درصد فراوانی بیشترین آسیب های ناشی از کار در ساختمان را در کشور و استان به خود اختصاص می دهد، افزود: با توجه به اهمیت بحث حفظ سلامت نیروی کار در بخش مولد ساختمان می توان بسیاری از این حوادث و بیماری ها را کنترل نمود.
لازم به ذکر است، در این کارگاه دو روزه که به همت واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت قم با حضور کارشناسان مسوول بهداشت حرفه ای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، استادان و صاحبنظران از مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اداره کل راه و شهرسازی قم و همچنین کانون کارگران ساختمانی کشور ترتیب یافته، راهکار های تامین سلامت کارگران ساختمانی مورد بحث و گفت وگو قرار می گیرد.ک/3
7403/ 6133/
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]