تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منافق به آنچه مؤمنان بواسطه آن خوشبخت مى شوند، ميلى ندارد، ولى خوشبخت سفارش به تق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830561374




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کنایه به سایر قوا؛ دیوار ما کوتاه است


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کنایه به سایر قوا؛ دیوار ما کوتاه است
کنایه به سایر قوا؛ دیوار ما کوتاه است رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه «افتخار و سرمایه دانشگاه ، ساختمان نیست بلکه اساتید هستند» ، افزود: دخالت در دانشگاه ها باید به حداقل لازم برسد و این واقعیت را باور کنیم که ایران متعلق به همه ایرانیان جهان است.


به گزارش فرهنگ نیوز ، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور روز سه‌شنبه و پس از بازدید از مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما و افتتاح چند طرح دانشگاه آزاد اسلامی ، در جمع مدیران ، اساتید و کارکنان این دانشگاه با تاکید بر اینکه "دانشگاه آزاد اسلامی باید میزبان بهترین دانشمندان ایرانی مقیم خارج کشور باشد" ، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ثابت کرد که اگر کار به مردم واگذار شود، تحقق اهداف و توسعه کشور آسانتر است.
 
حجت الاسلام حسن روحانی، دانشگاه را مرکز آزاداندیشی ، استقلال و استدلال دانست و گفت: منزلت و احترام ، حق بزرگان و نخبگان است و هیچکس حق برخورد با شهروندان را خارج از چارچوب قانون ندارد.
 
رییس جمهوری با اشاره به اینکه اگر همت آیت الله هاشمی رفسنجانی و حمایت حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نبود، دانشگاه آزاد اسلامی قوام نمی یافت، اظهارداشت: دانشگاه آزاد اسلامی موجب جذب نخبگان در داخل کشور شد .
 
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه «افتخار و سرمایه دانشگاه ، ساختمان نیست بلکه اساتید هستند» ، افزود: دخالت در دانشگاه ها باید به حداقل لازم برسد و این واقعیت را باور کنیم که ایران متعلق به همه ایرانیان جهان است.
 
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت پیوند دانشگاه و صنعت اشاره و تصریح کرد: آموزش ، پژوهش و مراکز تولید، باید به زنجیره واحد در کشور تبدیل شوند.
 
رئیس‌جمهور در ابتدای این مراسم، با ابراز خرسندی از فرصت دیدار از بخش‌هایی از این دانشگاه و از جمله واحد علوم تحقیقات، تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی را گام مهمی در توسعه فضای علم و دانش در کشور توصیف کرد و گفت: آغاز این راه در ۳۳ سال پیش و با توجه به فضایی که در آن روزهای کشور حاکم بود، مشکلات فراوانی به همراه داشت.
 
روحانی با اشاره به اینکه در فضای آن ایام کشور، آموزش عالی غیردولتی طرفداران چندانی نداشت، افزود: اگر تلاش‌های پیگیر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و موافقت امام راحل(ره) نبود، شاید آغاز فعالیت دانشگاه اسلامی غیرممکن بود. بزرگانی از جمله مقام معظم رهبری که آن روزها عهده‌دار آغاز فعالیت این دانشگاه شدند، کار بسیار بزرگی را شروع کردند.
 
وی اظهار داشت: در بین همه خدماتی که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای انقلاب انجام داد، از اصل پیروزی انقلاب اسلامی که ایشان جزو سرداران این انقلاب بودند و سهم بسزایی در پیروزی، استقرار و ساماندهی نظام اسلامی داشتند و نقشی که در شکل‌گیری و آغاز فعالیت مجلس و هماهنگی قوا در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی داشتند و نیز نقشی که در جنگ تحمیلی و پیروزی‌های رزمندگان داشتند، بی‌تردید نقش‌آفرینی ایشان در پاگرفتن دانشگاه آزاد اسلامی یکی از برگ‌های زرین تلاش‌های ایشان برای توسعه کشور محسوب می‌شود.
 
روحانی اقداماتی نظیر دانشگاه آزاد اسلامی را نیازمند صبر، تحمل و تدبیر برای هموار کردن مسیر حرکتی که در نهایت به نفع کشور خواهد بود، دانست و تصریح کرد: شاید عده‌ای از کسانی که با چنین طرح‌هایی مخالفت می‌کردند، قصد و غرض بدی نداشتند، ولی تفکراتشان اینگونه بود. چنانچه ما امروز نیز تا نزدیک شدن تفکرات در سطح کشور بهم و ایجاد اجماع در مورد برخی مسایل مهم کشور فاصله داریم.
 
رئیس‌جمهور در ادامه تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی را اثبات‌کننده این اصل عنوان کرد که اگر هر اقدامی ولو فرهنگی و علمی به مردم، متخصصان و صاحبنظران واگذار شود، آنان بهتر و سریع‌تر و در زمانی کوتاه‌تر، با توسعه و دستاوردهای بیشتر می‌توانند آن کار را به ثمر برسانند.
 
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: کاری که دانشگاه آزاد اسلامی در مدت ۳۳ سال انجام داد، دولت با توجه به محدودیت‌های بودجه‌ای و بروکراسی دولتی نمی‌توانست انجام دهد.
 
روحانی با اشاره به سهم حدود ۳۵ درصدی دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه آموزش عالی، آن را افتخاری برای مجموعه علمی توصیف کرد و گفت: این دستاورد درخشان گواه آن است که اگر کار را به مردم، صاحبنظران و متخصصان بسپاریم و دولت نقش سیاستگذاری، نظارت، حمایت و تسهیل مسیر را بر عهده بگیرد، بهتر می‌توانیم به اهدافمان برسیم و دانشگاه آزاد یک نمونه مطلوب برای بسیاری از موضوعات و مسایل جاری کشور است.
 
روحانی افزود: در ابتدای کار دانشگاه آزاد این تصور نزد برخی‌ها و از جمله بعضی از نمایندگان مجلس وجود داشت که این دانشگاه به اقشار متمول جامعه اختصاص دارد، اما امروز در مقام عمل می‌بینیم که آن تصور غلط بوده و این دانشگاه توانسته در سراسر کشور، توسعه فرهنگی، نشاط علمی و توسعه علمی به همراه داشته باشد و فرهنگ علم و دانش و هویت ملی و علمی را در اقصی نقاط کشور، ارتقاء دهد.
 
وی با بیان اینکه دانش‌آموزی نیز شأنیت بالایی دارد، اما ورود به دانشگاه شخصیت و شأنیت اجتماعی متمایزی به حساب می‌آید، اظهار داشت: دانشجو منزلت اجتماعی و نشاط روحی متفاوتی دارد، چرا که دانشگاه محیط متفاوت‌تری نسبت به مدرسه دارد.
 
رئیس‌جمهور، آزادی و استقلال را از ویژگی‌های مهم دانشگاه برشمرد که اگر نباشند، دانشگاه بی‌مفهوم می‌شود و تصریح کرد: هنوز می‌توان ادعا کرد که حوزه‌های علمیه در زمینه آزادی علمی و بحث آزاد از دانشگاه‌های ما جلوتر هستند و لازم است دانشگاه‌های ما نیز به لحاظ علمی در عین حفظ اخلاق و التزام به هویت دینی و ملی، استقلال و آزادی داشته باشند.
 
روحانی با اشاره به اینکه در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مدافع محدود کردن دخالت‌ها در دانشگاه‌ها و محیط‌های دانشگاهی هستم، خاطر نشان کرد: چرا باید کارهایی که وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی از عهده انجام ان بر می‌آیند دولتی شوند یا در آنها دخالت شود. باید اجازه دهیم دانشگاه‌ها روی پای خودشان بایستند و یک فضای رقابتی سالم بین خودشان و بین دانشگاه‌های کشور و دانشگاه‌های منطقه و جهان بوجود بیاید.
 
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه خیل عظیمی از دانشجویان و اساتید اندیشمند و باسواد ایرانی در خارج از کشور حضور دارند که مشتاق حضور و مشارکت علمی با مراکز علمی و دانشگاهی کشور هستند، گفت: نخبگان علمی سرمایه‌های معنوی هستند که حتی از سرمایه‌های مادی نسبت به عوامل محدود کننده آزادی و استقلال گریزان‌تر هستند، لذا باید فضایی را ایجاد کنیم که عالمان اساتید، اندیشمندان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور بتوانند، راحت‌تر به کشور تردد کنند و مشارکت علمی با مراکز دانشگاهی داخلی داشته باشند.
 
روحانی با طرح این سوال که چرا بعضی‌ها به خودشان اجازه می‌دهند که خیلی راحت‌ با یک استاد دانشگاه که از خارج به داخل کشور می‌آید برخورد کنند، اضافه کرد: این عده از کجا و براساس کدام قانون چنین حق و اجازه‌ای را برای خودشان قایل می‌شوند. نباید با اساتید و عالمان که سرمایه‌های ماندگار کشور هستند، اینگونه برخورد کرد.
 
روحانی که اظهاراتش پیوسته با تشویق های حاضران همراه بود، افزود: «چرا باور نمی‌کنیم که ایران متعلق به تمام ایرانیان جهان است». هر ایرانی در هر جای جهان به سهم خود مالک و صاحب این کشور است و اگر لازم است با کسی برخوردی هم صورت گیرد باید در چارچوب قانون و قانونی باشد.
 
وی با اشاره به اینکه وقتی یک نفر ترک وطن می‌کند، عشقش به میهنش بیشتر شعله‌ور می‌شود، تصریح کرد: اگر فضا برای چنین فردی مهیا شود با تمام وجود به کشورش خدمت خواهد کرد و باید گفت که دانشگاه آزاد اسلامی به لحاظ اینکه دولتی نیست در زمینه فراهم کردن مقدمات استفاده از حضور و تخصص ایرانیان متخصص خارج از کشور دست بازتر و فضای مهیاتری دارد.
 
رئیس‌جمهور با بیان اینکه ممکن است در دانشگاه‌ها و مراکز علمی دولتی تنگ‌نظری‌هایی وجود داشته باشد، خاطر نشان کرد: این تنگ‌نظری‌ها گاهی حتی باعث می‌شود یک استاد دانشگاه نتواند کرسی تدریس خود را در دانشگاه حفظ کند و در چنین مواردی این دانشگاه آزاد است که می‌تواند این دسته از اساتید را جذب کرده و مانع از خروج آنها از کشور شود که این خود نوعی حفظ سرمایه‌ها در داخل کشور است.
 
روحانی در میان تشویق حاضران ادامه داد: افتخار یک دانشگاه نه به ساختمان و نام و مساحت آن بلکه به استاد است. باید تلاش کنیم، مقام، جایگاه و منزلت اساتید بزرگ کشورمان را بیش از پیش ارتقاء دهیم و شرایط علمی کشور را به جایی برسانیم که دیگر برای دانشجو و برای کسی که می‌خواهد از تخصص یک فارغ‌التحصیل دانشگاهی استفاده کند نام آن فارغ‌التحصیل اهمیت نداشته باشد، بلکه نام و نظر اساتید آن دانشجو و فارغ‌التحصیل اهمیت داشته باشد.
 
وی در ادامه اظهارداشت: دانشگاه آزاد باید در کنار خود پژوهشگاه آزاد اسلامی را نیز به همین وزن و اندازه ایجاد کند. امروز وزن آموزش در دانشگاه آزاد بالا و مطلوب است و ممکن است ایراداتی به لحاظ کیفی به این دانشگاه وارد باشد که با توجه به جوان بودن این دانشگاه باید امیدوار باشیم که کیفیت علمی این دانشگاه نیز ارتقا یافته و ایرادات برطرف شود.
 
روحانی ادامه داد: دانشگاه آزاد به لحاظ کمی، کاری بزرگ و در حد معجزه انجام داده است. اما باید پژوهش را در کنار آموزش یک ارزش مهم بدانیم و اتصال دانشگاه به مراکز صنعتی، پزشکی، کشاورزی و امثال آن را افزایش داد.
 
رئیس‌جمهور آمایش مراکز و موسسات علمی را مسأله مهم دیگر دانست و تصریح کرد: این بحث در جلسات متعددی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد که وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی نیاز به اسناد آمایشی دارند و اولین قدم را در این زمینه وزارت علوم برداشت که سند آن هفته پیش پس از تصویب ابلاغ شد.
 
روحانی اضافه کرد: حالا کشور در عرصه آموزش پزشکی ساماندهی خواهد شد و این ساماندهی به دانشگاه نیز در عرصه آموزش کمک می‌کند تا پیش از آموزش صرف ، آموزش کاربردی برای توسعه و رشد کشور و حل مشکلات جامعه را مد نظر داشته باشد.
 
رئیس‌جمهور بدترین دانشگاه را دانشگاه ساکت در برابر مسایل جامعه دانست و گفت: دانشگاه باید در مسایل اجتماع حضور و مشارکت فعال داشته و احساس وظیفه کند و از مشکلات انتقاد کند؛ حالا اگر برای انتقاد از دیگر قوا ملاحظه دارید، می‌توانید از دولت انتقاد کنید که دیوارش کوتاه است.
 
وی که این بخش از سخنانش با تشویق حضار مواجه شد، اظهارداشت: کشور نیاز به علم دارد و دولت باید کار را به عالمان و اندیشمندان بسپارد چرا که کشور وقتی پیشرفت می‌کند که پرچمدارانش عالمان و اساتید باشند.




94/2/29 - 17:06 - 2015-5-19 17:06:17





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن