تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):کسی که بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد ، دیرتر به آروزیش می رسد و زودتر به آنچه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816659570




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پروتکل الحاقي دردسر ساز مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۲:۳ق.ظ)
سياست روز: پروتکل الحاقي دردسر ساز مي شود موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «پروتکل الحاقي دردسر ساز مي شود»عنوان سرمقاله روزنامه سياست روز است که در آن مي خوانيد؛
هر چند پروتکل الحاقي داوطلبانه جلوه مي دهد و کشورها با اختيار خود مي توانند آن را اجرا کنند، اما در باطن چنين چيزي وجود ندارد، آژانس و کشورهاي غربي و آمريکا براي مجاب کردن کشور هدف به امضاي آن، اقداماتي را انجام مي دهند تا آن کشور مجبور به پذيرش پروتکل الحاقي شود.
در پروتکل الحاقي که به ظاهر داوطلبانه است، مجلس يا پارلمان کشور مورد نظر بايد آن را تصويب کند تا وجهه قانوني پيدا کند و سپس به اجرا گذاشته شود.
ماهيت پروتکل الحاقي براين اساس که آژانس در بازرسي هاي خود حق دارد به هر مکاني که براي بازرسي خود تشخيص مي دهد و ضروري مي داند، سرکشي کند.
گرچه در اين پروتکل به طور مستقيم نامي از مراکز نظامي برده نشده است، اما از واژه «هرمکاني» اين اختيار را به آژانس و بازرسان آن خواهد داد تا براساس تشخيص و ضرورت خود، درخواست بازديد از مراکز نظامي کشور مورد نظر را هم مطرح کند.
بر همين اساس است که مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي، مقامات غربي از جمله آمريکايي ها مانند اوباما، کري و مونيز تفسيرها و برداشت هاي خود را از اين پروتکل در قبال ايران بيان کرده اند.
آنها در چند روز گذشته منتهي به زمان پايان گفت وگوهاي هسته اي است، بارها تأکيد کرده اند که ايران متعهد خواهد شد تا بازرسي هاي بسيار گسترده اي را بپذيرد وحتي بازديد از مراکز نظامي را هم بايد بپذيرد يا حتي پذيرفته است.
با توجه به اين که پروتکل الحاقي هنوز در مجلس شوراي اسلامي طرح نشده است و در اين زمينه هيچگونه الزام حقوق بين المللي براي ايران وجود ندارد، اما از هم اکنون آمريکايي ها فضاسازي و زمينه سازي هاي خود را در سطح رسانه ها و افکار عمومي آغاز کرده اند و به شدت هم آن را پيگيري مي کنند.
اما در مقابل از سوي تيم هسته اي اجراي داوطلبانه پروتکل الحاقي مطرح مي شود، طرح اين موضوع در مذاکرات هسته اي باعث شد تا آمريکا و غربي ها استفاده خود را از آن ببرند و هر چه بيشتر بر روي آن مانورهاي رسانه اي و تبليغاتي خود را داشته باشند.
همانگونه که گفته شد، اجراي پروتکل الحاقي براساس قوانين آژانس نيازمند مصوبه مجلس قانونگذاري هر کشوري است، علاوه بر آن چنين بازرسي هايي از مراکز نظامي جمهوري اسلامي ايران به خاطر ساختار فرماندهي نيروهاي مسلح که برعهده رهبر معظم انقلاب اسلامي است، نيازمند مجوز ايشان است، که البته در ديدار چندي پيش ايشان با مداحان کشور، صراحتاً و موکداً چنين درخواست هايي را رد کردند و حتي دستور العمل تقويت بنيه دفاعي و نظامي کشور را صادر کردند.
ساده انگارانه است که تصور کنيم «پروتکل الحاقي دسترسي بدون دليل را فراهم نمي کند» چون تراشيدن دليل براي بازرسان آژانس که مهره هاي آمريکايي هستند، بسيار ساده و پيش پا افتاده است و آنها به راحتي براي بازديد خود دليل هم مي آورند، چه اين دليل منطقي باشد و مستند و چه غيرمنطقي و غيرمستند، مهم طرح درخواست است.
برفرض اگر ايران پروتکل الحاقي را بپذيرد و آژانس هم درخواست بازديد از يکي از مراکز دفاعي و نظامي ايران را مطرح کند و دليل آنها براي مسئولين کشورمان قانع کننده نباشد، چه اتفاقي خواهد افتاد و چه واکنشي از سوي ۱+۵ که توافق را با ايران امضا کرده، صورت خواهد گرفت؟!
قطعاً و يقيناً جمهوري اسلامي ايران متهم به کارشکني در روند اجراي توافق هسته اي خواهد شد و آنگاه بار حقوقي آن براي ايران به مراتب بيشتر از زماني خواهد بود که پروتکل الحاقي را امضا نکرده بود.
علاوه بر آن جمهوري اسلامي ايران متهم به زير پا گذاشتن تعهدات خود در توافق هسته اي مي شود. پس به نظر مي رسد، نپذيرفتن پروتکل الحاقي، از پذيرفتن آن، براي ايران بيشتر منفعت دارد. اين حق قانوني ايران است که پروتکل را نپذيرد.
هنوز در قبال تعهداتي که ايران براساس توافق احتمالي خواهد پذيرفت، تعهداتي که غرب و آمريکا بايد در قبال تعهدات جمهوري اسلامي، متعهد شود، بحث و گفت وگو و جدل هاي سياسي ادامه دارد و هنوز هم به نتيجه نرسيده است. تعهدات ايران براي آمريکايي ها مشخص و روشن گشته و آنها براساس خواسته هاي خود، آن را تنظيم کرده اند، اما تعهدات آنها نسبت به ما حل نشده باقي مانده است. توقع امضاي پروتکل الحاقي، زياده طلبي زورگويانه اي است که به همين خاطر نبايد آن را پذيرفت.

نويسنده: محمد صفري













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن