واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۵۵ق.ظ)
آييننامه نحوه و سطح دسترسي به پايگاه محکومان قاچاق کالا و ارز ابلاغ شد موج - رياست قوه قضاييه آييننامه نحوه و سطح دسترسي به پايگاه محکومان قاچاق کالا و ارز را ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين آييننامه، واژههاي اختصاري به کار رفته در آييننامه شرح داده شده اند مانند پايگاه که منظور، پايگاه اطلاعات محکومان قاچاق کالا و ارز است. سامانه که سامانه ثبت پروندهها و اطلاعات مربوط به آن در قوه قضاييه و سازمان تعزيرات حکومتي است. محکومان که منظور، محکومان جرايم قاچاق کالا و ارز هستند. شعب که شعب دادسرا، دادگاه و تعزيرات حکومتي که به جرايم قاچاق کالا و ارز رسيدگي مي کنند يا احکام صادرشده را اجرا مي کنند، هستند. محکوميت که منظور، محکوميت قطعي در جرايم قاچاق کالا و ارز است.
بنا بر اعلام قوه قضاييه، در اين آيين نامه آمده است که انتقال اطلاعات از سامانهها ميبايست برابر شرايط زير انجام شود:پس از ثبت احکام قطعي در شعب، اطلاعات محکومان در پايگاه قرار گيرد. علاوه بر مشخصات فردي محکومان، وضعيت اجراي حکم و در صورت عدم اجرا، علت آن مشخص باشد. توليد و توسعه نرمافزارهاي کاربردي، گزارشي، اطلاعرساني و غيره بر روي اين اطلاعات و خدمات آن بايستي بر پايه سطوح دسترسي تعيين شده در اين آييننامه و با تأييد مرکز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضاييه صورت گيرد. دسترسي مراجع ذيصلاح به پايگاه به صورت برخط و از طريق سامانههاي الکترونيکي باشد؛ به نحوي که براي انتقال اطلاعات يا دسترسي شعب و مقامات ذيربط به پايگاه نيازي به مکاتبه و استعلام نباشد. اطلاعات پايگاه روزآمد باشد. ذخيرهسازي اين اطلاعات در ساير پايگاهها به صورت موقت يا دائم ممنوع است. همچنين حسب مورد اطلاعات محکوميتهايي که در پايگاه ثبت نشدهاند يا اطلاعات آنها کامل نيست، در اسرع وقت توسط مراجع قضايي و تعزيرات حکومتي در پايگاه ثبت و تکميل شود.
برابر اين آيين نامه، دسترسي شعب به پايگاه، تنها محدود به اطلاعات اشخاصي است که پرونده آنان نزد اين شعب مطرح است و نام متهم يا محکوم در پرونده، ثبت شده باشد. همچنين مقاماتي که به همه اطلاعات پايگاه دسترسي دارند به شرح زير هستند:دادستان کل کشور، معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه، نماينده قوه قضاييه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزير دادگستري، رييس سازمان تعزيرات حکومتي، معاون حقوقي و نظارت سازمان تعزيرات حکومتي، معاونان مقامات يادشده در امور قاچاق کالا و ارز.
در ادامه اين آيين نامه که توسط آيت الله آملي لاريجاني ابلاغ شده است، مقاماتي که به سوابق محکوميت اشخاصي که حداقل يک محکوميت در حوزه قضايي محل مأموريت آنان ثبت شده باشد، دسترسي دارند تعيين شده اند:رياست دادگستري استان، رياست دادگاههاي عمومي و انقلاب مرکز استان، دادستان عمومي و انقلاب مرکز استان، دادستان عمومي و انقلاب شهرستان، مدير تعزيرات حکومتي استان، رييس اداره تعزيرات حکومتي شهرستان، معاونان مقامات يادشده در امور قاچاق کالا و ارز. همچنين هرگونه دسترسي غيرمجاز به پايگاه يا بهرهبرداري خارج از ضوابط قانوني و مقرراتي از آن، ممنوع است و حسب مورد مشمول مسووليتهاي کيفري و مجازات هاي مقرر در قوانين و مقررات جزايي و اداري است. در صورتي که اين اقدام بر اثر سهلانگاري يا عمد کاربران مجاز باشد شخصي که عمل وي موجب دسترسي به اطلاعات شده است نيز مشمول مقررات يادشده خواهد بود.
در پايان آمده است که در صورت ضرورت ممکن است به حسب ماموريتهاي ويژه که به يک مرجع داده ميشود، دسترسي يا ميزان آن با تاييد رياست قوه قضاييه يا مقام مجاز از سوي او تغيير کند. اين آييننامه در ۹ ماده و ۲ تبصره در تاريخ پانزدهم ارديبهشت نود و چهار خورشيدي به تصويب رييس قوه قضاييه رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]