واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: لشگر ایران در آسیاپس از یک سال تقریبا ناامید کننده قرار است، از امروز رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا آغاز شود. نمایندههای ایران هم با یک تغییر همان تیمهای پارسال هستند. سال گذشته استقلال، مس، ذوب آهن و سپاهان به نمایندگی از فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا حاضر شدند و امسال جای مس را پرسپولیس گرفته و قرمزپوشان تهرانی قرار است از نام فوتبال ایران در آسیا دفاع کنند.
همین ترکیب تیمهای ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا در این چند سال اخیر به خودی خود نافی نظریه بر هم خوردن تعادل در فوتبال چند قطبی ایران است. یک سال سپاهان، ذوب آهن، استقلال و پرسپولیس به لیگ قهرمانان میروند و یک سال دیگر به جای یکی از این چهار تیم یک تیم دیگر راهی این رقابتها میشود اما اغلب، ترکیب نمایندههای ایران در لیگ قهرمانان آسیا ثابت است. همین مسئله نشان میدهد که فوتبال دو قطبی ایران در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 ، اکنون تنها جایش را به فوتبال چهار قطبی داده و چهارده تیم دیگر تنها برای ماندن در لیگ برتر دست و پا میزنند.به گزارش گروه ورزشی تبیان؛ پس از یک سال تقریبا ناامید کننده قرار است، از امروز رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا آغاز شود. نمایندههای ایران هم با یک تغییر همان تیمهای پارسال هستند. سال گذشته استقلال، مس، ذوب آهن و سپاهان به نمایندگی از فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا حاضر شدند و امسال جای مس را پرسپولیس گرفته و قرمزپوشان تهرانی قرار است از نام فوتبال ایران در آسیا دفاع کنند. اگر قرار به این باشد که با توجه به سابقه تیمها درباره شانس این تیمها برای قهرمانی در آسیا پیش بینی کنیم، قطعا باید بیشترین شانس را به دو تیم اصفهانی بدهیم؛ دو تیمی که بهترین عملکرد را بین تمام تیمهای ایرانی حاضر در این رقابتها داشتهاند.*پیشنیهای ناامید کننده و امید به آیندهدر بیست و هفت سالی که از برگزاری رقابتهای باشگاهی در آسیا(با عناوین مختلف) میگذرد، ایرانیها چندان پیشینهی طلاییای نداشتهاند. به غیر از قهرمانی استقلال و پاس در جام باشگاههای آسیا و قهرمانی پرسپولیس در رقابتهای جام در جام آسیا دیگر سالهاست که هیچ تیم ایرانی نتوانسته در رقابتهای باشگاهی قاره کهن به توفیقی دست یابد.
بدتر اینکه در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا که امسال نهمین دورهاش از امروز آغاز میشود به غیر از تنها دو نایب قهرمانی تیمهای اصفهانی، هیچ تیم ایرانی نتوانسته جام نقرهای لیگ قهرمانان آسیا را بالای سر ببرد. با این حال امسال هم مثل دورههای گذشته تیمهای ایرانی با کری خوانی شروع کردهاند. سرمربی تیمهای پرسپولیس، استقلال، ذوب آهن و سپاهان از قدرت تیمهایشان گفتهاند و از اینکه تیمشان مدعی است اما کیست که نداند آنها چندان بخت بالایی برای کسب قهرمانی در آسیا ندارند.* عربستان و کرهجنوبی قدرت اول باشگاهی در آسیادر ورژن قدیم رقابتهای باشگاهی در آسیا که تحت عنوان "جام باشگاههای آسیا" برگزار میشد و در واقع معتبرترین مسابقات باشگاهی در آسیا به حساب میآمد، تیمهای عربستانی با 9 عنوان قهرمانی پرافتخارترین تیم باشگاهی در آسیا بودند . در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا که ورژن جدید جام باشگاههای آسیاست و از سال 2003 آغاز شده تیمهای کرهجنوبی بهترین عملکرد را داشتهاند و تیم پوهانگ استیلرز کرهجنوبی با سه قهرمانی در قاره پرافتخارترین تیم آسیاست. این تیم سال قبل با پیروزی سه بر یک برابر ذوب آهن ایران در فینال به سومین قهرمانیاش رسید. * استقلال، پرسپولیس، ذوب آهن یا سپاهان؟از بین چهار تیم ایرانی حاضر در رقابتهای امسال لیگ قهرمانان آسیا کدام تیم شانس بیشتری برای قهرمانی در آسیا دارند. پرسپولیس وضعیت بهتری دارد، یا استقلال؟ ذوب آهن ترکیب بهتر و همگونتری دارد یا سپاهان؟ اگر قرار به این باشد که با توجه به سابقه تیمها درباره شانس این تیمها برای قهرمانی در آسیا پیش بینی کنیم، قطعا باید بیشترین شانس را به دو تیم اصفهانی بدهیم؛ دو تیمی که بهترین عملکرد را بین تمام تیمهای ایرانی حاضر در این رقابتها داشتهاند.
امیر قلعهنویی و منصور ابراهیمزاده هم مربی کم تجربهای در مسابقات آسیایی به حساب نمیآیند. قلعهنویی به غیر از حضور در جام ملتهای آسیا، سابقه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را هم داشته اما شگفتآور اینکه در هیچ یک از این میادین بینالمللی توفیقی نداشته است. همین کارنامه ضعیف، سال گذشته صدای داد هواداران اصفهانی را به هوا بلند کرد اما با تمدید قرارداد قلعهنویی، باشگاه فولاد مبارکه سپاهان نشان داد پشت سرمربی تهرانیاش هست اما بعید است که امسال هم در صورت تکرار همان نتایج مدیریت سپاهان مجاب شود که قرارداد قلعهنویی را تمدید کند.وضعیت پرویز مظلومی با سه مربی دیگر متفاوت است. اگرچه قلعهنویی، ابراهیمزاده و دایی هر سه تجربه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را دارند اما مظلومی چنین تجربهای ندارد و شاید این بزرگترین نقطه ضعف استقلال باشد. منصور ابراهیمزاده دیگر مربی ایرانی است که حضور در لیگ قهرمانان را تجربه کرده است. او یک بار در این رقابتها شرکت کرد و در تنها تجربهاش ذوب آهن را به نایب قهرمانی رساند و امسال باید در دومین تجربهاش هوادران پر تعداد ذوب آهن را راضیتر کند. به غیر از سپاهان و ذوب آهن وضعیت دو تیم ایرانی دیگر متفاوت است. علی دایی که تجربه تقریبا موفقی با سایپا در لیگ قهرمانان آسیا داشت و توانست با تعدادی جوان این تیم را به مرحله دوم لیگ قهرمانان آسیا برساند، تیمش در لیگ داخلی ایران وضعیت چندان مطمئنی ندارد. پرسپولیس اگرچه در نیم فصل نخست عملکرد خوبی نداشت اما در چهار هفته گذشته 10 امتیاز کسب کرده و به فاصله هشت امتیازی تا صدر جدول رسیده و همین هواداران میلیونی پرسپولیس را به موفقیت تیمشان در لیگ قهرمانان امیدوار کرده.
از سوی دیگر استقلال هم وضعیت خوبی دارد. تیم آبیپوش که در لیگ برتر نتایج خوبی گرفته و تا رده دوم جدول خودش را بالا کشیده از بازیکنان با کیفیتی استفاده میکند. بی تردید فرهاد مجیدی شناخته شدهترین مهره استقلالیها در لیگ قهرمانان آسیاست. او یک بار به صورت قرضی در فینال لیگ قهرمانان آسیا برای العین امارات بازی کرد تا تجربه چند سال قبل او، امسال به مدد استقلال بیاید.اما وضعیت پرویز مظلومی با سه مربی دیگر متفاوت است. اگرچه قلعهنویی، ابراهیمزاده و دایی هر سه تجربه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را دارند اما مظلومی چنین تجربهای ندارد و شاید این بزرگترین نقطه ضعف استقلال باشد. به هر حال کسب جایزه دو میلیون و دویست و پنجاه هزار دلاری این رقابتها برای تیم نخست، بزرگترین انگیزه برای سی و دو تیمی است که از امروز رقابتشان را آغاز میکنند. محسن معتمدکیا بخش ورزشی تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 500]