واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: شاهنامه از دیر باز برای همه شگفتی و زیبایی داشته باشد خبرگزاری پانا :عضو هئت علمی دانشگاه کاشان گفت: شاهنامه برخلاف نام آن، نامه فرهنگ ماست، نامه خداشناسی، نامه هویت و تبار شناسی ماست و بسیاری از نکات اعتقادی، اجتماعی، روانشناسی را در این اثر جاودان می توانیم دریابیم و به آیندگان منتقل کنیم همانطور که این کار در هزار سال گذشته انجام شده است.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ساعت 07:55
به گزارش خبرگزاری پانا ،"رضا شجری" در ایین گرامیداشت روز فردوسی در دبستان فردوسی کاشان افزود:شاهنامه ارزشمند است زیرا بخشی از اساطیر ماست و اسطوره بخش مهمی از فرهنگ است که با حذف آن فرهنگها از بین خواهد رفت.
به گفته وی، اسطوره ها، روابط انسان با خداوند وجهان را به طور سمبلیک تبدیل می کنند. شاهنامه کتاب افسانه نیست، کتاب تاریخ هم نیست، کتاب اسطوره است که با تاریخ آمیخته شده است.
وی تصریح کرد: شاهنامه هرچند که واقعیت نیست اما حقیقت را بیان می کند و باید آن را بفهمیم و نمادهای آن را بشناسیم.
وی تاکید کرد: فردوسی حکیم است و سخنش بر پایه دانایی و خردورزی است که سخن خود را با نام خدای جان و خرد بیان می کند.
وی بااشاره به نمادها در شاهنامه اظهار داشت: سیاوش نماد گذشت است، همه می دانیم که درجهان واقعی از خون درخت نمی روید ولی نماد آن است که خون مظلوم به هدر نمی رود.
استادیار دانشگاه کاشان گفت: هرکس نیکی کند، نیکی می بیند و هرکس بدی کند ، بدی می بیند حتی اگر جمشید باشد و نیروی اهورایی داشته باشد
شجری، محتوای شاهنامه را بالاتر از کتابهای حماسی ادبیات جهان توصیف کرد و افزود: فردوسی فقط احوال گذشتگان را روایت نمی کند بلکه از هر روایت نتیجه گرفته و مردم را به خداشناسی و ترس از خدا و رستگاری و نیکی دعوت می کند و بیش از هزار صفت از خدا را می گوید.
مدیر آموزش و پرورش کاشان گفت: فردوسی، پیام آور احیای زبان فارسی است و مبعوث شد تا زبان و فرهنگ ایرانی زنده شود و در فضایی که کشور ایران دچار پراکندگی بود با شعر خود همدلی را در این کشور زنده کرد .
"محمود خدمتی" در آیین عصری با فردوسی و خیام افزود: باید در پاسداری از مرزهای فرهنگی تلاش کنیم و نسل جوان و نوجوان کشور را عمیق تر با این امر آشنا کنیم.
وی اظهار داشت: در کنار فعالیت های روزمره مدارس، برگزاری مناسبتها و گرامیداشت بزرگان مفاخر تاریخ و تمدن از جمله ماموریتهایی است تا نسل نوجوان با پیشینه فرهنگی و تاریخی خود آشنا شوند.
به گفته وی، امروز رنجی است که بچه های ما زندگی فوتبالیستها و هنرمندان خارجی را می شناسند اما بزرگان تاریخ و تمدن خود را نمی شناسند و این یک آسیب و تهدید برای فرهنگ ماست و منجر به گسست فرهنگی خواهد شد.
وی تاکید کرد: تهدید نظامی دشمن، با اشغال خاک و هجمه فیزیکی است اما تهدید فرهنگی خطری است که یک ملت را از هویت جدا می کند تا بتوان مورد استعمار و استثمار قرار داد.
خدمتی تصریح کرد: ماموریت آموزش و پرورش ، تربیت اجتماعی و فرهنگی است که اجرای مناسبتها بخشی از تحقق آن است و این پاسداشتها بستر پژوهش می شود تا نسل جوان با ایجادانگیزه و طرح سوال به دنبال پاسخ باشد.
آیین عصری با فردوسی و خیام، با هدف بزرگداشت روز ملی فردوسی و خیام در دبستان فردوسی کاشان برگزار شد . نقالی نبرد رستم و سهراب توسط "ستایش سعدآبادی"، "سارا خرمشاهی" و "سمیه حسین زاده" دانش آموزان دبستان فردوسی، دکلمه خوانی "سیده ستایش حسینی" دانش آموز سال دوم ابتدایی، شعرخوانی و سخنرانی از دیگر برنامه های این آیین بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]