واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تازه های هفته از دنیای علم و تکنولوژیالان مریخ ساعت چنده؟!گاهی اوقات علاقهمند یا مجبور هستیم که از زمان سایر شهرها و کشورهای جهان اطلاع داشته باشیم. ساعتهایی نیز طراحی شدهاند که زمان چند شهر و کشور مختلف را همزمان نشان میدهند. آیا تا کنون به این موضوع فکر کردهاید که مثلا الان در مریخ یا سایر سیارهها ساعت چند است؟!
شخصی به نام Alexander Avtanski، موفق به طراحی ساعتی شده که قادر است به صورت همزمان، زمان را در چند سیاره مختلف براساس دوره چرخش هریک از آنها نشان بدهد. آنچه که این ساعت را متمایز از سایر ساعتهای کیهانی میکند، وجود 16 زمان سنج ( تایمر) است که هریک را به صورت مستقل میتوان متوقف و راه اندازی کرد. از 16صدا و عمل مختلف نیز به عنوان زنگ هشدار ( الارم) این ساعت استفاده شده. با کمک این ساعت نجومی از زمان در سیارههای مختلفی همچون زمین، مریخ، مشتری و غیره به طور همزمان و همچنین از فازهای مختلف ماه، مدت زمان عبور لکه بزرگ قرمز مشتری (Jupiter’s Great Red Spot) و هرچیزدیگری که در طبیعت سیر تناوبی دارد میتوان اطلاع پیدا کرد.تصویر هواپیمایی که بال می زندشرکتی مکانیکی با پشتیبانی وزارت دفاع آمریکا نوعی هواپیما ابداع کرده است که می توانند مشابه مرغ مگسخوار، برای پرواز بالهایش را به هم بزند. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان نوعی هواپیمای کوچک و 19 گرمی ابداع کرده اند که با استفاده از باله های متحرکش می تواند با سرعت بالایی پرواز کرده و در میان آسمان مانور دهد و به واسطه ثبت عکسهای هوایی اطلاعات محیطی مختلفی را در اختیار کاربرانش قرار دهد.
این هواپیما که مشابه مرغهای مگسخوار می تواند بالهایش را با سرعت به هم بزند NAV نام داشته و توسط شرکتی به نام "ارووایرمنت" و تحت قرارداد این شرکت با وزارت دفاع آمریکا ساخته شده است. در یک نمایش آزمایشی این مرغ مگسخوار مکانیکی توانست از فضای خارج وارد یک ساختمان شده و پیش از خروج از ساختمان تصاویر اکتشافی متعددی را به ثبت برساند.مرغ مگسخوار مکانیکی می تواند با استفاده از باطری داخلی اش برای هشت دقیقه پرواز کند. همچنین با کمک شبیه سازی ساختارهای واقعی بدن مرغ مگسخوار این هواپیما از کارایی بسیار بالایی برخوردار بوده و با کمک بالهایی که می تواند مانند پرنده ها آنها را به هم بزند، پروازی کارامدتر از پرواز با استفاده از موتورها و یا ملخهای هواپیما دارد.بدنه این هواپیما نیز مشابه بدن مرغ مگسخوار طراحی شده با این تفاوت که بالهای هواپیما بلند تر از بالهای پرنده واقعی بوده و در عین حال به جای پا و دم برای این هواپیما از میله هایی برای فرود آمدن استفاده شده است.بر اساس گزارش نیوساینتیست، طول بال این نمونه دست ساز 16 سانتیمتر بوده و می تواند با سرعتی برابر 17 کیلومتر بر ساعت پرواز کند. همچنین این هواپیما می تواند در برابر وزش بادی به قدرت 8 کیلومتر بر ساعت مقاومت کند. مرکز تحقیقات وزارت دفاع آمریکا، در نظر دارد برای بهبود دادن توانایی های این مرغ مگسخوار مکانیکی، سیستم GPS و سیستم خودکار ممانعت از برخورد با موانع را به آن افزوده و سیستم ارتباطاتی و انرژی آن را بهبود دهد.درمان طاسی کشف شد به گزارش شبکه ایران به نقل از شینهوا، محققان آمریکایی به طور اتفاقی ماده ای را کشف کردند که با متوقف کردن یک هورمون مرتبط با استرس در موش ها، منجر به رشد مجدد مو در آن ها می شود.این کشف گام مهمی در درمان طاسی در انسان ها به حساب می آید.محققان دانشگاه UCLA پژوهشی را درباره موش هایی که با مهندسی ژنتیک تغییر یافته و به دلیل افزایش CRF، ترکیبی که نقش کلیدی در نحوه پاسخگویی بدن به استرس دارد، به ریزش مو مبتلا بودند انجام می دادند.هنگامی که astressin-B ، ترکیبی شیمیایی که CFR را متوقف می کند، به مدت 5 روز و هر روز یک بار به موش ها تزریق شد، محققان شاهد رویش مجدد مو در آن ها بودند.
دکتر میلین مولگتا، یکی از محققان حاضر در این پژوهش در این باره می گوید: نتایج این پژوهش نشان داد درمان کوتاه مدت با این ترکیب منجر به رشد مجدد مو در درازمدت در موش های تغییریافته مبتلا به استرس مزمن می شود. این محققان معتقدند که متوقف کردن گیرنده های CRF به طور موقتی، پیشرفت بزرگی در درمان طاسی به حساب می آید و همچنین نقطه قوتی در طاسی های با الگوی مردانه و طاسی های ناشی از شیمی در مانی به حساب می آید.فراوری:محسن مرادیبخش دانش و زندگی تبیانمنابع: مهر،ITD
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]