واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانشمندان کشور روبات های دریایی هوشمند ساختند تهران - ایرنا - مدیرعامل یک شرکت تولید روبات های دریایی هوشمند، آینده تولید این روباتها با بهره گیری از دانش بومی متخصصان کشور را در بستر حمایت ها و تسهیلات روشن دانست.
به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عباس کمالی مدیرعامل شرکت «A-M»، تولید روبات های دریایی هوشمند را زمینه فعالیت این شرکت عنوان کرد و گفت: تولید روبات های دریایی، بازوها و مفصل های هوشمند دریایی و سازه های این چنینی ضمن کمک به اقتصاد دریایی کشور، زمینه خودکفایی، پیشرفت های تحقیقاتی و فناوری و توانمندی کشور را میسر می کند.
وی با بیان اینکه روبات های هوشمند دریایی ( ROV,AUV) از کشورهایی مثل چین، آلمان و ایتالیا به کشور وارد می شود، گفت: اگر بخواهیم به جست وجوی دریایی بپردازیم نیازمند اعزام غواص به اعماق دریا هستیم اما حضور غواص در اعماق آب همراه با مخاطره ها و محدودیت های زیادی است، چون غواص نمی تواند عمق زیادی از آب غوص کند، و فقط در یک بازه زمانی کوتاه می تواند فعالیت کند اما روبات ها چنین محدودیت هایی ندارند و می توانند به مدت طولانی در اعماق بالای 200متر به پیمایش یا جست وجو بپردازند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از روبات های هوشمند دریایی، ضمن کاهش خطرات انسانی به دقت و سرعت عمل، فعالیت های گوناگون زیرآب کمک زیادی می کند، افزود: بازوها و روبات های هوشمند دریایی در مواردی مانند نمونه برداری، ارسال تصاویر ویدئویی، کشف نشتی لوله های نفتی و جوشکاری کارایی بسیار بالایی از خود نشان می دهند و علاوه بر آن در حوزه دریا و اسکله های نفتی کارآمدی بسیار بیشتری از خود نشان می دهند.
مدیرعامل شرکت «A-M» با بیان اینکه بخش عمده این محصولات مثل بدنه، تجهیزات هوشمند و برنامه نویسی داخل کشور انجام می شود گفت: سنسورها و برخی تجهیزات پیشرفته نظامی دریایی، استانداردهای خاصی دارند و درحال حاضر وارد می شوند اما در بسیاری از موارد از سنسورهای بومی استفاده می کنیم.
کمالی ادامه داد: فناوری ساخت و طراحی بسیاری از محصولات خارجی حوزه دریایی در کشورمان وجود دارد اما تولید آنها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست و به همین منظور از شرکت های دیگر خریداری می شوند.
مدیرعامل این شرکت مستقر در پارک فناوری خلیج فارس با یادآوری اینکه مراحل نخست اجرایی سازی تولید یک محصول در حوزه دفاعی در حال انجام است، افزود: این شرکت کمتر از شش ماه است کار خود در این حوزه را آغاز کرده و موفق شده پیش از این، دو روبات AUV، روبات شناور هوشمند برای مسابقات دانشگاه صنعتی شریف و طاها (2و1) دانشگاه علوم نوشهر تولید کند.
وی با مقرون به صرفه دانستن خریداری محصول بومی در هزینه و خدمات، یکی از اصلی ترین مشکل نمونه های خارجی این روبات ها را تامین قطعات و تعمیر و نگهداری آنها ذکر کرد.
کمالی ادامه داد: هنگامی که طراحی و ساخت یک محصول بومی شود، بالطبع تعمیر نگهداری و ساخت قطعه های یدکی آن و دریافت خدمات پس از فروش این دستگاه ها آسان تر خواهد بود.
این فعال دانش بنیان با اشاره به توانمندی کشور در تولید روبات های تخصصی، تأمین اعتبار برای فراهم آوری تجهیزات را ضروری دانست و افزود: بازار کشور دارای استعداد خوبی برای طراحی، تولید و تجاری سازی دستگاه های دریایی است، بسیاری از محصولات برای تأمین تجهیزات خود، نیازمند اعتبارات کافی هستند و در صورتیکه تجهیزات مورد نیاز فراهم شود علاوه بر صرفه جویی در زمان و هزینه به تولید محصولات بومی منجر خواهد شد.
کمالی هماهنگی نهادهایی چون سازمان صنایع دریایی در تولید محصولات صنعتی و حمایت های معاونت علمی و فناوری از مراکز رشد و پارک های فناوری را ضروری برشمرد و گفت: با توجه به پیشرفت های روزافزون کشور در حوزه دریایی استفاده از روبات در تحقیقات دریایی به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شده است و تولید بومی این روبات های برای صنعت نفت و حوزه های نظامی با توجه به تحریم ها و جلوگیری از در اختیار قرار دادن تجهیزات مهم و پیشرفته، تامین اعتبار و حمایت از شرکت ها امری ضروری و حیاتی است.
علمی**1055**1599
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]