واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رای الیوم: ابوبکر البغدادی هدف عملیات کماندوهای آمریکایی در دیرالزور بود تهران - ایرنا - روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم در مطلبی به تحلیل عملیات نظامی اخیر کماندوهای آمریکایی در خاک سوریه پرداخت که منجر به مرگ یکی از فرماندهان گروه تروریستی داعش شد.
عبدالباری عطوان نویسنده رای الیوم در این مطلب آورده است: این عملیات که منجر به مرگ مسوول امور نفتی داعش شد، همچنان در پرده ای از ابهام قرار دارد.
به گفته برنادت میهان سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، کماندوها پس از هماهنگی با مقامات عراقی وارد میدان نفتی العمر در دیر الزور سوریه شدند و پس از درگیری با نیروهای داعش 12 نفر از جمله مسوول نفتی این گروه تروریستی را کشتند.
در این مورد پس از بررسی تخصصی موارد زیر قابل توجه است:
اول، گروههای سلفی به دلایل شرعی از جمله ارث و میراث و حقوق همسر و غیره در اعلام خبر مرگ نیروهای خود تردید نمی کنند، همانطور که پس از کشته شدن اسامه بن لادن در سال 2011 توسط آمریکا و بقیه سران و افراد القاعده، این کار را کردند.
دوم ، به نظر ما هدف اصلی از این عملیات کشتن مسوول نفتی داعش نبود، زیرا عملیاتی که به دستور مستقیم باراک اوباما بالاترین مقام نظامی و سیاسی آمریکا انجام شود، قطعا برای کشتن شخصیتی در حد و اندازه های ابوبکر البغدادی سرکرده داعش خواهد بود، همانطور که در مورد اسامه بن لادن این اتفاق افتاد و نه یک مسوول رده پایان.
سوم، شکست کماندوهای آمریکایی در دستگیری زنده مسوول نفتی داعش بدان معنا است که وی و نیروهایش تا پای جان جنگیده اند. آمریکایی ها که تنها موفق شدند، همسر وی را زنده دستگیر کنند، گفتند که وی یکی از اعضای بارز داعش است تا بتوانند بازداشت و احتمالا شکنجه وی را توجیه نمایند.
علاوه بر این یک دختر با مذهب ایزدی در آن خانه بود که گفت، خدمتکار مسوول داعش است و آمریکایی ها او را آزاد کردند. این موضوع ابهاماتی در مورد این عملیات و روایت آمریکا را بیشتر می کند. قطعا دستگیری زنده مسوول داعش و همراهانش بهترین راه برای کسب اطلاعات در مورد این گروه تروریستی و محل اختفای سرکرده و فرماندهان آن بود.
چهارم، بر اساس روایت رسمی آمریکا، شمار کشته شدگان داعش در این عملیات 12 نفر بود، اما در بیانیه دیده بان حقوق بشر سوریه شمار واقعی کشته شدگان 32 نفر از جمله چهار نفر از فرماندهان شامل عمر چچنی وزیر دفاع داعش اعلام شد.
این تفاوت در اعداد و ارقام که به 20 نفر می رسد، سوالاتی را بوجود می آورد، از جمله اینکه افراد مذکور چه کسانی بودند، آیا غیر نظامی بودند. تلفات آمریکایی ها چند نفر بود. آیا می توان تصور کرد که در عملیاتی به این گستردگی آمریکا تلفاتی نداده باشند.
عطوان افزود: این عملیات در واقع یک نقطه تحول اساسی در جنگ علیه داعش به شمار می رود، زیرا دومین باری است که آمریکا دست به این کار می زند. بار قبل در یک عملیات شکست خورده، سعی کرد جیمز فولی روزنامه نگار آمریکایی را که اسیر داعش بود، نجات دهد، اما موفق نشد. آیا این عملیات به این معنا است که واشنگتن پس از 11 ماه و سه هزار و700 حمله هوایی به بیهودگی بمبارانهای هوایی صرف برای تضعیف داعش پی برده است.
موضوع دیگر که می توان از اطلاعات موجود در مورد این عملیات استنباط کرد این است که نشانگر روی آوردن واشنگتن به ترور سران رده بالای داعش است . بر اساس اطلاعات تایید شده از سوی مقامات آمریکایی، یک هدف بزرگ در حد و اندازه ابوبکر البغدادی رهبر داعش در داخل محلی که به آنجا حمله شد، وجود داشته است، همانطور که در مورد بن لادن هم اینطور بود.
نهایتا اینکه خطرات چنین عملیاتی در این است که موجب گسترش جنگ و افزایش عملیات انتقام جویانه خارج از سوریه و عراق چه از سوی داعش و یا گروههای وابسته با آن در سراسر جهان از جمله اروپا و آمریکا شود.
خاورم*1049**1651
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]