واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شهدای پیشمرگ مسلمان کُرد(13) شهیدی که تجربه سالها جنگ و مبارزه را به حامیان انقلاب اسلامی منتقل کرد سنندج - ایرنا- شهید جلال بارنامه در متحد کردن پیشمرگان مسلمان کُرد از هیچ کوشش دلسوزانه ای دریغ نکرد و تجربه سال ها جنگ و مبارزه را به بسیجیان و حامیان انقلاب اسلامی منتقل کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید کاک جلال بارنامه فرزند علی و برادر دو شهید(عبدالله و جمال) است که در سال 1329 در روستای باغان از توابع بخش سرشیو مریوان پا به دنیای پر از زور و تزویر گذاشت.
آن بزرگوار بعد از آموختن تحصیلات دوره ابتدایی و فراگیری قرآن کریم، ظلم ستیزی و ایستادن در برابر باطل و تجاوز را نیز فرا گرفت.
پدربزرگ ایشان ماموستا ملا محمد به خاطر تحمیل فشار خان های ظالم و ستمگرِ روستا مجبور به ترک روستای باغان و مهاجرت به روستای بلکر در نزدیکی روستای باغان شد.
کاک جلال در اوایل انقلاب و در جریان مبارزه پیگیر با منادیان کفر مجبور به مهاجرت از مریوان و رفتن به کرمانشاه و دیگر شهرهای کشور شد و بعد از سازماندهی و آمادگی مجدد جهت پاکسازی و آزاد کردن مریوان یکی از مؤثرترین افرادی بود که دوشادوش رزمندگان با داشتن روحیه شجاعت و شهامت با عوامل بیگانه جنگید.
پس از مدت کوتاهی بخاطر داشتن استعداد و ابتکار و خلاقیت به فرماندهی و مدیریت رزمندگان رسید، به گونه ای که شهید کاک جلال و همرزمانش توانستند مریوان را بعنوان قم کردستان بر سر زبانها اندازند.
وی هر چند در ابتدا به عنوان جوانمرد وارد ژاندارمری شده بود، اما روحیه اش جدای از روحیه و سازمان ژاندارمری بود، زیرا تنها علت این کار عدم حضور دیگر نیروهای انقلابی در منطقه بود چون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوم اردبیهشت ماه سال 58 تأسیس و شکل یک ارگان شبه نظامی با مشی انقلابی به خود گرفت.
بعد از حادثه 23 تیر 1358 نیروهای مجاهد کمیته انقلاب اسلامی و بعد از آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد منطقه شدند.
شهید کاک جلال بارنامه برای مدت کوتاهی فرماندهی سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد مریوان را بر عهده داشت و در عملیات های قوچ سلطان، پاکسازی محور دزلی، سروآباد و روستاهای تابعه آن و حتی عملیات های فراوانی در خارج از شهرستان مریوان و نوار مرزی عراق علیه رژیم بعثی عراق نقش محوری داشت.
وی فرماندهی گردان محمد رسول الله و مسوول هماهنگی سپاه مریوان را برعهده داشت، شهید کاک جلال مشاوری امین برای اولین فرمانده سپاه برادر حاج احمد متوسلیان و همرزم دلسوز و انقلابی شهیدان چمران، بروجردی، ابوعمار و قهاری بود.
شهید کاک جلال بارنامه بعد از برقراری امنیت و آرامش در شهرستان مریوان و منطقه، در سنگر بسیج و تفکر بسیجی نقش آفرینی کرد و بعنوان فرمانده گردان 101 عاشورا در متحد کردن پیشمرگان مسلمان کُرد از هیچ کوشش دلسوزانه ای دریغ نکرد و تجربه سالها جنگ و مبارزه را به بسیجیان و حامیان انقلاب اسلامی منتقل کرد.
این شهید بزرگوار بعنوان راوی آگاه و با کوله باری خاطره به همراه کاروانهای راهیان نور دوباره به مناطقی که زمان جنگ رفته بود بازگشت و صحنه های جنگ حق علیه باطل را برای هموطنانش بازخوانی می کرد.
از آنجا که طبق سنت، کشاورزی از حلال ترین شغلهاست، شهید کاک جلال بارنامه به کار کشاورزی و باغداری روی آورد به گونه ای که در روستای بلکر مزرعه و باغی برای آسودن درسال های پایانی عمر و همچنین صدقه جاریه و استفاده خانواده فراهم کرده بود.
دشمنان قسم خورده و چشم بسته به غلامان حلقه به گوش بیگانگان تبدیل شده، این فرصت را به وی ندادند که حتی از دسترنج خود بهره ببرد بطوری که در حدود ساعت 18 و 40 دقیقه 16 خرداد 1383 ناجوانمردانه هنگام بازگشت از مزرعه به طرف منزل در جاده گاران هدف رگبار تروریست ها قرارگرفت و به شهادت رسید.
از این شهید والامقام که درسال 1344 ازدواج نمود 9 پسر و 4 دختر صالح و رشید انقلابی به یادگار مانده است.
شهید کاک جلال بارنامه هفدهمین شهید از شهدای خانواده بارنامه و بستگان نزدیکش است.ک/3
7348/1904
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]