واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: السيسي عزم خود را براي نابودي اخوان المسلمين جزم کرده است
یک دیپلمات آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، روز یکشنبه اعلام کرد دولت آمریکا پیوسته اعتراض خود را به محاکمه ها و محکومیت های جمعی که مغایر تعهدات بین المللی مصر و قوانین بین المللی است، اعلام کرده است. این دیپلمات آمریکایی با اشاره به این که حکم اعدام رئیس جمهور مصر را یک دادگاه مقدماتی صادر کرده است، خاطر نشان کرد دولت آمریکا همچنان بر ضرورت محاکمه عادلانه محمد مرسی و دیگر فعالان بازداشت شده مصری تاکید می کند.
کد خبر: ۵۰۱۱۲۸
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۹ - 18 May 2015
کارشناسان و تحلیلگران سیاسی بر این عقیده هستند که رژیم عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، با صدور حکم اعدام محمد مرسی، رئیس جمهور اسلامخواه پیشین مصر و دهها تن دیگر از فعالان مخالف، عزم خود را جزم کرده است تا جنبش اخوان المسلمین را که از سال 2011 تا زمان سرنگونی محمد مرسی در تمام انتخابات مصر به پیروزی رسید، به کلی نابود کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، فواز جرجس، کارشناس و متخصص امور خاورمیانه در مدرسه علوم اقتصادی و سیاسی لندن، می گوید: رژیم عبدالفتاح السیسی از تمام ابزارها و امکانات حکومتی استفاده کرده است تا اراده سیاسی جنبش اخوان المسلمین را درهم بشکند. نظام قضایی مصری جنگی تمام عیار را بر ضد این جنبش آغاز کرده است.
مقامات دولت مصر که پس از سرنگونی محمد مرسی در این کشور روی کار آمده اند، جنبش اخوان المسلمین را یک سازمان تروریستی می دانند و این سازمان را متهم کرده اند عامل اصلی حملاتی است که تقریبا هر روز بر ضد نیروهای پلیس و ارتش مصر صورت می گیرد. اما رهبران جنبش اخوان المسلمین این اتهام را به شدت رد می کنند و توسل به خشونت و حملات مسلحانه در مصر را که غالب اوقات گروههای افراط گرای مسلح مسئولیت آن را بر عهده می گیرند، تکذیب می کنند.
پیتر اسلوگلت، مدیر موسسه خاورمیانه وابسته به دانشگاه سنگاپور، در این باره می گوید: دستگاه قضایی مصر آشکارا در خدمت دولت این کشور است. این کارشناس سیاسی حکم اعدام محمد مرسی و یکصد نفر دیگر را که دادگاه کیفری قاهره صادر کرده است، یک اقدام کینه توزانه ، قساوت بار و ابلهانه توصیف کرد.
مصطفی کمال السید، سیاستمدار مصری، نیز حکم صادر شده بر ضد محمد مرسی و دهها فعال دیگر مصر را یک اقدام عجیب و غریب دانست و تاکید کرد: چگونه می توان محمد مرسی را که در بازداشت به سر می برد، به تدارک حملات مسلحانه متهم کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز یکشنبه از محکوم شدن محمد مرسی، رئیس جمهور پیشین مصر، و بیش از یکصد فعال دیگر این کشور به شدت ابراز نگرانی کرد. آمریکا که از متحدان سنتی قاهره محسوب می شود اما مرتب از اقدامات سرکوبگرانه مقامات مصر بر ضد طرفداران محمد مرسی و جنبش اخوان المسلمین انتقاد می کند، روز یکشنبه نیز به صدور حکم اعدام مرسی و یکصد فعال دیگر مصری واکنش نشان داد.
یک دیپلمات آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، روز یکشنبه اعلام کرد دولت آمریکا پیوسته اعتراض خود را به محاکمه ها و محکومیت های جمعی که مغایر تعهدات بین المللی مصر و قوانین بین المللی است، اعلام کرده است. این دیپلمات آمریکایی با اشاره به این که حکم اعدام رئیس جمهور مصر را یک دادگاه مقدماتی صادر کرده است، خاطر نشان کرد دولت آمریکا همچنان بر ضرورت محاکمه عادلانه محمد مرسی و دیگر فعالان بازداشت شده مصری تاکید می کند.
روابط میان قاهره و واشنگتن تحت تاثیر اقدامات سرکوبگرانه رژیم السیسی بر ضد مخالفان تا اندازه ای سرد شده است. دولت آمریکا سال گذشته در اعتراض به همین مسئله بخشی از کمک های یک میلیارد و پانصد میلیون دلاری خود را که هر ساله در اختیار قاهره قرار می دهد، برای مدتی به حال تعلیق درآورد اما پس از چندی بار دیگر آن را برقرار کرد.
محمد مرسی رئیس جمهور اسلامخواه پیشین مصر به همراه یکصد نفر دیگر به اتهام فرار دسته جمعی از زندان و دست داشتن در خشونت هایی که در جریان قیام مردمی این کشور در سال 2011 اتفاق افتاد، روز شنبه در دادگاه بدوی قاهره به اعدام محکوم شد.
محمد بدیع رهبر کل جنبش اخوان المسلمین مصر و همچنین یوسف القرضاوی، خطیب مسلمان مصری نیز از جمله افرادی است که در این پرونده به اعدام محکوم شده است. یوسف القرضاوی که در حال حاضر در قطر به سر می برد، به صورت غیابی در دادگاه کیفری قاهره محکوم شده است. وی روز یکشنبه محکومیت خود را رد کرد و خاطر نشان ساخت حکم صادرشده بر ضد وی و دیگر فعالان مصری هیچ ارزشی ندارد و قابل اجرا نیست چرا که با قانون الهی و همچنین قواعد و معیارهای انسانی مغایرت دارد.
دادگاه کیفری قاهره روز شنبه حکم اعدام این افراد را به مفتی مصر ارجاع کرد تا نظر خود را که به لحاظ قانونی جنبه الزام آور هم ندارد، درباره این احکام ارائه کند. حکم قطعی این محکومان دوم ژوئن صادر خواهد شد. محکومان این پرونده می توانند در اعتراض به احکام صادر شده بر ضد خود به دادگاه استیناف متوسل شوند.
دستگاه قضایی مصر همچنین روز شنبه 16 نفر دیگر را به جرم جاسوسی برای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ، جنبش حزب الله لبنان و ایران به اعدام محکوم کرد. محمد مرسی نیز در این پرونده محاکمه می شود اما حکم وی دوم ژوئن صادر خواهد شد.
عماد شاهین، سیاستمدار معروف مصری که در حال حاضر در دانشگاه جرج تاون آمریکا تدریس می کند و در همین پرونده به اعدام محکوم شده است، با انتشار بیانیه ای تاکید کرد: رژیم قاهره که از حمایت ارتش مصر برخوردار است، به مخالفان صلح طلب، معترضان و تظاهرکنندگان جوان، روزنامه نگاران، فعالان مطبوعات و دانشگاهیان حمله می کند.
عماد شاهین خاطر نشان ساخت: دستگاه حاکم مصر تلاش می کند بار دیگر اوضاع امنیتی را در کشور حاکم کند و با این کار مخالفان و منتقدان خود را مرعوب سازد.
در ماههای پس از سرنگونی محمد مرسی از ریاست جمهوری مصر توسط عبدالفتاح السیسی فرمانده وقت ارتش مصر، بیش از 1400 تن از معترضان مصری که اکثرشان اسلامخواه و از طرفداران اخوان المسلمین بودند، به دست نیروهای امنیتی و پلیس مصر کشته شدند و دست کم 15 هزار نفر دیگر نیز توسط پلیس مصر بازداشت و روانه زندان شدند.
صدها تن از این افراد در پرونده های جمعی و محاکمه های شتابزده در دستگاه قضایی مصر به اعدام محکوم شده اند. سازمان ملل متحد این محاکمه های عجیب و غریب را امری بی سابقه در تاریخ معاصر جهان توصیف کرده است.
حملات مسلحانه و بمبگذاری ها بر ضد نیروهای امنیتی و پلیس مصر نیز از زمانی که محمد مرسی رئیس جمهور دموکراتیک مصر از قدرت کنار زده شد، به طور ملموسی افزایش یافت. از ژوئیه سال 2013 که محمد مرسی توسط عبدالفتاح السیسی، فرمانده وقت نیروهای مسلح مصر از ریاست جمهور کنار گذاشته شد، نیروهای امنیتی و پلیس مصر تقریبا هر روز هدف حمله قرار می گیرند.
مقامات رژیم قاهره، رهبران جنبش اخوان المسلمین از جمله محمد مرسی را عامل پشت پرده این حملات می دانند این در حالی است که گروههای افراط گرای مسلح مسئولیت این حملات را بر عهده می گیرند و آشکارا اعلام کرده اند که به تلافی سرکوب خونین طرفداران محمد مرسی توسط نیروهای امنیتی و پلیس مصر دست به چنین اقداماتی می زنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]