واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رویترز: اروپا و آمریکا از پیش بینی اقدام پوتین در اوکراین ناتوانند تهران- ایرنا - خبرگزاری رویترز نوشت: با آن که نزدیک به سه ماه از برقراری آتش بس نسبی در پی توافق مینسک 2 در اوکراین می گذرد، بروکسل و واشنگتن نسبت به تعهد مسکو برای عمل به تعهداتش تردید دارند و از پیش بینی اقدام بعدی رییس جمهوری روسیه ناتوان هستند.
به گزارش ایرنا، این خبرگزاری بین المللی از کی یف در تحلیلی افزود: قدرت های غربی از توافق آتش بس اوکراین و جدایی طلبان طرفدار روسیه راضی هستند و کی یف را به پیروی از آن وامی دارند، با آن که "ولادیمیر پوتین" رییس جمهوری روسیه هیچ علامتی مبنی بر تسلیم از خود بروز نمی دهد و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هراس دارد مسکو خود را برای نبردی جدید آماده کند.
به گزارش رویترز، آمریکا و اتحادیه اروپا هنوز از توافق مینسک حمایت می کنند؛ با آنکه احساس فزاینده نگرانی در مورد ادامه برقراری آتش بس وجود دارد. واشنگتن و بروکسل به پوتین می گویند تحریم ها در صورتی که وی به وعده هایش عمل نکند باقی خواهد ماند.
این خبرگزاری انگلیسی نوشت: این امر برای "پترو پوروشنکو" رییس جمهوری اوکراین قوت قلبی است که در داخل به دلیل شکست های سربازان کی یف در برابر جدایی طلبان طرفدار روسیه در شرق اوکراین با فشار روبروست.
به گزارش رویترز، وی چهارشنبه قبل در برلین احساسات خود را در این مورد نشان داد و در پاسخ خبرنگاری که شرق اوکراین را تقریبا آرام دانسته بود، گفت: من با این گفته مخالفم، اوکراین هزینه بسیار سنگینی از این بابت داده است و از زمان این به اصطلاح آتش بس در ماه فوریه (بهمن/اسفند 1393) 83 سرباز اوکراین کشته شده اند.
وی افزود: اوکراین هر روز بسیاری از قهرمانان خود را از دست می دهد، اما ما همچنان از توافق مینسک حمایت می کنیم. افراد کمی در کی یف معتقدند پوتین از حمایت خود از جدایی طلبان می کاهد. وی احتمالا تا ماه ژوئن (خرداد/تیر) و تصمیم گیری اتحادیه اروپا در مورد تمدید تحریم های مالی، بخش انرژی و دفاعی روسیه صبر می کند.
رویترز نوشت: با آنکه توافق آتش بس از ابتدا ناقص متولد شده است، هیچ کس نمی خواهد متولی کفن و دفن آن باشد.
"آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان نیز در نشست خبری با پوروشنکو گفت: هنوز از اهداف تعیین شده در توافق مینسک فاصله داریم و ـتش بس کامل نداریم.
"دالیا گریبائسکه" رییس جمهوری لیتوانی نیز اخیرا با این جمله توافق را توصیف کرد: "آتش بسی که وجود ندارد".
"ولودیمیر فیسنکو" کارشناس سیاسی مستقر در کی یف باور دارد که اروپایی ها به طور خاص دچار توهم شده اند. وی گفت: انها تلاش می کنند تا این سراب را حفظ کنند و امور را در این مسیر پیش ببرند. شرکای غربی اوکراین مسئولیت جدیدی برعهده نمی گیرند، آنها در بهترین حالت برای زنده کردن جسد توافق مینسک تلاش می کنند.
بعضی مفسران معتقدند "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار هفته قبل با "ولادیمیر پوتین" لحن آرام تری داشت. با وجود این؛ آمریکا، روسیه را متهم کرده است که تجهیزات نظامی سنگین مانند سامانه های دفاع موشکی، تانک و خمپاره را از شرق اوکراین خارج نمی کند.
"فیلیپ بریدلاو" فرمانده ارشد آمریکا در ناتو نیز به کنگره آمریکا گفته است که ارتش روسیه از آتش بس برای آماده کردن خود برای حمله ای جدید استفاده می کند.
به گزارش رویترز، هر اقدام جدید روسیه احتمالا بر شهر بندری "ماریوپل" متمرکز است، اگر روسیه احساس کند این امر می تواند مسیر جدیدی را به شبه جزیره کریمه باز کند.
به نوشته این خبرگزاری انگلیسی، بسیاری از مفسران نیز معتقدند سران اتحادیه اروپا با پوروشنکو اختلاف نظر زیادی دارند زیرا بروکسل آتش بس ناقص را می پذیرد اما کی یف در صورت نقض آتش بس با ادامه تلفات جانی و مالی و تردید در مورد اقدام بعدی پوتین روبروست.
"غیر از این هنوز تعهدات به دست آمده بر اساس توافق مینسک عملی نشده است؛ از یک طرف هنوز سربازان دولت کی یف با آتش خمپاره و تسلیحات سنگین روسیه روبرو هستند و از طرف دیگر با آنکه شماری از زندانیان سیاسی مبادله شده اند، مسکو هنوز "نادیا ساوچنکو" خلبان اوکراینی را آزاد نکرده است."
رویترز نوشت: از این گذشته، توافق مینسک تصمیمی برای بازپس گیری سرزمین هایی که جدایی طلبان اشغال کرده اند، نگرفته است.
"کریستوفر گرنویل" مدیر اجرایی شرکت مشاوره ای "تراستد سورس/ Trusted Sources" واقع در لندن می گوید: دلیل اصلی شکست توافق مینسک این است که توافق یادشده دستاوردهای راهبردی روسیه را تایید و به اهداف ملی تعیین شده توسط دولت کی یف بی توجه است.
رویترز نوشت: با وجود نشست های فراوان با مقامات غربی هنوز معلوم نیست پوتین این بازی را به کدام سو پیش می برد. به نظر می رسد، وی علاقه ای به الحاق بقیه قسمت های در دست جدایی طلبان به خاک روسیه نداشته باشد، زیرا این امر به دلیل وضعیت اقتصادی این مناطق هزینه های زیادی دارد.
به نوشته این خبرگزاری بین المللی، اگر هدف پوتین این باشد که از یک درگیری جسته و گریخته در اوکراین حمایت کند، روابط بعدی کی یف با ناتو و اتحادیه اروپا پیچیده می شود و در این شرایط وی اکنون باید تنها بنشیند و حوادث را بنگرد.
یک دیپلمات غربی مستقر در مسکو گفت: اهداف راهبردی روس ها به هیچ وجه تغییر نکرده است؛ آنها با تسلط بر شرق اوکراین کل این کشور را در کنترل نگه می دارند. به همین دلیل نیازی برای اجرای توافق مینسک نمی بینند.
اروپام**9157 **1561**1572
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]