محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844646005
توصیه آیتالله بهجت به بینمازها
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
توصیه آیتالله بهجت به بینمازها روش قرآن در شناخت خداوند روشی فطری، روشن و صریح است. در برخی از مشربهای عرفانی، انسان بیشتر لفاظی میبیند و از حقیقت خبری نیست، اما قرآن فطرت انسان را با مبدأ خویش دمساز میکند.
به گزارش فرهنگ نیوز ، انفكاك نيل به عرفان عملي از عمل به احكام ديني، از معضلاتي است كه بروز عرفانهاي كاذب درعصر حاضر فراهم آورده است. از منظر اين قلم، سالروز ارتحال فقيهان عارفي چون آيت الله العظمي بهجت(قده)، فرصت مناسبي براي بازنگري پيرامون اين انگاره به شمار مي رود.در گفت وشنود با عالم فرهيخته حضرت آيت الله سید محسن خرازی، اين موضوع را به بررسي نشسته ايم.
*مرحوم آیتالله بهجت اهل معنا بودند، ولی افرادی را که از ایشان درباره عوالم معنوی سئوال میکردند، معمولاً به رسالههای عملیه و فقه ارجاع میدادند. به نظر شما این دو عالم چه ارتباطی با هم دارند؟
در قرآن مکرر آمده است که اهل تقوا و عمل صالح مختص کسانی است که معرفت اصیل و صحیح نسبت به ذات باریتعالی مییابند و لذا هر چه معرفت انسان بیشتر شود، تقوای او هم بیشتر میشود. یکی از صفات خدا علم به همه چیز و حضور در همه جاست. اگر انسان این معنا را حقیقتاً درک کند، کیفیت زندگیاش دگرگون خواهد شد. هر گاه بخواهد خطایی مرتکب شود، خدا را حاضر و ناظر میبیند. لذا میبینیم بین مبدأ متعال و عمل انسان چه رابطه محکمی وجود دارد، از همین رو خداوند همواره به پیامبرانش تأکید میفرماید به مردم بگویید تقوا پیشه کنند. رساله عملیه یعنی دستوراتی که به انسان یاد میدهد چگونه واجبات را انجام بدهد و از حرام بپرهیزد و تقوا یعنی همین. بنابراین آیتالله بهجت سعی میکردند افراد را به سوی عمل و رساله عملیه و فقه سوق بدهند و خود در این امر پیشگام بودند.
*بنابراین ایشان عرفان حقیقی را در تقیّد به اجرای احکام میدانستند. اين طور نيست؟
قطعاً. متأسفانه در طول تاریخ و مخصوصاً در سالهای اخیر بسیاری از جریانات عرفان کاذب تلاش کردهاند کسانی را که آگاهی کافی به احکام الهی و معرفتشناسی توحیدی ندارند، با ارائه تفاسیر غلطی از طریقت و شریعت از تقید به شعائر دینی باز دارند و لذا بسیاری از مدعیان عرفان به نمازشان اهمیت نمیدهند! در حالی که عارف حقیقی از نماز لذت میبرد، کما اینکه پیامبر اکرم(ص) به بلال میفرمودند: اذان بگو تا من آسوده خاطر شوم و از ایشان نقل شده است که میفرمودند: من با نماز معاشقه میکنم!
*ویژگیهای بارز اعتقادی و اخلاقی مرحوم آیتالله بهجت از نظر شما کدامند؟
قبل از هر چیز معرفت به ذات باری تعالی و اسماء و صفات الهی که نتیجه طبیعی آن، معرفت به مبداء، معاد و امامت است. اگر انسان نسبت به خدا معرفت کامل داشته باشد میداند هر برنامهای که خداوند مقرر فرموده در جهت رشد و کمال اوست. کسی که با قرآن انس دارد میداند هدف اصلی قرآن آشنا ساختن بندگان با خدا و صفات او چون رأفت، رحمت، علم، کمال و... است. هر چه شناخت انسان از خدا بیشتر شود، معارفی که در پی این معرفت حاصل میآید در او قوت بیشتری میگیرد. معرفت مرحوم آیتالله بهجت نسبت به خداوند معارف الهی بسیار بالا و ناشی از معرفت قرآنی ایشان نسبت به ذات باریتعالی است که لامحاله خیر کثیری در آن هست.
*یعنی سیری که عرفا طی میکنند؟
نمیدانم عرفا چه سیری را طی میکنند، ولی میدانم روش قرآن در شناخت خداوند روشی فطری، روشن و صریح است. در برخی از مشربهای عرفانی، انسان بیشتر لفاظی میبیند و از حقیقت خبری نیست، اما قرآن فطرت انسان را با مبدأ خویش دمساز میکند. گمان نمیکنم بشود چنین وحدتی را در مکتب دیگری پیدا کرد.
*پس روش آیتالله بهجت با سایر عرفا، از جمله آیتالله قاضی فرق دارد؟
مشرب مرحوم آقای قاضی را نمیشناسم و لذا نمیتوانم قضاوتی کنم، ولی مرحوم آقای بهجت همواره از ایشان به نیکی یاد و گاهی هم مطالبی را از ایشان نقل میکردند. ظاهراً درس آقای قاضی و شیخ محمدحسین اصفهانی همزمان بود و آقای بهجت باید یکی را انتخاب میکردند و ایشان کلاس آشیخ محمدحسین را ترجیح میدادند. معلوم میشود ایشان را از نظر فقه و اصول قویتر میدانستند.
*چگونه میتوان به مدارجی از این قبیل رسید؟
اینها جزو اسرار هستند و ما چندان واقف نیستیم، اما اجمالاً شاید این موارد مؤثر باشند. یکی از آنها رفتار و اعمال پدر و مادر انسان است. فردی که پدر و مادر مؤمن و مخلصی دارد، در طول زندگی از چنین نتایجی برخوردار است، چون بخش اعظم شخصیت انسان در خانواده شکل میگیرد، اما حقیقتاً رمز این را که چگونه فردی قبل از بلوغ چشمانش به روی حقایق اصلی باز میشود، نمیدانم، ولی میدانم که در مورد مرحوم آقای بهجت چنین اتفاقی روی داده بود.
*مرحوم آیتالله بهجت در رسالهشان از کلمه «العبد» استفاده میکردند. به نظر شما، منظور ايشان از اين عنوان چه بود؟
بندگی خدا یعنی به حلال و حرام خداوند مقید بودن و آنها را رعایت کردن. اگر انسان بخواهد رشد کند، راهی جز بندگی خداوند ندارد. انسان با بندگی است که خداوند را به عظمت، رأفت و حکمت میشناسد و برنامههای الهی را حکمت میداند. در حدیثی آمده است بندگی مرا بکن تا مثل خودم به تو قدرت بدهم. انسان باید از خود به در آید و در خود نماند تا بتواند ارتفاع بگیرد. در خود ماندن یعنی در زباله ماندن و از زباله بدتر هوا و هوسهاست که انسان را مانند میکروب آلوده و بیمار میکند.
توصیه آیت الله بهجت به بینمازها/مشهودات خود را از زبان ديگران مي گفت
*اشاره کردید به قول پیامبر اکرم(ص) با نماز معاشقه میکنم. گویا مرحوم آیتالله بهجت هم چنین حالاتی را تجربه میکردند. خاطرهای در این زمینه دارید؟
ایشان میفرمودند: هنوز به سن بلوغ نرسیده بودم که در کربلا مرحوم آقای نائینی را دیدم که برای اقامه جماعت تشریف آوردند. از مقام علمی ایشان بسیار شنیده بودم، اما در آنجا در نماز ایشان دریافتم مدارج معنوی ایشان بسیار بالا و نماز معراج مؤمن است که در مورد ایشان کاملاً مصداق دارد.
خود بنده وقتی برای نماز به مسجدی میرفتم که مرحوم آقای بهجت نماز میخواندند، به خصوص هنگامی که ایشان به «ایاک نعبد و ایاک نستعین» میرسیدند، حزنی در چهرهشان پیدا میشد که توصیف شدنی نیست.
*به کسانی که نماز نمیخواندند یا کاهلی میکردند چه توصیهای داشتند؟
اتفاقاً یک بار کسی به ایشان گفت: فلانی نماز نمیخواند! چه به او بگوییم؟ فرمودند: بگویید نماز خوشمزه است! واقعاً هم اگر انسان عقلش را به کار بگیرد، چه چیزی شیرینتر از سخن گفتن با خداست؟ او همه چیز به ما داده است و هر چه داریم از اوست. این محبوبهای دنیایی چه به ما میدهند؟ انسان که از سخن گفتن با معشوق خسته نمیشود، پس چرا ما از سخن گفتن با خدا خسته میشویم؟ چون غفلت ما را میگیرد و غرق در روزمرگی میشویم. اگر مثل اولیای الهی باشیم که همه وقت به فکر خدا هستند، اینگونه نمیشویم که از صبح تا شب در غفلت باشیم و بخواهیم سر نماز ذاکر شویم.
*مرحوم علامه طباطبایی و مرحوم آیتالله بهجت هر دو شاگرد آیتالله قاضی و آشیخ محمدحسین اصفهانی بودند و هر دو هم در سال 1324 به قم آمدند، اما مشربهای متفاوتی داشتند. از ديدگاه جنابعالي علت اين امر چيست؟
به هر حال اولیای خدا با یکدیگر فرق دارند. یعنی صاحب سرّ هستند و بعضی نیستند. بعضی در مسائل نظری وارد میشوند و آنها را حل میکنند و برخی با جنبههای عملی. مثلاً در زمان مرحوم شیخ حسن نخودکی، ماتریالیستها به شدت در ایران تبلیغات میکردند، لذا ایشان باب ریاضت و کرامت را باز کرد. مثلاً فردی پیش ایشان میآمد و برای شفای مریض خود دعا میخواست و ایشان مثلاً دعایی میخواند و به انجیر فوت میکرد و به او میداد و بیمار واقعاً شفا مییافت. امثال این کرامات فراواناند. به هر حال در زمان غیبت معصوم(ع) افرادی باید باشند که از سوی امام مردم را از امور مادی به امور ماورائی سوق بدهند. مرحوم علامه طباطبایی به سئوالات نظری پاسخ میدادند و آیتالله بهجت در جنبه عملی کار میکردند. شیوه هر فردی با توجه به زمان، مکان و شرایط تعیین میشود.
*به نظر شما حوزه نجف در شکلگیری شخصیت ایشان چقدر مؤثر بود؟
خداوند وقتی بخواهد کسانی را هدایت کند و به مقامات بالا برساند، قطعاً اسبابش را هم فراهم میکند. استفاده از محضر مرحوم آقای قاضی و همجواری با بارگاه حضرت علی(ع) قطعاً آثاری دارد که از آن محروم بودهایم.
توصیه آیت الله بهجت به بینمازها/مشهودات خود را از زبان ديگران مي گفت
*برخی معتقدند آیتالله بهجت زاهد بودند نه عارف. نظر جنابعالي در اين باره چيست؟
بنده ایشان را عارف در حد اعلا و به معنای حقیقی کلمه میدانم. اخلاص ایشان نظیر نداشت، به قدری درجه خلوص در ایشان بالا بود که حتی وقایعی را هم که برای خودشان اتفاق افتاده بود از زبان فرد دیگری اظهار میکردند و هر چه هم اصرار میکردید، نام فرد را نمیگفتند. این همه اخلاص و معرفت نسبت به معارف قرآنی در این حد جز با اخلاص میسر نیست.
94/2/27 - 14:59 - 2015-5-17 14:59:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
دعایی که آیتالله بهجت به رهبرانقلاب توصیه کردند
دعایی که آیتالله بهجت به رهبرانقلاب توصیه کردند به مناسبت فرارسیدن ایام سالگرد رحلت عالم ربانی فقیه عالیقدر و عارف روشن ضمیر حضرت آیتالله آقای حاج شیخ محمدتقی بهجت قدساللهنفسهالزکیه صفحه اینستاگرام پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI IR توصیهای از ایشان به حضرت آیتالله خامنهایدر گفتوگو با فارس عنوان شد کتاب «در محضر بهجت» موثقترین کتاب در خصوص توصیههای آیتالله العظمی بهج
در گفتوگو با فارس عنوان شدکتاب در محضر بهجت موثقترین کتاب در خصوص توصیههای آیتالله العظمی بهجت استمدیر انتشارات آثار مرحوم آیتالله العظمی بهجت ره گفت کتاب سه جلدی در محضر بهجت تنها کتاب موثق با موضوع دستورات و توصیههای ایشان است سعید باقری در گفتگو با خبرنگار کتاب و ادبششمین سالگرد ارتحال آیتالله بهجت
ششمین سالگرد ارتحال آیتالله بهجتششمین سالگرد ارتحال آیتالله محمدتقی بهجت از مراجع برجسته جهان تشیع پنجشنبهشب با حضور جمعی از مراجع در مسجد اعظم حرم حضرت معصومه س برگزار شد عکس سید روح الله موسوی1394 02 25 - 12 11 دریافت کل گزارش تصویریآیتالله العظمی بهجت نسبت به مسائل کلان سیاسی کشور حساس بودند
دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۷ استاندار گیلان در نشست با اعضای ستاد برگزاری بزرگداشت ششمین سالگرد ارتحال حضرت آیتالله بهجت فومنی گفت آیتالله العظمی بهجت فومنی به عنوان یک عارف کامل و عالم عامل نسبت به مسائل کلان سیاسی کشور نیز حساس بودند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویانذکری که استاد اخلاق وعرفان زیاد میگفت/ ذکری توصیه شده از آیت الله بهجت جهت دوری از گناه/ ماجرای طلبهای که تا
تولیت مدرسه علمیه نبی اکرم ص در سالگرد رحلت آیت الله بهجت مطرح کرد ذکری که استاد اخلاق وعرفان زیاد میگفت ذکری توصیه شده از آیت الله بهجت جهت دوری از گناه ماجرای طلبهای که تازه عروسش را گم کرد شاگرد آیت الله بهجت گفت آیتاللهالعظمی بهجت مرجعی بود که فقاهت و عرفان اسلامی همرتوصيه هاي مهم آيتالله وحيدخراساني درباره احياي امر اهل بيت(ع)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۰ ۱۳ق ظ توصيه هاي مهم آيتالله وحيدخراساني درباره احياي امر اهل بيت ع موج - قم- آيتالله وحيدخراساني در آستانه سالروز شهادت امام موسي کاظم ع توصيههاي مهمي درباره احياي امر اهل بيت در شهرهاي قم مشهد و شيراز دارد به گزارش خبرگزاري موج از قم آيتالله حسينپای درس اخلاق آیتالله جوادی آملی توصیه امام حسن مجتبی(ع) برای مستجابالدعوه شدن
پای درس اخلاق آیتالله جوادی آملیتوصیه امام حسن مجتبی ع برای مستجابالدعوه شدنامام حسن مجتبی ع میفرمایند اگر کسی مواظب قلبش باشد تا خاطراتی که مورد رضای خدا نیست در آن خطور نکند من ضامنم که او مستجابالدّعوة باشد به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس واژه «عباامام جمعه اسالم: آیتالله بهجت در مسابقه امتحان بهشت و رضوان الهی نمره 20 گرفت
امام جمعه اسالم آیتالله بهجت در مسابقه امتحان بهشت و رضوان الهی نمره 20 گرفتامام جمعه اسالم با بیان اینکه آیتالله بهجت از مدت عمرش حداکثر بهرهبرداری را برد و به عالیترین درجه معنوی رسید گفت آیتالله بهجت در مسابقه امتحان بهشت و رضوان الهی نمره 20 گرفت به گزارش خبرگزاری فارامام جمعه موقت تهران: آیتالله بهجت مظهر بندگی کامل خدا بود
امام جمعه موقت تهران آیتالله بهجت مظهر بندگی کامل خدا بودامام جمعه موقت تهران گفت آیتالله بهجت مظهر عشق و بندگی کامل به خدا بود به گزارش خبرگزاری فارس از رشت حجتالاسلام کاظم صدیقی دقایقی پیش در مراسم نکوداشت آیتالله بهجت فومنی در مهدیه این شهر آیتالله بهجترونمايي از نخستين کتاب کلمات قصار آيتالله بهجت در رشت
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۹ ۶ق ظ در کنگره ملي آيتالله بهجت صورت مي گيرد رونمايي از نخستين کتاب کلمات قصار آيتالله بهجت در رشت موج - رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد فومن و شفت از برگزاري کنگره ملي آيتالله بهجت با محوريت دانشگاه آزاد اسلامي در رشت خبر داد و گفت اين کنگره پنجم خرداد امسمدیر حوزه علمیه آیتالله بهجت فومن عنوان کرد بارانی که با نماز آیتالله بهجت بارید
مدیر حوزه علمیه آیتالله بهجت فومن عنوان کردبارانی که با نماز آیتالله بهجت باریدمدیر حوزه علمیه آیتالله بهجت فومن گفت هنگامی که چند نفر به خاطر خشکسالی با یکدیگر درگیر شده و نزاع دستهجمعی ایجاد کرده بودند آیتالله بهجت به تنهایی نماز باران خواند و خداوند باران نازل کرد حجت&رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت خبر داد برگزاری کنگره ملی آیتالله بهجت در رشت
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت خبر دادبرگزاری کنگره ملی آیتالله بهجت در رشترئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت از برگزاری کنگره ملی آیتالله بهجت با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی در رشت خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از رشت مجتبی ملکیچوبر عصر امروز در نذکری که آیتالله بهجت زیاد میگفت
ذکری که آیتالله بهجت زیاد میگفت آیتالله بهجت مرجعی بود که فقاهت و عرفان اسلامی همراه با سیر و سلوک را با هم تجیمع کرد و الگویی کامل برای جوانان حال حاضر کشورمان است آیت الله ضیاءالدین نجفی تولیت مدرسه نبی اکرم ص از شاگردان آیت الله بهجت ره با اشاره به زندگی نامه حضرت بهجمدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان خبر داد برگزاری بزرگداشت آیتالله بهجت در فومن/سخنران آیتالله
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان خبر دادبرگزاری بزرگداشت آیتالله بهجت در فومن سخنران آیتالله قربانیمدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان از برگزاری بزرگداشت آیتالله بهجت در فومن خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از رشت رسول جلایی عصر امروز در نشست اعضای سمراسم ششمین سالگرد ارتحال آیتالله بهجت(ره) در قم برگزار شد
شب گذشته با حضور مراجع تقلید مراسم ششمین سالگرد ارتحال آیتالله بهجت ره در قم برگزار شد خبرگزاری پانا مراسم ششمین سالگرد ارتحال آیت الله محمد تقی بهجت ره از مراجع برجسته تقلید جهان شب گذشته در مسجد اعظم قم برگزار شد ۱۳۹۴ جمعه ۲۵ ارديبهشت ساعت 07 31 به گزارش خبرگزاری پانا آیخاطره ناگفته احمدیمقدم از آیتالله بهجت
خاطره ناگفته احمدیمقدم از آیتالله بهجت اسماعیل احمدی مقدم فرمانده پیشین ناجا در سالگرد ارتحال این مرجع تقلید به نقل دو خاطره از دیدارهای خود میپردازد و از دعایی سخن میگوید که آیتالله بهجت تاکید کردند هر روز صبح و شب سه بار آن را قرائت کند به گزارش نامه نیوز وی در خصوص دیداتوصیههای آیتالله مقتدایی به اساتید حوزه
توصیههای آیتالله مقتدایی به اساتید حوزهدبیر شورای عالی حوزههای علمیه با تاکید بر اینکه در گام اول باید خود استاد تهذیب نفس داشته باشد بیان کرد اگر خود استاد تهذیب نفس داشت بدون هیچ گفتاری طلبه نیز متواضع و فردی اخلاقی میشود به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیتالله مرتضی-
گوناگون
پربازدیدترینها