محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854579374
روش بیگ بنگ روحانی جواب نمی دهد
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: روش بیگ بنگ روحانی جواب نمی دهد
موضوع هسته ای علاوه بر اهمیت مباحث فنی، از منظر راهبردی و استراتژیک نیز به یکی از اصلی ترین مسائل کشور طی 10-12 سال گذشته تبدیل شده و چگونگی مدیریت این موضوع و آنچه در توافق نهایی احتمالی در سه ماه آینده خواهد گذشت، می تواند بر بسیاری از مؤلفه های قدرت ملی و امنیت ملی در ایران تأثیرگذار باشد.
تسنیم در ادامه سلسله گفت وگوهای خود با شخصیت های برجسته و کارشناسان مسائل راهبردی که به منظور ارائه تصویری شفاف، حقیقی و عمیق از روند مذاکرات هسته ای و مسائل جانبی آن صورت می گیرد، این بار به سراغ محمدجواد لاریجانی، از دیپلمات ها و تئوریسین های باسابقه و صاحب نظر در مسائل داخلی و امور بین المللی رفته است.
محمد جواد لاریجانی که هم اینک ریاست پژوهشگاه دانش های بنیادی و همچنین ریاست ستاد حقوق بشر قوه قضائیه را به عهده دارد، سال ها به عنوان معاون وزیر امور خارجه کشورمان فعالیت کرده و مرکز تحقیقات این وزارت خانه را نیز خود راه اندازی کرده است.
لاریجانی در این مصاحبه علاوه بر ارائه تحلیل از روند مذاکرات و برخی نقدهای وارد بر آن، پیشنهاد مهم خود در این زمینه را نیز مطرح کرد که این پیشنهاد و برخی از جزئیات آن در این خبر منتشر می شود. آنچه در ادامه می آید بخش سوم گفت وگوی خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم با محمد جواد لاریجانی است که به ارائه پیشنهاد مشخص وی درباره مذاکرات هسته ای پرداخته شده است:
محمد جواد لاریجانی در این بخش از سخنان خود، گفت: انشاءالله این مذاکرات به نتیجه می رسد ولی ما نباید به گونه ای رفتار کنیم که بگوییم فقط و فقط همین نوع مذاکره است که می تواند موفق باشد، یعنی اگر این نوع مذاکره به نتیجه نرسید، بعد از آن جنگ اتفاق می افتد. این روش کاملاً غلط است.
* زمانی که اصلاح طلبان امروز عربده های سوپررادیکال می کشیدند می گفتم عنداللزوم باید با آمریکا هم مذاکره کنیم
وی افزود: شما من را می شناسید، من طرفدار مذاکره هستم و در زمانی که همین دوستان اصلاح طلب عربده های سوپر رادیکال می کشیدند، بنده در روزنامه اطلاعات مقاله می نوشتم که عنداللزوم باید با آمریکا هم مذاکره کنیم. بنابراین من نه مذاکره با آمریکا را تابو می دانم و نه مذاکرات دیپلماتیک را؛ ولی در عین حال معتقد نیستم راه و این مدلی که برای مذاکرات انتخاب شده است، تنها راه است، بلکه این دیدگاه بزرگترین اشتباه است.من بیشترین احترام را برای تیم مذاکره کننده قائل هستم ولی نظر حرفه ای من این است.
بنیانگذار مرکز مطالعات وزارت خارجه، خاطرنشان کرد: انشاءالله تیم مذاکره کننده موفق می شوند، زیرا توفیق دولت ما در رسیدن به یک توافق خوب، توفیق تک تک ماست و به دولت افتخار می کنیم که بتواند یک توافق خوب را به دست آورد. اما اگر توافق صورت نگرفت، دولت نباید احساس کند این تنها راه است.
* مودالیته پیشنهادی من «شفافیت در مقابل همکاری» است
لاریجانی تاکید کرد: ما باید مذاکره را ادامه دهیم اما با یک ملاحظه بسیار مهم و آن اینکه باید ریل مان را عوض کنیم. این شعارهای چرخیدن سانتریفیوژ متناسب با چرخیدن چرخ اقتصاد و شعار برد - برد مودالیته ای است که مشکلات فعلی مذاکراتی و هسته ای ما ناشی از آن است اما مودالیته دیگری هم وجود دارد. مودالیته دیگر که پیشنهاد من است آن است که "شفافیت در مقابل همکاری" داشته باشیم. آنهم شفافیت در چارچوب NPT، نه بازرسی های ویژه.
وی افزود: البته در این مودالیته، ما به یکباره شفافیت نشان نمی دهیم، بلکه شفافیت ما در مقابل همکاری است. معنی همکاری این نیست که به تلویزیون بیایند و از ما تعریف کنند، بلکه رفع تحریم ها و همکاری اثباتی باید صورت بگیرد و تمام حقوق ما طبق NPT به ما داده شود. در این صورت مذاکره قابل tailor(مناسب) شدن و به اندازه شدن است.
معاون اسبق وزارت امور خارجه و یکی از نمایندگان اعزامی امام خمینی(ره) به سوی گورباچف برای تقدیم نامه امام به وی، با بیان اینکه ما هیچ وقت نمی توانیم بیش از اینکه شرایط آبستن باشد، از آن بهره ببریم و از آن نتیجه بگیریم، تصریح کرد: مودالیته ای که بنده پیشنهاد کردم قابل تحقق است، البته اگر مقصود غربی ها کوچک کردن و تحقیر ایران باشد، نتیجه ای به دست نمی آید. اما اگر مقصود آنها افزایش شفافیت باشد نتایج خوبی به دست می آید. چراکه علی الاصول شفافیت به نفع ماست؛ البته در چارچوب NPT، نه اینکه بخواهند مراقبت های عجیب و غریب اعمال کنند. زیرا برای کسی شفافیت بد است که می خواهد بمب درست کند ولی استراتژی ما ساختن بمب نیست.
* شفافیت برای ما سرمایه ای است که نباید هدر بدهیم
لاریجانی با بیان اینکه وقتی استراتژی ما ساختن بمب نیست، شفافیت برای ما به نوعی سرمایه محسوب می شود و ما می توانیم این سرمایه را رو کنیم، اظهار داشت: البته نباید اینطور باشد که این سرمایه را هدر بدهیم، بلکه هر قطره آن را می خواهیم نقد کنیم. این استراتژی پیشنهادی من است که تکنیک های خیلی خوبی هم دارد.
* اشتباه بزرگ آن است که فکر کنیم فقط همین یک راه برای مذاکره وجود دارد و راه دیگر فقط جنگ است!
وی با بیان اینکه ملت، کارشناسان و دولتمردان ما نباید اینگونه فکر کنند که اگر از مذاکرات جاری، نتیجه خوبی به دست نیامد هیچ راه و نوع مذاکره دیگری وجود ندارد و باید دنبال جنگ برویم، اظهار داشت: قطعا این دیدگاه صحیح و کارآمدی نیست، چراکه مودالیته های دیگری وجود دارد که بسیار مدرن و پیچیده و دقیق است و تکنیک های بسیار قشنگی هم دارد. من فقط پایه آن را برای شما گفتم و الان قصد ندارم بیشتر توضیح دهم. پایه این معادله، شفافیت در مقابل همکاری است و می تواند با شرایط تناسب بهتری داشته باشد.
* روش آقای روحانی در موضوع هسته ای Big Bang است/گاهی بعضی چیزها خیلی خوب است که واقعی باشد!
لاریجانی اضافه کرد: روش آقای دکتر روحانی BigBang (انفجار بزرگ) بود، یعنی یک دفعه همه تحریم ها برداشته شود و یک انفجار امکانات پیدا شود! گاهی بعضی چیزها خیلی خوب است که واقعی باشد. این مدل فعلی فقط زمانی جالب خواهد بود که بیگ بنگی باشد و یک گشایش بزرگ صورت بگیرد، ولی اگر بخواهد رفع تحریم ها قطره ای باشد، این روش فایده ای ندارد ولی مودالیته ای که من عرض کردم، شفافیت در مقابل همکاری، بسیار روش حساب گرایانه ای است و بر روی آروزها کار نمی کند، بلکه دقیقا بر روی چرتکه کار می کند.
* یکی از اشکالات دولت احمدی نژاد این بود که برای تحریم ها تز نداشت
رئیس ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: ممکن است شما سئوال کنید در این مودالیته تحریم چگونه می شود؟ سئوال خیلی مهمی است. هر کسی بگوید تحریم ها جدی نیست درست نگفته است. جوبایدن گفته ما تحریم های بی سابقه ای علیه ایران گذاشتیم ولی برای مقابله با این تحریم شما باید "تز" داشته باشید. یکی از اشکلات دولت احمدی نژاد این بود که "تز" نداشت، من در کتاب "حکومت" نام این نوع دولت مداری را روش کارپردازی گذاشتم؛ یعنی وقتی وارد می شوید بگویید شما چقدر نخود می خواهید من نخود می دهم و اگر هم لوبیا می خواهید من به شما لوبیا می دهم. اینطور تقسیم بندی اورژانسی صورت بگیرد، یعنی اینکه ما مسائل مهم را بدون اینکه "تز" کلان داشته باشیم، به صورت خرد عملیاتی کنیم؛ باعث عمل زدگی می شود. عمل زدگی همین است. افراد می توانند هایپراکتیو(فوق العاده فعال) باشند ولی این مسئله بزرگ را حل نمی کند.
* مسلک دولت فعلی درباره تحریم ها جواب نمی دهد
وی در مورد روش های مقابله با تحریم ها نیز گفت: به نظر من در مقابله با تحریم ها دو مسلک در مقابل مان وجود دارد؛ یکی مسلک دولت فعلی است. دیدگاه دولت فعلی این است که وضعیت ما شبیه لوکوموتیو در حال حرکت است که در حین حرکت باید خودمان را تعمیر کنیم. بنابراین این دولت معتقد است باید تولید راه بیفتد و رونق ایجاد کند. ولی چگونه باید تولید پیش برود وقتی ماشین اقتصادی وابسته داریم که نمی توانیم آن را فوری عوض کنیم، اولین کار این است که به آن اکسیژن برسانیم.
لاریجانی اضافه کرد: در مدل کاری دولت فعلی یعنی پول نفت خود را هزینه کنیم و مواد اولیه بیاوریم و همین کارخانه های 10-15 درصد یا حتی 50 درصدی که به شرکت های خارجی وصل هستند را راه بیندازیم. اگر راه اندازی شود صدها هزار کار انجام می شود، بعد به تدریج از پول نفت فراتر برویم و سرمایه خارجی را هم بتوانیم وارد اقتصاد کنیم. بعد از سرمایه خارجی، تکنولوژی خارجی هم بیاوریم، به این ترتیب صنعت ایران پوست بیندازد و مدرن تر شود و تولیدش افزایش یابد و به تدریج ایران به کشور پیشرفته تر از لحاظ تولید تبدیل شود.
* تز دولت روحانی وقتی جواب می دهد که ما در اقتصاد جهانی هضم شویم ولی این اتفاق نه شدنی است و نه خوب است که بشود
لاریجانی افزود: نکته مهم این تز(تز دولت آقای روحانی) این است که این تجربه زمانی موفق خواهد بود که در نهایت ما در اقتصاد جهانی به اندراج(داخل شدن) دست پیدا کنیم. که اندراج Financial(مالی) و اندراج بازاری را شامل می شود. البته از نظر بنده این اندراج اتفاق نخواهد افتاد و دستاورد خوبی نیز نیست اما در هر صورت یک تز و یک مکتب است لذا دوستانی که این تز را دنبال می کنند همین اندراج را دنبال می کنند اما در حقیقت کشور ایران در سیستم جهانی نمی تواند به این شکل مورد نظر دوستان وارد شود.
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه بنده به تعامل با جهان اعتقاد دارم اما با داخل شدن به اقتصاد جهانی (اندراج) مخالف هستم اظهار داشت: اندراج یعنی integration(ادغام و هضم) در سیستم اقتصاد جهانی؛ حتی اگر این یکسان سازی برای ما ممکن باشد اتفاق خوبی نیست.
* باید با ناکام ساختن تحریم ها به یک فتح الفتوح بزرگ دست یابیم
محمد جواد لاریجانی با اشاره به دیدگاه مقابل دیدگاه دولت فعلی در زمینه اقتصاد و تحریم ها، خاطرنشان کرد: در کنار این دیدگاه(حرکت به سمت اقتصاد جهانی) که امروز در حال فعالیت است، دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که اعتقاد دارد ما نباید به دنبال "اندراج" حرکت کنیم. این تحریم ها عظیم ترین تهاجم است. ما اگر تحریم ها را ناکام کنیم، موفق به فتح الفتوح شده ایم و این فتح الفتوح، درب های بسیاری را به روی ما می گشاید که البته برای رسیدن به این هدف باید مقداری صبور باشیم.
* پاسخ به 4 سوال اساسی اقتصاد سیاسی بر اساس قبول تز اقتصاد مقاومتی/ انتقاد شدید از اظهارات وزیر سابق کشاورزی
لاریجانی با مطرح کردن این سوال که در صورت قبول و اعمال تز دوم، "در شرایط فعلی ابتدا باید چه محصولی را تولید کرد؟" خاطرنشان کرد: ما باید به سمت تولید کالاهای اساسی حرکت کنیم که شامل غلات، گوشت و امثال این محصولات می شود. این حرف دوست عزیزمان آقای کلانتری_وزیر سابق کشاورزی_ که گفته بود: «خودکفایی در کشاورزی مزخرف است»، به نظرم حرف کاملاًٌ اشتباهی بود. در کشورهای بسیار پیشرفته برای دستیابی به خودکفایی در کالاهای اساسی میلیاردها دلار هزینه می کنند. بنابراین سرمایه گذاری در این بخش به هیچ وجه مزخرف نیست و اتفاقا یک امر پایه ای است .
وی در ادامه تصریح کرد: کشور ایران صاحب انرژی است. این انرژی یک موهبت بسیار بزرگ الهی است. ما باید تولید انرژی کنیم و به واسطه این تولید، چرخ های اقتصاد را به حرکت درآوریم. معنی این حرف این است که به واحدهای تولیدی و کشاورزی باید انرژی ارزان اهدا شود. دادن انرژی ارزان برای این واحدها باید به عنوان یک "سیاست" قلمداد شود و نه به عنوان یک "چهارچوب اقتصادی" زیرا این دو (سیاست و چارچوب اقتصادی) از یکدیگر کاملا مجزا هستند. به عنوان مثال، "آب شیرین کن" بر اساس این سیاست حتی اگر صرفه اقتصادی نداشته باشد، باید کار کند. در جایگاهی شاید منطق برای بهره گیری از یک دستگاه یا کارخانه صرفاً یک منطق اقتصادی باشد اما در این برهه منطق صرف اقتصادی نیست بلکه سیاست است. سیاست در این برهه بر چرتکه مقدم است.
رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی در ادامه این گفت وگو با اشاره به اینکه سوال دوم در این سیاست این است که "چه کسی باید تولید کند"، اظهار داشت: در این شرایط مردم، نهادها و دولت باید تولید کننده باشند. کشور ما شرایطی را سپری نمی کند که قادر باشد یکی از این سه گروه(مردم، نهادها و دولت) را بر گروه دیگری برتری دهد. هر فرد حقیقی و حقوقی که قادر به تولید باشد، باید وارد این عرصه شود. البته بیشترین امکانات برای فعال شدن بخش خصوصی آنهم کوچک و متوسط(SMI) باید باشد.
لاریجانی در پاسخ به سوال سوم political economy (اقتصاد سیاسی) مبنی بر اینکه : چگونه باید تولید کنیم؟ خاطرنشان کرد این سوال بسیار مهمی است . شاید عده ای بگویند یک کارخانه مدرن توان بالایی برای تولید دارد، از طرفی می تواند میزان هزینه کمی نیز داشته باشد و در کل، کالا با مسیر آسان تری تولید می شود اما در کنار این حسنات، نیاز به دلار برای راه اندازی این تجهیزات داریم. ما نباید به دنبال این کارخانه سوپر مدرن باشیم. هنگامی از لحاظ تولید موفق خواهیم شد که بدون تکیه به دلار بتوانیم تولید داشته باشیم و باید در صدد به دست آوردن تجهیزات عملیاتی و موثر باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: واحدهای داخلی برای تولید بومی برای دریافت کمک نیاز نیست واحدهای بزرگ سوپر صنعتی باشند. اتفاقا در این چرخه تولید واحدهای کوچک و متوسط از اهمیت بسزایی برخوردار است . در اقتصاد آلمان 65 % تولید صنعتی به واسطه واحدهای کوچک و زیر متوسط انجام می شود(SMI). ما فقط کارخانه های عظیم آلمان همانند کارخانه بنز و زیمنس را می شناسیم در حالیکه 65 در صد تولید آن ها از دریچه واحدهای کوچک و زیر متوسط صنعتی است. این واحدهای بومی باعث می شوند نوسانات دلار بلافاصله دویچه مارک(برند آلمانی) را ناراحت نکند یعنی آنها جلوی نواسانات را می گیرند.
لاریجانی در ادامه این مصاحبه با اشاره به سوال چهارم اقتصاد سیاسی مبنی بر اینکه "چگونه مصرف کنیم؟"، اظهار داشت: در اقتصاد یک دیدگاه این ایست که چر خ های صنعت باید به راه افتد، پس جامعه باید این تولیدات را مصرف کند تا میزان تولید داخلی افزایش یابد و برای کارخانه ها صرف اقتصادی داشته باشد اما اعتقاد دیدگاه دوم بر پایه این اصل استوار است که جامعه باید بهینه مصرف کند زیرا در دیدگاه دوم صرفه فرع بر سیاست است به همین دلیل به دیدگاه دوم به اصطلاح اقتصاد مقاومتی می گویند.
* اقتصاد مقاومتی یک تز اقتصاد مقاومتی بسیار عمیق و غنی است
اقتصاد مقاومتی یک تز political econimy(اقتصاد سیاسی) بسیار عمیق و غنی است. جواد لاریجانی با بیان این جمله، به توصیف بیشتر اقتصاد مقاومتی پرداخت و در این باره گفت: "اقتصاد مقاومتی" یک تز و مکتب در اقتصاد است که البته بسیاری از کشورها در دوران خاصی از تاریخ خود این شکل از اقتصاد را تجربه کرد ند و تنها مخصوص و محدود به ایران نیست . کشورهایی نظیر روسیه، آمریکا وآلمان اقتصاد مقاومتی را تجربه کردند.
وی با اینکه این ادعا که عده ای می گویند "در نهایت مارکت و بازار باید تعیین کننده باشد"، اظهار داشت: این حرف در شرایط خاص خودش درست است . ممکن است بعضی ها به کسانی که از مذاکرات ایرادات حرفه ای می گیرند لقب "طرفدار تحریم" بدهند. به نظر بنده هیچ فرد عاقلی نباید طرفدار تحریم باشد زیرا تحریم تجاوز به حقوق ملت ها است منتهی برای مقابله با تحریم دو دیدگاه وجود دارد. دیدگاه اول معتقد است باید تعدادی سانتریفیوژ بدهیم و مقداری دلار نفت تحویل بگیریم. تز دیگر حامی اجرای اقتصاد مقاومتی است.
لاریجانی در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که «عده ای این چنین وانمود می کنند که تمام مشکلات اقتصادی کشور ما نتیجه تحریم است به همین خاطر حتی با وجود ابهامات در بیانیه لوزان گروهی از مردم از این تفاهم خرسند می شوند، نظر شما درباره ابهامات موجود در این بیانیه چیست و چه مقدار از این ابهامات حد طبیعی این جنس از مذاکرات است و چه مقدار از این ابهامات محل بحث است؟» گفت: این موضوع که مردم از توافق خوشحال می شوند، اعتماد عمومی به تیم مذاکره کننده را نشان می دهد که اتفاق مبارکی است اما در رابطه با تفسیرهای مختلفی که از متن بیانیه می شود مسلما ما مذاکره کنندگان دانایی داریم. استفاده از ابهام کلمات تکنیک غیرمانوسی نیست، مثلاً وقتی پیش بینی ها این را نشان می دهد که در یک دور مذاکره توافق خوبی حاصل نمی شود هنگام مکتوب کردن تفاهم ها، "کلمات مبهم" را جای گذاری خوبی می کنند تا به طرف مقابل بگویند: تو برداشت خود را داری و ما هم برداشت خودمان را داریم ولی در سایر امور بدون ابهام اقلاً توافق داریم. در فنون مذاکره یک دکترین وجود دارد که می گوید:«لیز خوردن بهتر از ایستادن است.» هنگامی که شما لیز می خورید، اقلاً چند متری به جلو حرکت می کنید.
بنیانگذار و رئیس سابق مرکز مطالعات وزارت خارجه، خاطرنشان کرد: اگر ما با استفاده از کلمات صریح موفق به دست یابی به یک توافق خوب نشویم بنابراین باید اجازه دهیم هر دو طرف مذاکره به اصطلاح لیز بخورند تا مذاکرات به stand still(ایستادن مستمر) نرسد. بنابراین این کلمات مبهم در حرفه مذاکراتی وارد می شود و شبیه عنوان پرانتز است. آن ها کلمات چندوجهی هستند که هرکسی این کلمات را به سمت خود مصادره می کند. به آمریکایی ها اجازه می دهد با این کلمات از جانب خودشان لذت ببرند البته طرف ایرانی نیز می تواند از آن کلمات استفاده کند اما در عمل این اتفاق نمی افتد. من تعجب می کنم که طرف ایرانی این حس را بازگو نمی کند زیرا این کلمات در متن قرار گرفته اند تا هر کدام از طرفین تفاوت های خود را بازگو کنند. البته این تفاوت ها نباید از یک حدی بیشتر غیر متقارن باشد. از طرفی لذت بردن دو طرف از ابهام نیز ایجاد سابقه می کند و بعدها در متن منعکس می شود.
* تلاش آمریکایی ها این است که نظم و شاکله تحریم ها را حفظ کنند
محمد جواد لاریجانی در ادامه این مصاحبه با بیان اینکه ما در بعضی از بخش ها، تعلیق تحریم ها را به جای لغو آن ها قبول کرده ایم، تأکید کرد: آمریکایی ها تماما درباره "تعلیق" تحریم ها بحث می کنند و تلاش می کنند نظم و شاکله تحریم ها حفظ شود. یکی دیگر از مواردی که آن ها مطرح می کنند مسئله "برگشت پذیری" تحریم ها است که موضوع نامطلوب و نامتقارنی است زیرا از جانب ما(طرف ایرانی مذاکرات) بسیاری از فعالیت ها برگشت پذیر نیست اما برای قول و قرارهای آن ها در صورت برهم خوردن توافق قابلیت برگشت پذیری وجود دارد.
وی افزود: این ها اشکالات مهمی است که در متن تفاهم نامه وجود دارد. در هر صورت به نظر بنده ایجاد ابهام در عالم مذاکره یک تکنیک است که مذاکره در شزایطی که دو طرف نتوانستند در موردی قدمی بردارند می توانند حداقل لیز بخورند. دو طرف باید از این کلمات مبهم استفاده کنند تا دور بعدی مذاکرات برگزار شود. منتهی به نظرم ما باید از این تکنیک ابهام زایی به نفع مطلوب تری استفاده کنیم تا مسئله ای به ما تحمیل نشود.
* احتمال دست یابی به Big Bang مدنظر روحانی برای برچیده شدن تحریم ها کاملاً ناچیز است
لاریجانی تصریح کرد: بنده حس می کنم احتمال big bang(انفجار بزرگ) برچیده شدن تحریم ها کاملاً ناچیز است. اینکه تحریم ها به یکباره برداشته شود، وجود نخواهد داشت. منتهی بخشی از این تحریم ها برداشته می شود اما اگر همین بخش برداشته نشود این اتفاق به معنی سقوط کامل سیر فعلی مذاکرات است و دیگر چیزی باقی نخواهد ماند. بنابر این آمریکا مجبور است تا قسمتی از تحریم ها را بردارد اما اینکه چگونه بردارد و این برداشتن در چه بازه زمانی طول خواهد کشید بحث دیگری است.
* سپردن راستی آزمایی برنامه هسته ای ایران به آژانس مانند این است که "احمد شهید" مسئول راستی آزمایی حقوق بشر در ایران شود
وی در ادامه گفت: درباره دیگر اشکالات مذاکرات لوزان، به طور مثال بحث راست آزمایی برنامه هسته ای ایران به نحوی پذیرفته شده است و اشکالی نیز ندارد اما ارگانی که مسئول این راستی آزمایی شده است، یک نهاد بسیار بی اعتبار به نام آژانش انرژی اتمی است. سپردن این مسئولیت خطیر به این آژانس چیزی شبیه فاجعه است. این نهادی است که منتشرکننده بیشترین دروغ ها علیه ایران بود. داستان راستی آزمایی ایران و مسئولیت آژانس انرژی اتمی مانند این است که احمد شهید مسئول راستی آزمایی حقوق بشر در ایران باشد. بنابراین اینکه یک ارگان بی حیثیت مسئول راستی آزمایی ایران باشد بسیار بد است.
لاریجانی در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که «آیا احتمال ندارد طرف غربی از طریق تفاهم لوزان و در صورت توافق نهایی بر اساس این چارچوب، پلی به بحران های دیگر در ایران بزند و مدتی پس از توافق هسته ای دوباره تحریم ها را علم کنند و بگویند برای رسیدن به توافق این بار باید مسئله موشکی را محدود کنید"، گفت: این موضوعی که شما گفتید احتمال ندارد، بلکه یقینا همین کار را انجام خواهند داد زیرا توان موشکی ما تهدید جدی برای منافع سلطه گرانه آمریکا در منطقه خاورمیانه است و به مراتب از انرژی اتمی برای آنها خطرناک تر است بنابر این همین امروز نیز منتظر نمانده اند و بخشی از تحریم ها را به مسائلی نظیر حقوق بشر و توان نظامی ایران shift(تغییر) داده اند مگر اینکه حس کنند عواقب و هزینه این کارشان از مزایای آن بیشتر است.
وی در پایان این بخش از مصاحبه خود تصریح کرد: صورت دیگر مسئله این است که متناسب با افزایش توانمندی و نفوذ ما در منطقه تخاصم آمریکا و هم پیمانانش علیه ما وسیع تر شود. ما نباید این ذهنیت را داشته باشیم که بعد از توافق در ایران گل و بلبل می شود و مسائل اساسی کشور با این توافق حل می شود. بخشی از مسائل ما داخلی است که باید در داخل حل و فصل شود اما بخش خارجی که عمده بحث آن تعارض غرب با ایران است در آینده نزدیک قابل حل نیست. کوتاه کردن قد خودمان نیز راه حل این مشکل نیست و این استراتژی نادرست است.
یکشنبه, 27 ارديبهشت 1394 ساعت 15:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
جواد لاریجانی: بیگبنگ روحانی جواب نمیدهد |اخبار ایران و جهان
جواد لاریجانی بیگبنگ روحانی جواب نمیدهد مودالیته دیگر که پیشنهاد من است آن است که شفافیت در مقابل همکاری داشته باشیم آنهم شفافیت در چارچوب NPT نه بازرسیهای ویژه البته در این مودالیته ما به یکباره شفافیت نشان نمیدهیم بلکه شفافیت ما در مقابل همکاری است کد خبر ۵۰۰۸۱۹ تروحانی در کنفرانس مشترک با فؤاد معصوم: کسانی که گروههای تروریستی را ابزار خود در منطقه میدانند اشتباه میکنن
روحانی در کنفرانس مشترک با فؤاد معصوم کسانی که گروههای تروریستی را ابزار خود در منطقه میدانند اشتباه میکنند ملت عراق اجازه اختلاف و تجزیه کشورش توسط بیگانگان را نمیدهدرئیسجمهور کشورمان گفت ملت عراق یک ملت واحد است و برای ثبات و انسجامش خودش به عنوان یک ملت بزرگ برنامهریزی دطائب: اصولگرایان با بولدوزر در سبد روحانی رأی ریختند /رای حزبالله روشن نبود که حسن روحانی کیست
طائب اصولگرایان با بولدوزر در سبد روحانی رأی ریختند رای حزبالله روشن نبود که حسن روحانی کیست اینکه مردم به آقای روحانی رأی دادهاند یعنی آقای روحانی آقای هاشمی بود مردم از آقای هاشمی برگشتند وقتی آقای خاتمی را به میدان آورد و دو میلیون برایش رأی گرفت به گزارش نامه نیوز حجتمزاح رهبر انقلاب با رئیسجمهور پروری سمنان/پاسخ روحانی به یک نامه در باره ممنوعالتصویری/پدیده تلخ بچه فروشی د
مزاح رهبر انقلاب با رئیسجمهور پروری سمنان پاسخ روحانی به یک نامه در باره ممنوعالتصویری پدیده تلخ بچه فروشی در اصفهان وقتی یک نماینده آقای سیلی بود احتمال لو رفتن سوالات المپیاد شیمی رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیتسردار نقدی: با حل مذاکرات هستهای اتفاقی در اقتصاد رخ نمیدهد /برای مقابله با واردات باید فریاد زد و اجازه ندا
سردار نقدی با حل مذاکرات هستهای اتفاقی در اقتصاد رخ نمیدهد برای مقابله با واردات باید فریاد زد و اجازه نداد بیمحابا درهای کشور بر روی بیگانگان باز شود رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت با حل مذاکرات هستهای اتفاقی در اقتصاد رخ نخواهد داد اقتصاد باید از درون حرکت کند به گزارشلاریجانی: با روش وصله پینه مشکل معلمان حل نمی شود
لاریجانی با روش وصله پینه مشکل معلمان حل نمی شود سیاست > مجلس - رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مشکلات فرهنگیان با روش وصله و پینه حل نمیشود از وزیر آموزش و پرورش خواست طی لایحهای شفاف برنامههای وزارتخانه برای حل مشکلات معیشتی فرهنگیان را ارائه دهد بهرئیس سازمان انرژی اتمی در دولت احمدی نژاد: دعا نمیکنم روحانی به جهنم برود، ولی ایشان باید استغفار کند! /آقای
رئیس سازمان انرژی اتمی در دولت احمدی نژاد دعا نمیکنم روحانی به جهنم برود ولی ایشان باید استغفار کند آقای صالحی یک سفر و چند ملاقات با مونیز نمی ارز که آدم اینقدر این طرفی بیفتد در اول مرداد سال ۹۲ حدود ۱۸ هزار و اندی سانتریفیوژ داشتیم چند تایشان کار نمیکرد و اصلاً خودمان کباهنر:جبهه پایداری و جبهه پیروان با هم مذاکره نداشته اند/ جلسات روحانیت با لاریجانی /اگر بگم بگم کار خوبی بود
باهنر جبهه پایداری و جبهه پیروان با هم مذاکره نداشته اند جلسات روحانیت با لاریجانی اگر بگم بگم کار خوبی بود محکوم نمیشد دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین فتنه و انحراف را دو خط قرمز اصلی ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات آینده دانست به گزارش نامه نیوز محمدرضا باهنر در یک نشست خبری کپوست اندازی کابینه روحانی/ هاشمی ممنوع ملاقات شد/ ظریف ساقدوش نمی خواهد
بررسی تحلیلی روزنامه های یکشنبه پوست اندازی کابینه روحانی هاشمی ممنوع ملاقات شد ظریف ساقدوش نمی خواهد روزنامه های صبح امروز مطالبی از سخنان حسن روحانی درباره یمن و طرح سه فوریتی مجلس برای توقف مذاکرات هسته ای و همچنین موضاعتی پیرامون انتخابات مجلس را پوشش داده اند به گزارش گردادکان: واقعیت آن است که نه وزارت ورزش و نه فدراسیون کیروش را نمیخواهد/ حسنیخو: کیروش باید در چارچوب قرارد
در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد دادکان واقعیت آن است که نه وزارت ورزش و نه فدراسیون کیروش را نمیخواهد حسنیخو کیروش باید در چارچوب قرارداد عمل کند برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب 17 اردیبهشت به بررسی مسئله کی روش در وزارت ورزش با حضور دادکان رئیس سابق فدراسیون فوتبال پرداخت بهروحانی: نمیتوانیم به قوه قهریه که دستبند و کلت همراهش است بگوییم اجتهاد کن/فضاهای مجازی شمشیر دو لبه هستند
روحانی نمیتوانیم به قوه قهریه که دستبند و کلت همراهش است بگوییم اجتهاد کن فضاهای مجازی شمشیر دو لبه هستندروحانی گفت نمیتوانیم به قوه قهریه نظام که دستبند و کلت همراهش است بگوییم بیا و اجتهاد کن اینگونه نمیشود به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس حسن روحانی در مراسم روواقعیت آن است که نه وزارت ورزش و نه فدراسیون کی روش را نمی خواهد
دادکان در گفتگوی ویژه خبری واقعیت آن است که نه وزارت ورزش و نه فدراسیون کی روش را نمی خواهد برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب 17 اردیبهشت به بررسی مسئله کی روش در وزارت ورزش با حضور دادکان رئیس سابق فدراسیون فوتبال پرداخت به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران برنامه گفتگوی ویژهدفاع روحانی از اظهارات خبرسازش/ با کلت نمیشود اجتهاد کرد!
دفاع روحانی از اظهارات خبرسازش با کلت نمیشود اجتهاد کرد پس از آنکه اظهارات رئیسجمهور مبنی بر اینکه پلیس موظف به اجرای اسلام نیست با انتقاد مراجع عظام تقلید و علما روبرو شد وی در ادبیات جدیدی به دفاع از اظهارات خود پرداخت به گزارش فرهنگ نیوز حجتالاسلام حسن روحانیروحانی: جنگ یمن حمله حکومت تازهکاری است که مسائل منطقه و جهان را نمیفهمد
روحانی جنگ یمن حمله حکومت تازهکاری است که مسائل منطقه و جهان را نمیفهمدتاریخ انتشار شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۵۶ رئیسجمهور کشورمان با بیان اینکه جنگی که در یمن پیش آمده حمله ناجوانمردانه یک همسایه با بمباران آنهاست گفت یک حکومتی که مسائل سیاسی منطقه و جهان را نمیدادکان با حمله شدید به وزیر ورزش: به خدا قسم کیروش را نمیخواهند
راهکار این است که وزیر ورزش برود دادکان با حمله شدید به وزیر ورزش به خدا قسم کیروش را نمیخواهند دادکان با انتقاد از برگزاری جلسه وزیر با جمعی از پیشکسوتان درباره موضوع فساد و لمپنیسم در فوتبال گفت نصف این آدمهایی که کنار وزیر بودند خودشان در همین مسئله فساد و لمپنیسم هستندواکنش سروش صحت به متوقف شدن سریال «در حاشیه»/ نمیدانیم دیگر باید درباره چه چیزی سریال بسازیم
واکنش سروش صحت به متوقف شدن سریال در حاشیه نمیدانیم دیگر باید درباره چه چیزی سریال بسازیم فرهنگ > تلویزیون - سروش صحت کارگردان سریال شمعدونی میگوید مطمئن است که مهران مدیری و تیم سازندهاش به هیچ وجه قصد توهین به پزشکان را نداشتند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاینگفت و گو با مردی که نه دلال است و نه لمپن:جای کروش بودم صد سال سیاه نمی ماندم
گفت و گو با مردی که نه دلال است و نه لمپن جای کروش بودم صد سال سیاه نمی ماندم ورزش > مدیریت ورزش - حسن حبیبی برگ زرین فوتبال ایران منتقد است منتقد کفاشیان و البته موافق وزیر ورزش فاطمه پاقلعه نژاد حسن حبیبی او یکی از برگ های زرین تاریخ فوتبال ایران است مردی-
سیاسی
پربازدیدترینها