تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر در عُمرت دو روز مهلت داده شدى ، يك روز آن را براى ادب خود قرار ده تا از آن بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842049621




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کنترل یا مدیریت فرهنگی؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


کنترل یا مدیریت فرهنگی؟ وبلاگ > خوش چهره، جلال - ایراد رویکردهای انفعالی آن است که به‌جای مدیریت اوضاع، روش‌های کنترلی را پیشه می‌کند. این رویکرد به‌جای پاسخ به مقتضیات عصر مدرن و ایده‌سازی‌ برای جامعه امروزی و باورهای متفاوت با دوران سنتی، همچنان بر حذف اصرار دارد بی‌آنکه بخواهد تغییرات اجتناب‌ناپذیر را ـ در نه تنها فضای بین‌الملل، بلکه کشور ـ به‌رسمیت شناخته و براساس آن تصمیم‌سازی کند.

معمولاً در بررسی وضع فرهنگی کشور دیدگاه‌های سه‌گانه‌ای بیان می‌شود‌: یا توصیف اوضاع است؛ یا علت‌سازی‌ و یا راه‌حل‌هایی که در‌خوش‌بینانه‌ترین حالت برای مدعیانش به ‌کنترل اوضاع به‌جای مدیریت محدود می‌شود. اگرچه هریک از نگاه‌های سه‌گانه حاوی برخی نکات واقعی است اما به‌دلیل فقدان انسجام ارگانیک در تحلیل و تبیین اوضاع دچار پراکندگی و گاه دوری از مختصاتی می‌شود که باید در بردارنده همه جنبه‌های مترتب بر وضع فرهنگی کشور باشد. فقدان انسجام انداموار در چنین تحلیل‌هایی با نظراتی همراه است که به‌جای اتکا بر استدلال‌های معرفتی، تابعی از سلایق شخصی است. همین امر سبب شده تا از یکسو پراکنده‌گویی در باره اوضاع فرهنگی‌‌‌‌ دستخوش چالش‌های‌نظری _ سلیقه‌ای‌ باشد ‌و‌ از‌سوی‌دیگر وسیله‌ای ‌برای سوء‌استفاده‌های جناحی در‌ عرصه رقابت‌های‌سیاسی شود.
ارزیابی‌ها از وضع فرهنگی کشور عموماً یا محدود به جنبه‌های توصیفی است؛ مثل اینکه امروزه جوانان زیر هجمه ماهواره‌ها و شبکه‌های مجازی دستخوش آسیب‌های فرهنگی هستند؛ این شبکه‌ها نهاد‌خانواده را دچار تهدید از‌همپاشی قرار داده‌اند؛ دایره ناامنی‌های اجتماعی را افزایش داده‌اند... وبسیاری موارد چنین که در‌جای خود امری واقعی و هشدار دهنده است. اما مشکل اینجاست که توصیف وضع جاری محدود به ارائه راه‌حل‌های انفعالی است بی‌آنکه توصیف‌کنندگان قادر به تجویزهای معرفتی باشند. به عبارت دیگر واکنش‌های انفعالی در قبال آسیب‌پذیری‌های فرهنگی منجر به اقدام‌های فیزیکی و حتی پاک‌کردن صورت مساله به‌جای حل آن می‌شود. از جمله این واکنش‌ها‌ جمع‌آوری دیش‌های ماهوره‌ای و یا ایجاد محدودیت‌ها در فضای مجازی، مقابله سلیقه‌ای با اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری و مواردی از این دست است.
تجربه نشان داده است که اقدام‌های دفعی نه‌تنها از حجم تهدیدها نمی‌کاهد بلکه با خود واکنش‌هایی را به‌همراه خواهد داشت که خود تهدیدی بزرگتر است؛ خاصه آنکه توسعه فناوری‌های ارتباطی هر روز امکان کنترل آن را از سوی دولت‌ها محدودتر می‌کند.
اما با قبول آسیب‌پذیری‌ها در قبال تهدیدهای فرهنگی، آنچه راه‌حل‌های برون رفت از این مشکل را تا حدود زیادی ممکن خواهد کرد، تبیین واقعی و علمی اوضاع با لحاظ همه جنبه‌های زمانی و مکانی در بردارنده یک تحلیل واقعی است. چنین رویکردی می‌تواند تجویز‌های مؤثر را برای مدیریت اوضاع فراهم کند. به‌عبارت دیگر اگر ارزیابی‌ها بر بستری از واقعیات باشد ولی تبیین علمی چرایی و چگونگی این وضع نادیده گرفته شود، بی‌تردید چاره‌اندیشی‌ها نیز با راه‌حل‌های‌ مؤثر همچنان فاصله‌دار است. مصداق این‌مدعا روش‌هایی است که در سال‌های گذشته در قبال توسعه و گسترش فضا‌های مجازی و یا ماهواره‌ای اجرا شده ولی همه آنها نتایجی ابتر داشته‌اند.
ایراد رویکردهای انفعالی آن است که به‌جای مدیریت اوضاع، روش‌های کنترلی را پیشه می‌کند. این رویکرد به‌جای پاسخ به مقتضیات عصر مدرن و ایده‌سازی‌ برای جامعه امروزی و باورهای متفاوت با دوران سنتی، همچنان بر حذف اصرار دارد بی‌آنکه بخواهد تغییرات اجتناب‌ناپذیر را ـ در نه تنها فضای بین‌الملل، بلکه کشور ـ به‌رسمیت شناخته و براساس آن تصمیم‌سازی کند.
پاسخ به تهدیدهای فرهنگی که واقعیتی است انکار ناپذیر،‌ به رویکردی محتاج است که برخاسته از توصیف واقعی، تبیین چرایی و چگونگی وضع‌جاری و ارائه راه‌حل‌های متکی بر دو عنصر بالا باشد.

کلید واژه ها: اقتصادوفرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی-شعار سال 93 - معاونت امور هنری وزارت ارشاد - معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - سامانه اشتراک محصولات فرهنگی «سام» - شورای فرهنگ عمومی - معاونت فرهنگی وزارت ارشاد - خانه هنرمندان ایران - حوزه هنری - کمیسیون فرهنگی - فرهنگ سیاسی - مطالعات فرهنگی - تهاجم فرهنگی - وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - شورای عالی انقلاب فرهنگی -




یکشنبه 27 اردیبهشت 1394 - 14:31:06





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن