تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803135247




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسئولیت وقایع اخیر الرمادی بر عهده کیست؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مسئولیت وقایع اخیر الرمادی بر عهده کیست؟
درباره اوضاع جاری عراق و وقایع سه چهار روز گذشته در استان الانبار و بویژه شهر الرمادی ، بحث های مختلفی از سوی ناظران منطقه مطرح می شود و بخصوص طرح این سوال که مسوولیت شکست نیروهای امنیتی عراق در الانبار را باید متوجه چه کسی دانست؟
کد خبر: ۵۰۰۹۵۹
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۲ - 17 May 2015


درباره اوضاع جاری عراق و وقایع سه چهار روز گذشته در استان الانبار و بویژه شهر الرمادی ، بحث های مختلفی از سوی ناظران منطقه مطرح می شود و بخصوص طرح این سوال که مسوولیت شکست نیروهای امنیتی عراق در الانبار را باید متوجه چه کسی دانست؟


به گزارش «تابناک»، بی شک برخی اطراف اصرار دارند که دولت عراق مسوول واقعی شکست های اخیر در الرمادی و سقوط مناطق وسیعی از این شهر در حملات داعش است.


در این سطح تحلیل گفته می شود که دولت عراق استراتژی مشخصی برای نبرد با داعش در الانبار نداشته و در عین حال ، در تقویت و ارسال به موقع سلاح و تجهیزات و گسیل کردن نیرو برای حمایت از مدافعان شهر کوتاهی کرده است.


برخی طرف ها می گویند، شخص نخست وزیر در روزی که برای دفاع از وزیر دفاعش به پارلمان رفت، حوادث رخ داده در منطقه الثرثار را که به کشته شدن دهها تن انجامیده بود، انکار کرد و این درحالی است که او باید به جای آن دفاع و آن انکار، نقاط ضعف را بررسی و درصورت نیاز اقدام به جابجایی در رده های فرماندهی، می کرد و یک تصمیم تاریخی برای الانبار می گرفت.


به نظر می رسد ، این سطح تحلیل و معتقدان به آن ، به وجود مولفه های اثر گذار بر تصمیم گیری ها توجه نداشته باشند. بی شک نخست وزیر و فرماندهی نیروهای مسلح عراق، ملاحظات زیادی را باید مورد توجه قرار دهد؛ از فشارهای بین المللی و منطقه ای گرفته تا جریان پراکنده نظرات در حکومت، در تصمیم گیری ها موثر هستند. مخالفان این نظر می گویند، نخست وزیر با یک تیم یک دست کار نمی کند که چنین انتظاراتی از وی وجود داشته باشد.






** جریان های سیاسی خاص


ساختار پراکنده و غیر متمرکز حکومت عراق، شرایطی را در عرصه سیاسی این کشور ایجاد کرده که اموربه سرعت قفل می شوند. در روند سیاسی عراق از جریان های ملایم و محافظه کار گرفته تا تندروهای کاملا وفادار به حزب بعث و حتی طرفدار داعش وجود دارد.


درعین حال، این نکته را نمی توان انکار کرد که برخی جریان در بزنگاهها به داد داعش رسیده اند، آنجا که می بایست پشت دولت می ایستادند، بحران سازی کردند، از همین رو یک متهم شکست های اخیر در الرمادی جریان های سیاسی خاص معرفی می شوند.


این جریان ها در روزهایی که داعش برای یک عملیات بزرگ در الانبار خود را آماده کرده بود، با حضور الحشد الشعبی برای پاکسازی کامل الانبار مخالفت کردند.


آنها اصرار دارند که تنها ارتش و نیروهای امنیتی عراق به همراه عشایر وارد این عملیات شوند و این درحالی است که همه واقف بوده و باور دارند که ارتش به تنهایی و بدون کمک الحشد الشعبی قادر به عملیات در الانبار بزرگترین استان عراق، از نظر وسعت نیست.


این گروه خاص خوب می داند که الحشد الشعبی طی 8 ماه گذشته به هر منطقه ای که وارد شده ، به سرعت آن را پاکسازی و آزاد کرده است. شاید به همین دلیل است که برخی منابع، سیاستمداران و ناظران معتقدند که مخالفان الحشد الشعبی در حقیقت برای جلوگیری از شکست کامل داعش در عراق دست و پا می زنند.


این تحلیل در عراق بسیار جدی گرفته می شود. بطوری که می توان در ستون های تحلیل رسانه های مختلف اشاراتی به آن را بصورت روزانه مشاهده کرد.


ناظران اوضاع عراق می گویند ، همین جریان سیاسی خاص، در بحران اخیر داعش در الانبار ، به یکباره با هماهنگی کنگره آمریکا طرح تقسیم عراق را مطرح کردند، درحالی که داعش سرگرم تاخت و تاز در الرمادی بود.


** آمریکایی ها


چرا آمریکایی ها؟ آیا می توان مسوولیت حوادث اخیر الانبار را متوجه واشنگتن دانست؟


گروهی از ناظران مسایل عراق اینگونه پاسخ می دهند: براساس مستندات رسانه ای شده، یکی از مخالفان اصلی حضور الحشد الشعبی در عملیات الانبار آمریکایی ها بوده اند. آنها پس از عملیات موفق صلاح الدین و آزادی تکریت، مانع ادامه کار این نیروهای مردمی شدند که داعش تنها از آنان هراس دارد.


اما این همه دلیل ناظرانی که معتقدند آمریکا مسوول شکست الانبار است و در حقیقت "واشنگتن در الانبار شکست خورده"، نیست.


آنها می گویند، هم اکنون تنها جایی که آمریکایی ها در عراق حضور فیزیکی دارند، استان الانبار است.


مستشاران آمریکایی در پایگاهی در غرب الرمادی به نام "عین الاسد" حضور دارند و نیروهایی را آموزش می دهند و از آنجا کار هماهنگی میان ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا با ارتش عراق را انجام می دهند.


در حقیقت الانبار تنها استانی است که امریکایی ها می توانند ادعا کنند که در زمین نبرد مقابل داعش حاضرند، چرا که در سایر نقاط این الحشد الشعبی بوده که زمین نبرد را مدیریت کرده است. در عین حال، ضربات هوایی ائتلاف و آمریکایی ها نیز به اعتراف بیشتر کارشناسان نظامی عراق و حتی کارشناسان بین المللی موثر نبوده است.


موضوع آنقدرها هم پیچیده نیست. بطوری که واشنگتن پست نیز اگرچه با اهداف خاص، اما به این موضوع اعتراف کرده است که پیشروی های اخیر داعش در الانبار و بویژه تسلط بر بخش های زیادی از شهر الرمادی ضربه سخت و بزرگ به ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکابه حساب می آید.


این ناظران، همچنین آمریکایی ها را مسوول اصلی وقایع اخیر الرمادی معرفی کرده و به پایبند نبودن آمریکا به تعهداتش نسبت به عراق، درچارچوب توافقنامه امنیتی و اجتناب از تحویل سلاح های خریداری شده، اشاره می کنند.


حتی سفر العبادی به واشنگتن در ماه گذشته، همانند سفر آخر نوری المالکی به آمریکا، توفیقات زیادی در جلب رضایت واشنگتن نداشت.


این درحالی است که آمریکایی بر منبای طرحی که در کنگره به رای گذاشته شد اصرار دارند، سلاح را خارج از دایره کنترلی دولت مرکزی تحویل کردها و سنی ها بدهند؛ موضوعی که جنجال اخیر را در بغداد به دنبال داشت.


با طرح موضوعات پیش گفته، مسوولیت ناکامی های نیروهای امنیتی عراق در وقایع اخیر الرمادی را می توان متوجه چه کسی دانست؟




ایرنا












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن