واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رزمایش روسیه و سازمان پیمان امنیت جمعی در تاجیکستان تهران - ایرنا - روسیه نزدیک به 500 سرباز نیرو های هوابرد خود را برای شرکت در رزمایش سازمان پیمان امنیت جمعی وارد تاجیکستان کرد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از رسانه های محلی تاجیکستان، افزون بر دو هزار سرباز و افسر نیرو های سازمان پیمان امنیت جمعی قرار است به تدریج وارد تاجیکستان شوند تا در این عملیات مشترک ضد تهدید امنیتی که تا آخر این هفته ادامه خواهد داشت شرکت کنند.
به گزارش رسانه های محلی تاجیکستان، وزارت دفاع روسیه گفته است که این نیرو ها همراه با زره پوش ها و جنگ افزار های مورد نیاز از طریق هواپیمای ال - 76 از فرودگاه «اوناوا-سیویرن» به تاجیکستان انتقال یافته اند.
در گذشته نیز نیرو های نظامی روسیه در قلمرو تاجیکستان تمرین ها و رزمایش های نظامی برگزار می کردند اما این نیروها عمدتا سربازان و افسران پایگاه 201 روسیه مستقر در تاجیکستان بودند.
بر خلاف رزمایش های گذشته سازمان پیمان امنیت جمعی این بار چنین تمرین نظامی را با هدف تعیین درجه آمادگی نیروهای کشور های عضو در حالت اضطراری انجام می دهد.
«الکساندر کنیزی اف» تحلیلگر مسائل امنیتی آسیای مرکزی به بخش تاجیکی رادیو آزادی گفت: این گونه تمرین ها و اعزام نیرو های نظامی به تاجیکستان یک " سنجش معمولی " است.
وی افزود: تهدید های ناشی از گروههای شورشی و تروریستی در نزدیکی مرز تاجیکستان کاهش یافته است و ستیزه جویان این گروهها به سمت مرز های افغانستان و ترکمنستان رفته اند.
به اعتقاد این تحلیلگر، خطر حمله جنگجویان به خاک تاجیکستان وجود ندارد و در آینده نزدیک هم به وجود نمی آید .
به گفته وی، رزمایش و تمرین های نظامی روسیه و هم پیمانانش در تاجیکستان
" نشانی از وضعیت ناامن منطقه های مرزی تاجیکستان با افغانستان است و علت برگزاری چنین تمرین هایی در قلمرو تاجیکستان خطر احتمالی ناشی از افغانستان است."
«کامیاب جلیل اف» تحلیل گر مسائل امنیتی می گوید که اعزام نیرو های چترباز و ضد تهدید امنیتی روسیه به قلمرو تاجیکستان دو پیام دارد: «اولا در شرایطی که تهدید های نظامی از سوی افغانستان بیشتر می شود با این تمرین های ناگهانی می خواهند میزان آمادگی نیرو های سازمان پیمان امنیت جمعی در مقابله با تهدیدات امنیتی را بسنجند. از سوی دیگر این یک نوع هشدار به گروه های شورشی و تروریستی است که در صورت ضرورت، روسیه و نیرو های سازمان امنیت جمعی حاضرند به کمک تاجیکستان بیایند.»
در شرایط گسترش درگیری ها و شورش های مسلحانه و تقویت گروه های افراطی در منطقه های مرزی افغانستان با تاجیکستان با آنکه ساکنان به قدرت نیرو های تاجیکستان اعتماد دارند اما حضور نیرو های روسیه را یک «چتر امنیتی» اضافه ارزیابی می کنند .
به گفته برخی تحلیلگران، روسیه که در سال 2005 از مرز تاجیکستان خارج شده است آرزوی بازگشت به این مرز ها را همیشه در سر داشته است از اینرو حوادث کوچک در مرز افغانستان و تاجیکستان را بزرگ نشان می دهد تا بر ضروری بودن حضور خود در آن قلمرو ها تاکید کند، اما تاجیکستان بار ها گفته است که مرزبان های این کشور از عهده حفاظت از مرزهای خود بر می آیند.
در همین حال «فریدون محمدلی اف» سخنگوی وزارت دفاع تاجیکستان می گوید که نیروهای این کشور در تمرین های نظامی مشترک نمایندگان کشور های عضو پیمان امنیت جمعی شرکت می کنند.
وی افزود: این تمرین های نظامی تا 21 ماه می در میدان های تمرین نظامی استان ختلان هم مرز با افغانستان برگزار می شود.
ماه دسامبر سال گذشته در نشست سران کشور های عضو سپاد ( سازمان پیمان امنیت دسته جمعی )در مسکو ریاست دوره ای این سازمان در سال 2015 به تاجیکستان واگذار شد. به جز تاجیکستان، روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان عضو این سازمان امنیتی هستند.
از زمان تاسیس سازمان پیمان امنیت جمعی در سال 1992 تاکنون نیروهای این سازمان در حل هیچ یک از منازعات منطقه ای شرکت نکرده است.
سال 2010 در جریان درگیری های قومی در قرقیزستان که صد ها نفر کشته بر جای گذاشت این سازمان موضع بی طرفانه ای اتخاذ کرد.
آساق**1663**1446
27/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]