تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):اسلام بر پنج چيز استوار است، برنماز و زكات حج و روزه و ولايت (رهبرى اسلامى).
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830806234




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

... و اينک جاهليت مدرن!


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۵۴ق.ظ)
حمايت: ... و اينک جاهليت مدرن! موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «... و اينک جاهليت مدرن!»عنوان يادداشت روز روزنامه حمايت است که در آن مي خوانيد؛
واژه «جاهليّت»، بي درنگ اذهان را به هزار و چهار صدسال قبل باز مي گرداند. به عصري و در ميان نسلي که به دليل دارا بودن پاره اي از صفات و ارتکاب به برخي اعمال در نزد اهل فرهنگ و تمدّن «جاهل» شناخته شده اند. «جاهل»، گاه مترادف با «بي خبر»، «بدوي»، «فاقد فرهنگ و ادب» و آنکه مبتلاي تعصّب، پستي طبع، جنايت و غارت شناخته شده است و در خود مفهومي از «مذمّت» و سرزنش را نهفته دارد.نويسندگان، مورّخان و علماي علوم اجتماعي، گذار از پاره اي از صفات ياد شده و دوري گزيدن از برخي اعمال مذموم، همچون «زنده به گور کردن دختران» را فصل مميّز دو عصر يا دو دوره معرفي مي کنند. عصري که در تارک خود عنوان «عصر جاهلي» را داشت و عصر بعد از آن، که همواره با خصوصياتي چون علم، ادب، خويشتن داري نفس و دوري از آلودگي ها و رذايل، از ماقبل خود منفک مي شود.
در روزگاري که اعراب و مسلمانان به تازگي عصر جاهليت را پشت سر گذاشته بودند، پيامبر اعظم(ص) فرمودند: «من بين دو جاهليّت مبعوث شدم که دومين آن مخرّب تر از اوّلي است.» جاي آن دارد که سؤال شود آيا حقيقتاً بشر، عصر جاهلي را پشت سر گذارده و تمام صفاتي را متصف گرديده که مي توان از آن، چنانکه ادّعا مي شود، به عنوان عصر علم، دانش و معرفت و خويشتن داري ياد کرد؟ ابتلاي ساکنان عصر جاهلي به اعمالي چون، قتل و غارت، شرب خمر، شهوت راني، تعصّب مذموم، زنده به گور کردن دختران، پرستش بت ها و تبرّج و خودآرايي، از صفت بارز جاهليّت شناخته مي شوند و در مقابل، به بشر عصر مدرن مدال افتخار پيشرفت و گريز از اعمال و اوصاف عصر جاهلي اهدا مي کنند؛ امّا به راستي در جهان پيرامون ما، مي توان مستنداتي حقيقي را بر شمرد که ثابت کند بشر معاصر از اتّهام جاهليّت مبرّاست؟پيامبر نور و رحمت(ص) از آغازين روزهاي بعثت، مسلمانان را از تجربه دوباره جاهليّت ثانوي با خبر ساخته و يادآور شدند که آن جاهليّت به مراتب از جاهليّت نخست و اوّلي سخت تر و مخرّب تر خواهد بود. پس از ايشان نيز، اهل بيت(ع)، مسلمانان را به «جاهليّت ثانوي» يادآور شدند؛ چنانکه امام صادق(ع) در تفسير قول خداي متعال که فرمود: «وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولي‏» فرمودند: «جاهليّت ديگري وجود خواهد داشت.»مبلّغان و مروّجان فرهنگ و تمدّن عصر مدرن و پايه گذاران تمدن فناورانه غرب، در حالي خود و بشر عصر جديد را مبرّا از هر گونه جاهليّت و اوصاف عصر جاهلي معرفي مي کنند که بشر، از بار قتل و غارت، جنگ و سفاکي، فساد و جنايت کمر خم کرده است. قرن بيستم، به عنوان شاخص ترين قرن پس از شکل گيري فرهنگ و تمدّن غربي، در حالي سپري شد که مجموع آمار جرائم و جنايات بر رنج ديدگان و درماندگان اکناف عالم، از مجموع جرائم و جنايات تاريخ چند هزار ساله زندگي انسان بر زمين بيشتر و سنگين تر است. اين قرن در حالي به اتمام رسيد که جنگ هاي فرامنطقه اي، ميليون ها کشته روي دست بشر گذاشت.
در حالي که گمان مي رفت پس از جنگ جهاني دوم و تاسيس سازمان هاي حقوق بشري بين المللي مانند سازمان ملل، بشر روي آرامش و امنيّت و صلح را تجربه خواهد کرد، 150 جنگ منطقه اي و فرامنطقه اي، از کشته ها پشته ساخت و بيش از 23 ميليون نفر به کام مرگ کشيده شدند. شرايط کنوني کشورهاي اسلامي و ناامني، برادرکشي، جنگ هاي نيابتي و تسلط گروه هاي تروريستي در کشورهاي منطقه از جمله داعش، جنايات روزانه رژيم صهيونيستي در فلسطين اشغالي از مصاديق جاهليت مدرن است که با خباثت آمريکا طراحي و اجرايي گرديده است. استعمار نوين به سرکردگي آمريکا، در هر سال بيش از 900 ميليارد تا يک تريليون دلار صرف جنگ افروزي خود مي کند؛ به شکلي که بر اساس آمار جهاني، در سال هاي جاري، در هر دقيقه از جيب محرومان و مستضعفان، دو ميليون دلار هزينه شده است.
بر اساس آمار سازمان ملل، حدود يک ميليارد گرسنه در جهان وجود دارند و فقر تغذيه اي هر ساله باعث مرگ 6/2 ميليون کودک زير پنج سال مي شود، يعني جمعيتي معادل يک سوم جمعيت کودکان جهان.در کدامين سال از ميان همه سال هاي سپري شده در عصر جاهلي، اين همه ظلم و غارت بر انسان ها روا داشته شد و چگونه مي توان عصر مدرن را عصر دانش و معرفت و آگاهي ناميد و انگشت اشاره به سوي عصر جاهلي دراز کرد؟ بايد سوال کرد کدامين پژوهشگر، آمار دختران زنده به گور شده عصر جاهلي را برآورد کرده است؟ در تمامي آن سال ها چه تعداد دختر به دست پدرانشان کشته يا زنده به گور شدند؟ آيا اين تعداد با آمار جهاني پنجاه ميليون زنده به گور کردن سالانه دختران و پسران از طريق «سقط جنين» در قرن بيستم ميلادي برابري مي کند؟ در حالي که «انگلستان»، «فرانسه»، و «آمريکا» به ترتيب حائز بالاترين رتبه در سقط جنين سالانه هستند. اين اعداد را در کنار آمار قتل زنان و کودکان در جنگ اخير يمن، در عراق، سوريه، فلسطين، افغانستان، پاکستان و لبنان قرار دهيد. چنانکه پيامبر رحمت(ص) پيش بيني فرموده بودند بشر به تجربه جاهليّت ثانوي رسيد.
جاهليتي که به فرموده رهبر انقلاب «مجهز به سلاح علم و دانش شده و بسيار خطرناک تر» از جاهليت اول است. گرچه يورش غرب براي تخريب فرهنگ اسلام حساب شده، گام به گام و پنهاني است اما تجربه انقلاب اسلامي نشان داده است که عنصر «آگاهي توحيدي» و «اراده» قادر است، سدّي محکم در برابر اين هجمه همه جانبه ايجاد نمايد زيرا جاهليت غربي متّکي بر پندار خودآگاهي و تنها راه غلبه بر آن، بهره گيري از تعاليم الهي است.
مردم شريف ايران در دوره ستمشاهي و در زماني که شرق و غرب عالم تحت سيطره دو قدرت امپرياليسم و کمونيسم بودند، توانستند تمام نقشه هاي شوم آنان را نقش بر آب کنند و جهلي که گريبان تمام جهان را گرفته بود با خروش خود به آگاهي و بيداري اسلامي تبديل نمايند. الگوي ايران اسلامي نشان مي دهد که جهان اسلام قادر است با بهره گيري از تعاليم ناب الهي و بازگشت به اصل حيات بخش وحدت، توطئه هاي دشمنان را به خودشان بازگرداند و قدرت بلامنازع دين محبت و رحمت را در همه ابعاد آن، بار ديگر به نمايش بگذارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن