واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۹ق.ظ)
کاشت 100هزار اصله درخت در کمربند جنوبي مشهد طي سال جاري موج - مدير کمربند سبز جنوبي مشهد احداث مخزن جديد، توسعه آبياري تحت فشار و کاشت 100 هزار اصله درخت را از برنامه هاي امسال اين مديريت در سال جاري معرفي کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد پاکسيما در حاشيه بازديد رئيس و اعضاي شوراي اسلامي شهر مشهد از کمربند سبز جنوبي با بيان اين خبر افزود: کمربند سبز جنوبي مشهد 9 هزار مترمربع وسعت دارد که بايد در اين مساحت بالغ بر 2 ميليون و 200 هزار اصله درخت کاشته شود.
وي ادامه داد: از سال 79 تاکنون بالغ بر يک هزار و 700 هکتار از وسعت کمربند سبز جنوبي مورد بهرهبرداري قرار گرفته که در اين مرحله 286 هزار اصله درخت کاشته شده است.
مدير کمربند سبز جنوبي مشهد با بيان اينکه در افق برنامه 1404 قرار است مساحت کمربند سبز مشهد به 13 هزار هکتار افزايش يابد تاکيد کرد: از مجموع اين مساحت تا کنون 2 هزار و 700 هکتار مورد بهرهبرداري قرار گرفته است.
پاکسيما اظهار داشت: کمربند سبز جنوبي يکي از مهمترين پروژههاي فضاي سبز شهر مشهد است به اين دليل که ارتفاعات به عنوان ريههاي تنفسي شهر وظيفه بهبود هواي مشهد را بر عهده دارند و آلودگي هواي شهر را کاهش ميدهند.
وي گفت: از نهادهاي نظامي و انتظامي و ساير نهادها و اشخاص که برخي از زمينهايشان در مسير کمربند سبز قرار دارد، ميخواهيم از آنجا که کاربري تمامي اين ارتفاعات و زمينها فضاي سبز است، نهادها و دستگاهها اين زمينها و ارتفاعات را در اختيار شهرداري قرار دهند تا کاشت درخت در آنها صورت گيرد.
مدير کمربند سبز جنوبي مشهد در مورد نوع گونههاي منطبق با کاشت در اين کمربند سبز اذعان داشت: عناب ، سنجد، بنه، پسته، زالزالک، توت و ساير درختهاي مثمر بيشترين کشت را در کمربند سبز جنوبي داردچرا که اين گونهها نياز کمتري به آب دارند.
پاکسيما ادامه داد: در مورد آبياري اين حوزه از شبکه پمپاژ آب استفاده ميشود تا آب مورد نياز را به 5 مخزن در خط راي پمپاژ کند بدين معنا آبياري ثقلي و صد در صد مکانيزه شده است.
وي افزود: با اعمال اين روش سالانه بالغ بر 2 تا 3 ميليارد تومان صرفهجويي در هزينه حمل آب تا ارتفاعات صورت خواهد گرفت.
مدير کمربند سبز جنوبي مشهد گفت: تاکنون بالغ بر 30 کيلومتر لولهکشي براي آبياري مکانيزه درختان صورت گرفته که 8 کيلومتر از اين طول براي انتقال آب از ايستگاه پمپاژ به مخازن مورد استفاده قرار گرفته است.
پاکسيما خاطرنشان کرد: هزينه اجرايي پروژه آبياري مکانيزه بالغ بر 10 ميليارد تومان بوده است.
وي با اشاره به اينکه سال گذشته 10 ميليارد تومان براي فعاليتهاي عمراني و 10 ميليارد تومان براي نگهداري درختان کمربند جنوبي مشهد هزينه شده است، تاکيد کرد: طبق بند دال ماده 172 قرار بود که هزينه اجراي کمربند جنوبي مشهد را دولت پرداخت نمايد اما در سال جاري تنها 10 ميليارد تومان از سوي هيئت دولت به اين مهم اختصاص يافت.
مدير کمربند سبز جنوبي مشهد در خصوص برنامههاي سال جاري افزود: در حال حاضر 120 نيروي کارگر و 13 کارشناس در اين مديريت در حال فعاليتند و براي سال جاري احداث مخزن جديد، توسعه آبياري تحت فشار و کاشت 100 هزار اصله درخت در کمربند جنوبي مشهد را در برنامه داريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]