واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جان کري با مقامات چيني ديدار مي کند
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا قرار است روز شنبه با مقامات چینی دیدار و گفتگو کند.
آفتاب : مقامات وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کردند او قرار است در این دیدارها موضعی سخت گیرانه در قبال ایجاد جزایر مصنوعی از سوی چین در آبهای راهبردی و در عین حال مورد مناقشه اتخاذ کند.
آمریکا در حال اعزام کشتی های جنگی و هواپیماهای شناسایی خود به نزدیکی این جزایر مصنوعی است که پکن در حال ایجاد آنها در دریای چین جنوبی است.
چنین اقدامی می تواند به تنش بین دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان در منطقه ای منجر شود که خط کشتی رانی مهم جهان در آن قرار دارد و همچنین گفته می شود مملو از ذخایر نفتی و گازی است.
مقامات پنتاگون هفته گذشته اعلام کردند چین در حال ایجاد جزایر مصنوعی در تپه های مرجانی این منطقه است . این سخت و ساز سریع محوطه ای به وسعت 800 هکتار را شامل می شود که 75 درصد از آن ظرف پنج ماه گذشته انجام شده است.
مقامات بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا در آستانه مذاکرات کری با مقامات چینی در پکن اعلام کردند کری « بر پیامدهای بسیار منفی در وجهه چین ، در روابط چین با همسایگانش ، یا در ثبات منطقه ای و احتمال در روابط آمریکا و چین » به سبب فعالیت های پکن در این آبها تأکید خواهد کرد.
پکن تقریبا ادعای مالکیت بر همه دریای چین جنوبی حتی آبهای نزدیک به سواحل دیگر کشورها را دارد.
یک مقام آمریکایی اعلام کرد کری « بی شک به مقامات چینی اعلام خواهد کرد که آمریکا به آزادی ناوبری خود در این آبها پایبند است.»
او همچنین گفت:« این اصلی است که ما عزم خود را برای اجرای آن جزم کرده ایم.»
مقامات آمریکایی به صورت قابل توجهی بر این باورند که واشنگتن باید پیامی واضح درباره فعالیت های چین در این جزایر و دیگر مناطق مورد مناقشه برای پکن ارسال کند.
آنها همچنین تأکید می کنند بر اساس کنوانسیون سازمان ملل متحد در باره حقوق دریاها ، تنها می تواند ادعای حاکمیت بر جزایر طبیعی را داشت نه جزایر مصنوعی.
یک مقام گفت:« نمی توانیم برای خود حق حاکمیت ایجاد کنیم.»
اما آمریکا هرگز خودش این کنوانسیون را تصویب نکرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، چین از اقدام خود در ایجاد این جزایر دفاع می کند و قصد دارد قابلیت خود را در زمینه جستجو و نجات در این آبها افزایش دهد.
خبرگزاری شین هوا نیز گزارش داد :« آمریکا یک طرف دعوا در مناقشه دریای چین جنوبی محسوب نمی شود . این مناقشه بین چین و دیگر کشورهاست و وباید توسط این کشورها حل و فصل شود.»
این خبرگزاری همچنین نوشت:« واشنگتن نمی تواند انگشت اتهام را به سوی چین نشانه بگیرد . بلکه باید به اقدامات خود نگاهی بیندازد. » این خبرگزاری آمریکا را به تلاش برای « حفظ استیلای خود بر منطقه » متهم کرد.
آمریکا در مسیر سیاست خارجی چرخش به سوی آسیا قرار دارد و تونی آبوت نخست وزیر استرالیا روز جمعه این موضوع را رد کرد واشنگتن قصد دارد بمب افکن های بی یک را در کشورش مستقر کند.
این در حالی است که شی جین پینگ رئیس جمهور چین قرار است در ماه سپتامبر به آمریکا سفر کند.
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]