تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813201316




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر بهداشت بینایی چشم هفت مراوه تپه ای را به آنان بازگرداند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر بهداشت بینایی چشم هفت مراوه تپه ای را به آنان بازگرداند گرگان - ایرنا - کاروان خیریه نورآوران سلامت که از نیمه های فروردین سال جاری در شهرستان مرزی و محروم مراوه تپه مستقر است روز گذشته میزبان وزیری حاذق بود که برای استفاده از تخصص پزشکی خود به این منطقه آمده و انجام عمل چشم هفت نفر از مردم بی بضاعت این شهرستان را شخصا انجام داد.


به گزارش ایرنا نور آوران سلامت که وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی بنیانگذار آن است با هدف خدمت به مردم محروم و مستضعف نقاط مختلف کشور ایجاد و با استقرار چشم پزشکان و دندانپزشکان نیکوکار اجرایی می شود.
دکتر هاشمی که خود نیز در این فعالیت ها حضور می یابد ، به عنوان یک مدیر جهادی، به بحث مدیریت جهادی در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب عینیت بخشیده است.
کاروان نور آوران سلامت از سال 1385 به پیشنهاد شخص قاضی زاده هاشمی طراحی شد و برای اولین بار کار خود را به صورت رسمی از چهار سال بعد یعنی 1389 در استان خراسان رضوی با حضور هفت پزشک در شهرستان خواف و منطقه چاه گچی آغاز کرد.
دکتر قاضی زاده هاشمی که امروز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد، خود از نیروهای جهاد سازندگی سابق بوده و همین مساله باعث شده تا کار خود را به صورت جهادی دنبال کند و به فکر خدمت به محرومین باشد و برهمین اساس تصمیم به راه اندازی موسسه خیریه ای به نام "نورآوران سلامت" نمود.
این موسسه خدمات خود را در واقع در سه بخش چشم پزشکی، دندان پزشکی و عمل چشم به صورت سیار انجام می دهد که در ابتدا تنها سه دندان پزشک و چهار چشم پزشک به این گروه محلق شده بودند.
به مروز زمان برتعداد این پزشکان و حامیان طرح اضافه شد، بطوری که امروز بیش از یک هزار پزشک با این تیم خدماتی همکاری می کنند و روز به روز بر تعداد آنان افزوده می شود.
بانیان راه اندازی این خیریه که چشم پزشک بودند کار خود را بیشتر بر این حوزه معطوف کرده و با بازدید از بیمارستان های سیار در خارج کشور این موارد را بومی سازی کردند.
از سوی دیگر در بخش چشم پزشکی، یک خیر از شهرستان مشهد، تقبل کرده که 40 هزار عینک را که از سوی چشم پزشکان موسسه نور آوران برای بیماران نیازمند تجویز می شود را از اتحادیه عینک سازان خراسان رضوی، بطور رایگان تهیه و در اختیار این افراد قرار دهد.
این موسسه امروز دارای یک شعبه شرق کشور می باشد که فعالیت آن از سال 1392 در شهرستان گناباد آغاز و تا به امروز در استان های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان و نیز گلستان اقدامات موثری برای مردم محروم این استان ها کرده است.
از نکات ارزشمند در این تیم سیار می توان به حضور شخصی دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت اشاره کرد که در ایام خارج از وقت وزارتی خود به این مراکز سیار سرکشی می کند و با توجه به اوضاع و شرایط، چندین عمل چشم را انجام می دهد که همین مساله باعث شده تا وی به عنوان یکی از بهترین وزرای دولت تدبیر و امید از سوی مردم انتخاب شود.
هرچند فعالیت های خیریه دکتر هاشمی و تیم آن در نور آوران سلامت از سال های قبل از وزارت آغاز شده و بارها به علت درگیر بودن در این موسسه خیریه از پذیرفتن مسوولیت خودداری کرده و با حضور دروزارت بهداشت نیز طرح تحول سلامت را در راستای خدمت رسانی بیشتر به نیازمندان واقشارمختلف مردم با موافقت دولت تدبیر و امید اجرایی کرده است.
فعالیت های پزشکان طرح نور آوران سلامت در حوزه دندان پزشکی بیشتر برای افراد زیر 15 سال برنامه ریزی شده تا در جهت پیشگیری آموزش هایی داده شود و کارهایی مثل جرم گیری و پر کردن دندان انجام گیرد.
در حوزه چشم پزشکی بیشتر تمرکز بر روی افراد بزرگسالی می باشد که بیماری هایی مانند آب مروارید دارند.
روزانه 2 دندانپزشک، یک چشم پزشک و یک بیناسنج در این طرح فعال بوده و به صورت متوسط 80 تا 100 نفر در بخش چشم و 50 تا 60 نفر در حوزه دندانپزشکی مورد پذیرش قرار می گیرند.
بهترین پزشکان از سراسر کشور در این طرح خیریه ثبت نام کرده و به صورت دوره ای برای ارایه خدمات در مناطق محروم حضور پیدا می کنند.
در راستای اجرای این طرح، این کاروان از نیمه فروردین سال جاری تیم خود را در استان گلستان و در دورترین نقطه آن یعنی شهرستان محروم مراوه تپه که به عنوان یک منطقه محروم و مرزی محسوب می شود، مستقر کرده و بنا است تا این تیم بین 60 تا 70 روز در این منطقه به مداوای بیماران نیازمند بپردازند.
در این خصوص وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته به این شهرستان ترکمن نشین و محروم رفت تا در کنار دیگر چشم پزشکان فعال درطرح نورآوران به معاینه چشم مردم مستضعف این شهرستان که استطاعت مالی رفتن به مطب متخصصین این رشته را ندارند، بپردازد.
دکتر قاضی زاده هاشمی پس از معاینه چشم بیماران، آنانی را که نیازمند جراحی بودند روانه اتاق عمل کرد و به جراحی چشم آنان پرداخت تا از آسیب های بیشتر بیماری جلوگیری کند.
مجریان این طرح قبل از استقرار سه منطقه را در استان گلستان بررسی کرده و محرومیت مراوه تپه و مظلومیت مردم آن باعث شد که این شهرستان را برای حضور اکیپ های خیریه چشم پزشکی و دندانپزشکی انتخاب کنند.
در قالب این طرح تاکنون حدود یکهزار و 700 بیمار با مشکل چشمی و افزون بر یکهزار و 200 نفر برای معاینه و درمان مشکلات مربوط به دندان مراجعه کرده اند.
همچنین تاکنون 170 عمل چشم در این تیم برای مردم شهرستان صورت گرفته و به برخی نیز عینک رایگان تحویل داده شده است.
وزیر بهداشت شب گذشته قریب به سه ساعت در اتاق عمل سیار حضور داشت و از 37 عمل انجام شده روز گذشته، هفت عمل را خود انجام داد که این حضور شخص وزیر، باعث خوشحالی و خشنودی مردم شده بود، بطوری که با لبخند رضایت از دکتر هاشمی قدر دانی می کردند.
اجرای این طرح و فعالیت پزشکان و دندانپزشکان خیر در قالب آن که مداوای رایگان بیماران را بر جراحی ها و مداواهای گرانقیمت چشم و دندان در مراکز تخصصی ترحیح داده اند از تعهد بالای جامعه پزشکی همراه با تخصص آنان خبر می دهد.
از سوی دیگر حضور شخص وزیر با تمامی مشغله های کاری وزارتخانه و تعاملات با بخش های مختلف پزشکی، درمانی، دانشگاهی برای ارایه خدمات تخصصی به بیماران و مداوای چشم آنان، این کار خیر را ماندگارتر کرده است، آنهم حضور در شهری دور افتاده و کمک به مردمی که تنها حق ویربتی که پرداخت می کنند تشکری با زبان ترکمنی و لبخندی به سادگی مردم خونگرم ترکمن است.
بیشتر ساکنان شهرستان 60 هزار نفری مراوه تپه که افزون بر سه ساعت با گرگان مرکز استان گلستان فاصله دارد را هموطنان ترکمن تشکیل می دهند.
نورآوران سلامت طرحی خیریه است که با یافتن محرومیت ها در نقاط مختلف ایران، امکانات و تجهیزات لازم را آن مناطق منتقل کرده و لبخند رضایت را بر لبان مردم محرومی می نشاند که توانایی مالی آنان کفاف استفاده از امکانات درمانی بیمارستان های تخصصی را ندارد.
و البته این طرح کماکان نیازمند حمایت پزشکان و دندانپزشکان کشور است تا گستره خدمات خود را بیشتر کند و محرومان مناطق دیگر را نیز از درمان رایگان بهره مند نماید تا سلامت کودکان و نوجوانان و نیز بزرگسالان این مناطق کمتر آسیب ببیند.
گزارش: مجید میهن دوست
3014/1648







































26/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن