واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ترکش های طرح کنگره برای تجزیه عراق در فضای بغداد چرخ می خورد بغداد-ایرنا- ترکش های یک پروژه آمریکایی برای عراقی ها، هنوز در فضای بغداد چرخ می خورد. 70 نماینده بطور کتبی از رییس پارلمان خواستند به ارتباط برخی سیاستمداران با دول و سازمان های خارجی رسیدگی کرده و وزیر خارجه عراق نیز محترمانه از سفیر آمریکا خواست واشنگتن از دخالت در امور داخلی کشورش دست بردارد.
به گزارش ایرنا، شاید مهمتر از دیدار دیروز -جمعه- سفیر آمریکا با ابراهیم جعفری و گفت وگوهای انجام شده ، در خواست 70 تن از نمایندگان پارلمان عراق برای رسیدگی به سفرهای برخی سیاستمداران به خارج و ارتباطات آنان با دولتها و سازمان های خارجی بود که گفته می شود ، با هدف تقسیم و تجزیه عراق صورت می گیرد.
خانم احلام الحسینی عضو کمیسیون روابط خارجی ،تحرکات بعضی سیاسیون را در سفرهای خارجی که خارج از مجاری حکومت انجام می شود، غیر قابل قبول دانست و گفت این تحرکات بیانگر نقض حاکمیت و استقلال عراق است.
وی گفت 70 امضا تاکنون جمع آوری شده و از رییس پارلمان خواسته ایم که بطور جدی به این موضوع رسیدگی شود.
آنان خواستار بازگرداندن امور مربوط به سفرهای خارجی به مجاری رسمی و طبیعی آن شده اند، حال آنکه در میان معترضان به تحرکات صورت گرفته خارج از کانال های رسمی، برخی ها خواستار شدت برخورد با این موضوع شده اند.
عدنان الاسدی یکی دیگر از نمایندگان پارلمان عراق روز جمعه از شورای عالی قضایی و دادگاه فدرال خواست مداخله کنند و مجازات های قانونی علیه کسانی که درسفرهای خارجی بدون اطلاع دولت موضوع تجزیه عراق و یا ایجاد منطقه اقلیم را با طرف های خارجی مطرح می کنند، اعمال شود.
وی این رفتارها را بر ضد قانون اساسی دانست و گفت: در قانون ماده ای وجود دارد که به صراحت اعلام کرده ، مجازات کسی که مرتکب اقدام علیه استقلال و تمامیت کشور شود، اعدام است و کسانی که درباره تجزیه عراق با طرف های خارجی گفت وگو می کنند شامل این ماده قانونی می شوند.
در همین حال، ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق در دیدار سفیر آمریکا در بغداد، به وی گفت ، ما از دیدار مسوولان عراقی از کشورهای دیگر استقبال می کنیم، اما مشروط به اینکه این دیدارها در چارچوب منافع ملی، وحدت ارضی و استقلال کشور باشد و به آن کمک کند.
وی با بیان اینکه عراق یک کشور مستقل است ، تاکید کرد که به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی دهیم.
وی به سفیر آمریکا ، وجود نظام دمکراتیک در عراق را یادآور شد و گفت: ما قانون اساسی ای داریم که ملت به آن رای داده اند و حکومتی داریم که پارلمان انتخابی دارد و با همه ادیان، مذاهب و احزاب و گروههای سیاسی تعامل مثبت دارد.
وزیر خارجه عراق در اشاره غیر مستقیم به آمریکایی ها گفت که از کشورهای جهان می خواهیم با در نظرداشتن این حقایق عراق، با ما همکاری و تعامل داشته باشند و می خواهیم در سیاست های خود که این حقایق را نادیده می گیرند، تجدید نظر کنند.
«استوارت جویز» سفیر آمریکا هم در این دیدار مواضع قبلی اش را تکرار کرد که "آمریکا برای وحدت ارضی و حاکمیت و نیز استقرار ثبات احترام قایل است" و طرح کنگره را به معنای همکاری با کردها و سنی ها به عنوان دو کشور ندانست.
ماجرای واکنش به سفرهای برخی مقام های عراقی خارج از مجاری حکومت و بطور خودسرانه ، از هنگامی در بغداد اوج گرفت که اولین بار کنگره آمریکا یک طرح با عنوان کمک به کردها و سنی ها به عنوان دو کشور را به رای گیری گذاشت.
از هنگامی حساسیت ها در عراق بالا گرفت که طرح کنگره تقریبا همزمان شد با سفر شخصیت هایی از جریان های مختلف سیاسی به آمریکا و اردن که با واکنش تند سایر جریان های سیاسی و نیز دولت عراق روبه رو شد.
اولین اعتراض ها سه هفته پیش به سفر سه تن از رهبران یک جریان سیاسی شامل سلیم الجبوری رییس پارلمان، اسامه نجیفی معاون رییس جمهور و صالح مطلک معاون نخست وزیر به اردن بود در حالی که حتی پارلمان عراق نیز در جریان قرار نگرفته بود.
اگرچه به خاطر جایگاه و شان رییس پارلمان، اعتراض ها چندان شدید نبود، اما با طرح پروژه تقسیم و تجزیه عراق در کنگره این حساسیت ها تشدید شد، بطوری که سفر مسعود بارزانی رییس منطقه اقلیم کردستان عراق و نیز اثبل النجیفی استاندار غیر مستقر موصل به آمریکا منجر به واکنش های تندتری شد.
این دو در آمریکا به گونه ای صحبت کرده اند که در بغداد از آن به عنوان تلاش هایی برای تجزیه عراق یاد شده است.
مسعود بارزانی از استقلال کردستان عراق سخن گفته و اثیل النجیفی خواستار ایجاد اقلیم سنی در موصل شده است، همچنین گفته شده که در جریان سفر هیات سه نفره به اردن ، یکی از اعضای این هیات، از پادشاه اردن خواست این کشور نیرو به الانبار گسیل کند و دیگری خواستار انجام عملیات طوفان قاطعیت در عراق شده بود.
طی ماههای گذشته نیز دو بار هیاتی از الانبار به واشنگتن برای تسلیح عشایر مسافرت کرد که آن هم بدون هماهنگی دولت عراق انجام گرفته بود.
خاورم*1*1770*1579
26/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]