واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: محمود عباس در ایتالیا / به رسمیت شناختن دولت فلسطین دستور مذاکرات رم - ایرنا - محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در پی توافق اخیر با واتیکان پیرامون به رسمیت شناخته شدن دولت فلسطین، در سفری سه روزه عازم ایتالیا شده است تا با مقامات این کشور و واتیکان دیدار کند.
به گزارش روز جمعه ایرنا،ابومازن صبح امروز جمعه ابتدا با "پائولو جنتیلونی" وزیر خارجه و سپس با "سرجو ماتارلا" رییس جمهور ایتالیا در رم دیدار کرد و قرار است عصر امروز نیز با "متئو رنتزی" نخست وزیر این کشور دیدار و درباره برسمیت شناخته شدن فلسطین از سوی ایتالیا با وی گفت و گو کند.
ابومازن درحالی راهی ایتالیا شده است که اخیرا با واتیکان درخصوص متن توافق برای برسمیت شناخته شدن دولت فلسطین، به تفاهم رسیده و همچنین مجلس نمایندگان ایتالیا نیز در ماه فوریه گذشته آنرا بطور مشروط پذیرفته بود.
محمود عباس که امیدوار است ایتالیا نیز همانند واتیکان دولت فلسطین را برسمیت بشناسد، عصر امروز ساعت 16 به وقت محلی (18:30 به وقت تهران) با "متئو رنتزی" نخست وزیر این کشور دیدار و تلاش خواهد کرد تا وی را که از دوستان رژیم اسراییل محسوب می شود، متقاعد کند.
رییس تشکیلات خودگردان فلسطین صبح روز شنبه نیز در واتیکان به ملاقات پاپ فرانسیس می رود و حضور در مراسمی برای تقدیس دو راهبه فلسطینی، از برنامه های وی برای روز یکشنبه اعلام شده است.
به اعتقاد مجدی خالدی مشاور دیپلماتیک ابومازن ، به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک نهاد دیپلماتیک از سوی واتیکان سال های گذشته بوقوع پیوسته و با پذیرفتن فلسطین در سازمان ملل به عنوان دولت غیر عضو، تقویت یافته است. ابومازن در سفر به ایتالیا و دیدار با مقامات این کشور و واتیکان بر روی به رسمیت شناخته شدن دولت مستقل فلسطین متمرکز خواهد بود.
مجلس نمایندگان ایتالیا در ماه فوریه گذشته، دو طرح را که از سوی حزب "دمکرات ها" و احزاب "ائتلاف ایتالیا" و "راست گرای نوین" پیرامون به رسمیت شناخته شدن دولت فلسطین مطرح شده بود تصویب و آنرا مشروط به توافق با اسراییل کرد.
احزاب "ائتلاف ایتالیا" و "راست گرای نوین " در پیشنهاد خود مبنی بر به رسمیت شناختن دولت فلسطین، انرا مشروط به یک توافق سیاسی میان دو طرف کرده و از دولت ایتالیا خواستند تا به ترویج برای رسیدن به توافق سیاسی میان فتح و حماس از طریق به رسمیت شناختن اسراییل و ترک خشونت ها، شرایط را برای به رسمیت شناخته شدن دولت فلسطین مهیا کند.
این در حالی است که پیشنهاد حزب دمکرات ها صریح تربود و دولت ایتالیا را متعهد به ادامه حمایت از دولت فلسطین کرد مشروط بر اینکه بطور مسالمت امیز در کنار اسراییل بوده و برپایه به رسمیت شناختن متقابل و تعهد طرفین مبنی بر تضمین امنیت برای شهروندانشان، عمل کند.
بدین ترتیب مجلس ایتالیا دولت این کشور را متعهد به ترویج به رسمیت شناختن دولت فلسطین به عنوان دولتی دمکراتیک و مستقل در داخل مرزهای سال 1967 کرده و بیت المقدس را به عنوان پایتخت مشترک، با احتساب نگرانی ها و منافع اسراییل معرفی کرد.
بسام الصالحی عضو کمیته اجرایی تشکیلات خودگردان فلسطین به روزنامه "لاستمپا" گفت: به رسمیت شناختن دولت فلسطین گامی است که هر کشوری همانند ایتالیا که خوستار راه حل دو دولت و دولت ملت است، باید بردارد و ما امیدوریم که ایتالیا از وزن سیاسی خود در این راه استفاده کند.
به عقیده مقام های فلسطینی، پارلمان ایتالیا درخصوص به رسمیت شناخته شدن فلسطین، در قیاس با مواضع سایر کشورهای اتحادیه اروپا ضعیف عمل کرده است.
فلسطینی ها، تصمیم پائولو جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا مبنی بر مشارکت در موضوع گیری اخیر کشورهای اروپایی پیرامون شناسایی و تحریم آندسته از محصولات رژیم صهیونیستی که از شهرک های کرانه باختری رود اردن به اروپا صادر می شوند، گامی صحیح خوانده و از رنتزی می خواهند تا گام بیشتری برداشته و شهرک سازی اسراییل را بطور موثرتری تنبیه کند.
مقام های فلسطینی تاکید می کنند: اگر اسراییل توجهی به تدابیر اروپایی نمی کند و برچسب روی صادرات خود را عوض می کند اتحادیه اروپا نیز باید راهی برای شناسایی این محصولات که از شهرک های یهودی که در سرزمین فلسطینی ها ساخته شده پیدا کند.
اروپام*1*461* 1701
25/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]