واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۵۹ق.ظ)
معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي گردشگري: زيرساختهاي گردشگري در لرستان فراهم نيست موج - خرم آباد - معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: نرخ سود تسهيلات صندوق توسعه ملي براي 10 استان کمتر توسعه يافته کشور 10 درصد است و اين رقم در ساير استانها 14 درصد است.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، سعيد شيرکوند، شامگاه پنجشنبه در جلسه کارگروه گردشگري لرستان که در سالن جلسات استانداري برگزار شد، افزود: در زمينه گردشگري تغييراتي در کشور ايجاد شده و آمارها حاکي از رشد صنعت گردشگري در کشور است، ولي؛ اين افزايش چشمگير نيست و تا حد مطلوب فاصله دارد.
وي عنوان کرد: از لحاظ تأسيسات گردشگري خلأهاي زيادي در لرستان مشاهده ميشود و فراهم نبودن زيرساختهايي مانند هتل و امکانات رفاهي شبانه، سبب شده که ضريب توقف گردشگران در اين استان بسيار کم باشد و لرستان نه مقصد گردشگري، بلکه به معبر گردشگري تبديل شود.
شيرکوند با بيان اينکه تقويت صنعت گردشگري مستلزم احداث زيرساختهاي گردشگري است، تصريح کرد: گردشگري در کشور تا چند دهه گذشته، يک صنعت فراموششده بود ولي اکنون در حال توسعه است.
وي مشهد و کيش بهترين مناطق ايران در زمينه جذب گردشگري دانست و خاطرنشان کرد: لرستان با وجود برخورداري از جاذبههاي تاريخي مختلف، از زيرساختها گردشگري لازم بيبهره است.
معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي گردشگري بيان کرد: سرمايهگذاري در بخش گردشگري، در وهله اول بايد با حمايت دولت آغاز شود، سپس پيشبرد و ادامه اين روند برعهده سرمايهگزاران بخش خصوصي باشد.
وي با بيان اينکه ميزان معوقه سيستم بانکي کشور به 100 هزار ميليارد تومان رسيده است، گفت: در گذشته روند کار به اين شکل بود که بدون دخالت کارشناسان بانک از طرف شوراهاي متعددي براي بانکها تعيين تکليف ميشد که اين عامل همراه با عدم بررسي صلاحيت سرمايهگذار سبب آشفتگيهايي در نظام بانکي شده بود.
وي افزود: امروز بانکها منابع ندارند و اين سبب شده که به جمعآوري سپردههايي با نرخ سود 22 درصد بپردازند، از طرفي بيشتر بانکها خط قزمز دريافتيشان از بانک مرکزي عبور کرده و برخي منابع آنها با سود 31 درصد است.
شيرکوند با بيان اينکه نرخ سود بانکي 24 رصد است، عنوان کرد: شوراي پول و اعتبار در قالب يارانه اقدام به کاهش هشت درصدي نرخ سود کرده تا به پروژههايي با پيشرفت فيزيکي 60 يا 70 درصد، تسهيلاتي با نرخ سود 16 درصد پرداخت کند.
وي بيان کرد: در 10 استان کمترتوسعه يافته کشور، نرخ سود تسهيلات صندوق توسعه ملي، 10 درصد است، در حاليکه اين رقم در ساير استانها 14 درصد است.
معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي گردشگري خاطرنشان کرد: اگر در لرستان پروژهاي وجود دارد که ميزان پيشرفت فيزيکي آن بالاي 60 درصد است، ظرف مدت دو ماه ميتواند با نرخ سود 10 درصد، تسهيلات بانکي دريافت کند.
شيرکوند بيان کرد: صندوق توسعه ملي، صندوقي است که دولت از از محل فروش نفت، 30 درصد درآمد خود را به اين صندوق واريز ميکند، صندوق توسعه ملي نيز اين پول را به بانکها بهعنوان کارگزار خود ميدهد که بانکها پروژهها را بررسي و ارزيابي کنند که اگر مورد تأييد بود، به صندوق معرفي و پس از واريز پول به حساب بانکها، تسهيلات اعطا شود.
وي با بيان اينکه شهرداريهاي شهرهاي بزرگ کشور، متعهد شدهاند که از هتلسازان عوارض دريافت نکنند، گفت: با همکاري جهاد کشاورزي و سازمان امور اراضي، بنا شده که اگر کسي از منابع طبيعي زمين بگيرد و طبق قرارداد به تعهدات خود عمل کند، سند مربوط به عرصه هم براي او صادر ميشود.
معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي گردشگري عنوان کرد: بر اساس قانون جمهوري اسلامي، هر فرد خارجي که در کشور اقدام به ثبت شرکت کند، ايراني محسوب شده و ميتواند نسبت به خريد زمين، تملک آن، دريافت سهام و يا هتل نيز اقدام کند.
وي خاطرنشان کرد: اگر سرمايهگزاران خارجي پول خود را بهطور رسمي و از طريق بانک وارد کشور کنند، سازمان اقتصاد و امور دارايي کشور، اصل تمام پول و سود آن را ضمانت ميکند که اگر هر خطري متوجه اصل و فرع پول وي شود، دولت خسارت را پرداخت ميکند.
معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي گردشگري، گفت: بخشهايي از حوزه گردشگري از ماليات معاف است و در برخي موارد هم 50 درصد معافيت دارد و 50 درصد بخشودگي معافيتهاي مالياتي نيز مشمول سياستهاي دولت است که در جهت حمايت از بخش گردشگري اعمال کرده است.
وي با اشاره به لزوم تغيير نگرش نسبت به صنعت اکوتوريسم، افزود: براي يک گردشگر خارجي، کيفيت هتل، ترانسفر، سيستم خدماتدهي و تغذيه مهم است، ولي؛ آنچه مهمتر است رفتارها و برخوردهاي انساني است و بايد به اين مسئله دقت شود که توريست، درآمد و اشتغالزايي را بههمراه دارد، بنابراين همه بايد کمک کنند که يک گردشگران با رضايت کامل از کشور خارج شوند.
وي با اشاره به بحث قلعهفلکالافلاک، تصريح کرد: اميد است که امسال مشکلات مربوط به آزادسازي حريم قلعه فلکالافلاک برطرف شود.
معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي گردشگري خاطرنشان کرد: لازمه رونق سرمايهگذاري در لرستان، حضور پررنگ و فعاليت چشمگير سرمايهگذاران بومي در استان است که اگر اين محقق شود، سرمايهگذاران ساير استانها و يا حتي کشورهاي ديگر نيز براي حضور در استان ترغيب ميشوند.
وي گفت: در تمام دنيا اگر کسي بخواهد به ايران سفر کند براي دريافت ويزاي ورود به ايران، فقط 24 الي 48 ساعت بايد در صف بماند که اين براي کشور يک فرصت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]