واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نیروهای ائتلاف ضد یمن مجوز بازرسی کشتی های عازم صنعا را ندارند
فرحان حق، معاون سخنگوی رسمی دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: نیروهای ائتلاف تحت امر عربستان در یمن مجوز بین المللی متوقف کردن یا بازرسی کشتی های عازم یمن را ندارند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این مقام بین المللی افزود: ما قبلا هم گفته ایم بهتر است کشتی های حامل کمک های انسان دوستانه به جیبوتی بروند و سازمان ملل متحد از آنجا بر این کار نظارت کند و برای انتقال این کمک ها به یمن هماهنگی های لازم را انجام دهد.
کشتی کمک های مردمی و امدادی جمهوری اسلامی ایران به مردم مظلوم یمن (کشتی «ایران شاهد خرمشهر» یا همان «کشتی نجات») در شامگاه دوشنبه 21 اردیبهشت از بندر شهید رجایی بندر عباس به سمت بندر الحدیده یمن در دریای سرخ، حرکت خود را آغاز کرده است.
ناخدای کشتی نجات روز پنجشنبه اعلام کرد: با قرار گرفتن در کنار «جزیره المسیره» عمان کشتی نجات یک سوم از مسیر ماموریتی خود را پیموده است.
مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده اند به هیچ عنوان اجازه تعرض به این کشتی حامل کمک های انسان دوستانه برای مردم یمن را نمی دهند و دست متجاوزان را قطع می کنند.
وزیر امور خارجه دولت مستعفی و فراری یمن پیش تر ادعا کرده بود که کشتی امدادی ایران برای ورود به آب های یمن باید از عربستان مجوز بگیرد.
به گزارش پایگاه اینتنرنتی روزنامه ی فرانسوی «لوموند»، «ریاض یاسین» گفته بود: اگر این کشتی بخواهد در آب های یمن وارد شود باید مجوز داشته باشد. آنها همچنین باید اجازه بازرسی از کشتی را بدهند.
از سوی دیگر استفان دوگریک، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد، در نشست خبری در نیویورک با اشاره به اینکه عربستان باید خشونت را در یمن متوقف کند گفت: ایران می تواند نقش مثبتی برای پایان دادن به بحران یمن ایفا کند.
تجاوز نظامی عربستان و ائتلاف کشورهای عربی – آمریکایی علیه مردم یمن که از 50 روز پیش آغاز شده، شهادت بیش از 3 هزار و 800 یمنی و آوارگی حدود 100 هزار یمنی را درپی داشته است.
بنابر اعلام منابع یاد شده، شمار مجروحان این تجاوز نیز به بیش از 8 هزار نفر رسیده است که 2 هزار و 800 نفر از آنها به رسیدگی فوری نیاز دارند، اما به علت نبود دارو و برق این امکان وجود ندارد.
بیشتر شهیدان و زخمی شدگان یمنی ناشی از بمباران جنگنده های عربستان و ائتلاف عربی – آمریکایی را کودکان و زنان بی دفاع تشکیل می دهند.
در جمع کشته های تجاوز نظامی به یمن دست کم 503 تن کودک و 218 زن بودند و از میان زخمی ها نیز بیش از هزار نفر کودک و حدود 725 نفر زن هستند.
در این مدت 560 محل مسکونی هدف حملات هوایی و موشکی قرار گرفته و 932 مرکزغیرنظامی و خدماتی و موسسه عمومی و خصوصی، 54 بیمارستان و درمانگاه، 26 مسجد و 168 مرکز آموزشی نیز بمباران شده است.
عربستان با ائتلاف 9 کشور عربی منطقه به جز عمان از ششم فروردین امسال حملات گسترده ای علیه یمن به اجرا گذاشت تا عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن را به حاکمیت بازگرداند و از قدرت گرفتن انقلابیون یمنی که امنیت شهرهای آن کشور را تامین می کنند، جلوگیری کند.
کارشناسان حمله عربستان به یمن و محاصره مردم این کشور را به جنایت های رژیم صهیونیستی در قبال ساکنان غزه، تشبیه کرده اند.
جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]