واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مرعشی: جنتی از ردصلاحیت هاشمی پشیمان است /آن قدرکاندیدا داریم که شورای نگهبان نتواند همه را رد کند
كساني كه تصميم گرفتند رييس دولت اصلاحات نيايد و آقاي هاشمي هم اگر آمد رد صلاحيت شود آنها امروز خيلي دستاوردي نصيبشان نشده است.
به گزارش نامه نیوز، حسین مرعشی به روزنامه اعتماد گفت:
*قرار نيست اينبار بحث رد صلاحيتها دغدغه ما باشد. اينقدر در بدنه اصلاحطلبي و نيروهاي اجتماعي حوزههاي انتخابيه داوطلبان صاحب صلاحيت داريم كه اصلا از رد صلاحيت دغدغهاي نداريم.
*در استراتژيهاي مليمان ما اصلاحطلبان پذيرفتهايم در همان زميني دست به بازي بزنيم كه شوراي نگهبان به صورت محدود براي مانور سياسي تشخيص ميدهند، كافي است. اين تجربه را از سال ٩٢ به دست آوردهايم. در آن سال اولويت ما رييس دولت اصلاحات بود. ايشان به دلايلي كه معلوم بود نيامد، آقاي هاشمي هم كه آمد به دلايلي كه معلوم بود، رد صلاحيت شد و مردم هم به دلايلي كه معلوم بود، دست به بازي در همان زمين محدود زدند.
*به نظر من امروز آقاي جنتي از آن رفتار پشيمان است. البته من ايشان را نديدهام كه از خودشان بپرسم اما به نظرم كساني كه تصميم گرفتند رييس دولت اصلاحات نيايد و آقاي هاشمي هم اگر آمد رد صلاحيت شود آنها امروز خيلي دستاوردي نصيبشان نشده است. آقاي روحاني سياستهاي همان دو نفر را پيگيري ميكند، تازهنفس هم هست در خيلي از موارد نرمش آن دو بزرگوار را هم نشان نميدهد. اين يك تجربه ملي بود كه به ما نشان ميدهد به عنوان اصلاحطلبان اولا با چهرههايي به ميدان خواهيم رفت كه دليلي ندارد رد صلاحيت شود. ثانیا اگر شوراي نگهبان نه بر اساس ضوابط قانوني بلكه بر اساس سليقههاي سياسي دست به اقداماتي براي شكل دادن مجلسي از نوع مجلس هشتم و نهم زد ما در آن سبد باقيمانده دست به انتخاب خواهيم زد. ما در هر حال در انتخابات شركت ميكنيم، با مردم همراه هستيم، تلاش ميكنيم دولت را تقويت كنيم و به حداقلها هم قناعت خواهيم كرد.
*مهمترين چالش درون جرياني اصلاح طلبان این است که ما داراي شخصيتهاي فراواني هستيم و همه هم علاقهمند به خدمت به مردم هستند اما قطعا هماهنگ ميشوند.
*استاني شدن انتخابات خيلي به ما كمك ميكند. انتخابات استاني ما را در اتحاد دروني كمك ميكند، چون ديگر اينگونه نيست كه هر كس پتانسيل راي آوري در شهرستان داشته باشد بگويد من ميخواهم بيايم. اينبار يك ليست كلي به نام اصلاحطلبان بايد شكل بگيرد.
*جريان مقابل ما داراي پايگاه اجتماعي با انگيزهاي است. جبهه اصولگرايي جبهه ريشهدار و تاريخي است اما مشكلش اين است كه نقش آفريني بزرگان اين جبهه كم شده و يك مقدار جبهه پايداري و نيروهاي افراطي گرداننده شدهاند. من هميشه تصورم اين بوده كه دولت آقاي روحاني نه فقط براي اصلاحطلبان كه براي اصولگرايان هم فرصتي را ايجاد كرده تا خود را بازسازي كنند. بالاخره آقاي روحاني عضو موثر جامعه روحانيت مبارز بوده است. خاستگاهش اصولگرايي معتدل است. اصولگرايان هنوز هم فرصت دارند كه از اين شعارهاي روحاني و فضايي كه او در سطح اجتماع ساخته جبهه خودشان را متحد كنند و با شعارهاي نو به جامعه بازگردند.
*در جبهه اصولگرايي يك نكته وجود دارد و آن اين است كه آنها به دليل اينكه معمولا دسترسي به نهادهاي حاكميتي و حمايتهاي آنان دارند احساس نياز به مردم نميكنند. اين خطاي بزرگي است. در تكامل سياسي كشور شوراي نگهبان در مقام يك داور بيطرف قرار ميگيرد و اصولگرايان و اصلاحطلبان با هم رقابت ميكنند. حالا اينكه يك دوره اصلاحطلبان راي بياورند و دوره بعد اصولگرايان اصلا مسالهاي نيست. ما بايد با اين نگاه كشور را اداره كنيم. سياست كشور چارچوب ميخواهد اينكه به بهانه فتنه و ساكت فتنه و سران فتنه رد صلاحيت كنند مساله كشور را حل نميكند.
*احمدينژاد شانسي نخواهد داشت. او نه مخاطب دارد و نه پايگاه. سخنراني اخيرش را ببينيد. او مبتلا به همان حرفهايي است كه كشور را ١٠ سال پيش به آن مبتلا كرد. هنوز منتظر است امريكا فروبپاشد و خودش دنيا را اداره كند.او جريان ريشه داري نداشت. در مقطعي از اختلافات سياسي ايران استفاده كرد و دورهاش هم تمام شد و رفت. او تبي بود كه كشور به دليل اختلاف جناحها دچارش شد. كشور تب كرد و بعد هم دورهاش تمام شد. من اميدوارم همانطور كه اصلاحطلبان با انسجام وارد ميشوند اصولگرايان هم متحد و يكپارچه و با شعارهاي اعتدالي وارد شوند.
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]