واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر عنوان شد:
امام کاظم(ع) برای تحکیم پایههای اسلام راستین تلاش زیادی کردند
شناسهٔ خبر: 2580534 - پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳
استانها > قم
قم - عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: امام موسی کاظم(ع) با جمع آوری روایات و احادیث، اسلام راستین را که با تعالیم امام جعفر صادق(ع) نظم و استحکام یافته بود را حفظ و تقویت کردند. به گزارش خبرنگار مهر، حضرت امام موسى بن جعفر(ع)، معروف به کاظم و باب الحوائج و عبد صالح، در هفتم صفر سال ۱۲۸ قمری به دنیا آمدند، در روایات آمده ایشان در سن بیست سالگی مسئولیت بزرگ امامت و هدایت امّت را در یکی از بحرانیترین دورانها به دوش گرفتند. اقدامات امام کاظم(ع) در زمینههای مختلف عبادی، تربیتی، ارتباط با دیگران، و تأثیرگذاری بر دوست و دشمن و ... چنان عمیق و موثر بود که هارون الرشید دستور داد امام (ع) را در بیست و پنج رجب سال ۱۸۳ قمری در پنچاه و پنج سالگی به شهادت برساندند. امام کاظم(ع) و اجرای مسئولیتهای امامتآیت الله علی اکبر مسعودی خمینی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: امام کاظم(ع) در بین سایر ائمه، از همه بیشتر در رنج و ناراحتی بودند. وی ادامه داد: امام کاظم(ع) با وجود اینکه در زندان بودند اما در اجرای تکالیف و مسئولیتهای امامت خویش و در بیان مسائل و بحثهای انسانی و فطری دریغ نمیکردند. این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایات از امام کاظم(ع) عنوان کرد: امام(ع) روایتی با این مضمون دارند که اگر میخواهید خبر رسان باشید خبر رسان خوبی باشید و واقعیتها را برسانید و در آرای خودتان محکم باشید و سست رأی نباشید و از هرکسی فرمان نبرید؛ اگر این روایت را در جامعه پیاده کنیم شخصیت انسانهای جامعه بارز و آرمانی میشود.
وی با اشاره به وضعیت علمی زمان امام کاظم(ع) تصریح کرد: در زمان سایر ائمه وضعیت سیاسی آزادتر بود و از همین رو از نظر علمی بیشتر کار کردند؛ امام کاظم(ع) نیز با وجود خفقان سیاسی اقدامات علمی خویش را به بهترین نحو انجام دادند. آیت الله مسعودی خمینی افزود: امام هفتم(ع) با جمع آوری روایات، احادیث، احکام و احیای سنن پدر گرامی و تعلیم و ارشاد شیعیان، اسلام راستین را که با تعالیم و مجاهدات پدرشان امام جعفر صادق(ع) نظم و استحکام یافته بود حفظ و تقویت کرد و علی رغم موانع بسیار در راه انجام وظایف الهی تا آنجا پایداری کردند که جان خود را فدا کردند.هراس دستگاه خلافت عباسی از اقدامات امام کاظم(ع) امام هفتم (ع) با جمع آوری روایات، احادیث، احکام و احیای سنن پدر گرامی و تعلیم و ارشاد شیعیان، اسلام راستین را که با تعالیم و مجاهدات پدرشان امام جعفر صادق(ع) نظم و استحکام یافته بود حفظ و تقویت کردرئیس مرکز تخصصی مهدویت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه امام کاظم(ع) همانند دیگر امامان معصوم سرآمد در اخلاق و برخورد با مردم و اقشار مختلف بودند، اظهار کرد: لقب هفتمین امام شیعیان، کاظم است که کاظم به معنای از بین برنده خشم است، یعنی غرائز و انگیزههای دورنی اخلاق او را تحت تأثیر قرار نمیدهد. حجت الاسلام مجتبی کلباسی ادامه داد: کاظمین الغیظ از صفات انسانهای شایسته است، البته مجموعه صفات امام کاظم(ع) عرصه وسیعی در آداب و اخلاق است. وی با اشاره به اینکه همه ائمه در علم سرآمد بودند اما بنا به فرصتهای زمان و اقتضائات این فرصت تفاوت داشت، افزود: از امام کاظم(ع) احادیث زیادی داریم و یکی از تعابیری که در روایات راجع به حضرت هست کلمه العالم است، زیرا بردن نام امام موسی کاظم(ع) موجب بروز مشکلاتی برای محدثین میشده است.
رئیس مرکز تخصصی مهدویت گفت: امام کاظم(ع) در عین گرفتاریهای فراوان در بخش پایانی عمر خویش گرفتار زندان بودند و دفعات متعددی به زندان افتادند و آخرین بار هارون الرشید ایشان را از مدینه به بغداد آورد و حضرت را تحت نظر قرار داد. وی با بیان اینکه حضرت موسی کاظم(ع) تا ۱۴ سال در زندان بودند، ابراز کرد: ایشان در مدینه و در فواصلی که آزاد میشدند نزد شاگردان حضور داشتند و علوم اهل بیت و دانشهای مورد نیاز را بیان میکردند. حجت الاسلام کلباسی تصریح کرد: از مجموعه شرایط زمان امام کاظم(ع) به ویژه زمان هارون الرشید بر میآید این است که دستگاه خلافت عباسی از جایگاه امام در هراس بود. امام کاظم(ع) و خفقان زمان ایشان رئیس مرکز تخصصی مهدویت گفت: وقتی هارون الرشید به مدینه می آید حضرت را در بغداد تحت نظر قرار میدهد که این نشان دهنده جایگاه و نقش حضرت است.
حجت الاسلام کلباسی اضافه کرد: امام کاظم(ع) در طول این مدت وظایف و مسئولیتهای خویش را کامل و شایسته انجام میدادند که در روایات آمده هارون الرشید در یکی از ملاقاتها از ایشان سئوال میکند که آیا دو خلیفه وجود دارد که مردم به ایشان خراج و مالیات میدهند. امام کاظم (ع) در مصدر حکومت نبودند، اما هارون الرشید به شدت از موقعیت امام در هراس بود و ایشان را تحت فشار زیادی قرار داد، تا اینکه ایشان را به شهادت رساند مسئول مراکز تخصصی حوزههای علمیه با بیان اینکه امام کاظم(ع) در مصدر حکومت نبودند، اما هارون الرشید به شدت از موقعیت امام در هراس بود و ایشان را تحت فشار زیادی قرار داد، اظهار کرد: عمر امامت امام موسی کاظم(ع) ۳۵ سال بوده و در واقع از سایر ائمه بیشتر بوده است. وی در پایان افزود: امام کاظم(ع) در سنگر تعلیم حقایق و مبارزه با حکومتهای ظالم تا جایی پیش رفتند که در زندان به شهادت رسیدند. مژگان فرهنگیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]