واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مصر برای مقابله با ایران «اس 300» میخرد/ تردید درباره کشته شدن نفر دوم داعش در عراق/ تلاشهای هستهای جدید عربستان
جدی شدن احتمال تقابل چین و آمریکا در دریای چین جنوبی، امکان خرید سامانه موشکی «اس 300» از سوی مصر، تلاش عربستان برای پیشبرد برنامه هسته ای خود، تردید درباره کشته شدن نفر دوم داعش در عراق و ادعای عجله داشتن آمریکا برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۵۰۰۰۷۹
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ - 14 May 2015
جدی شدن احتمال تقابل چین و آمریکا در دریای چین جنوبی، امکان خرید سامانه موشکی «اس 300» از سوی مصر، تلاش عربستان برای پیشبرد برنامه هسته ای خود، تردید درباره کشته شدن نفر دوم داعش در عراق و ادعای عجله داشتن آمریکا برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش «تابناک»، موضوع تنش های ایجاد شده میان چین و آمریکا بر سر اقدامات واشنگتن در دریای چین جنوبی، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. سایت شبکه خبری «سی ان ان» می نویسد ایالات متحده در نظر دارد به منظور مقابله با ادعاهای چین درباره جزایر مورد مناقشه در دریای چین جنوبی، اقدام به اعزام ناوگان به این دریا کند. به پرواز درآوردن هواپیماهای شناسایی و نیز اعزام کشتی، از جمله گزینه هایی است که ایالات متحده در این زمینه مدنظر دارد. این در حالی است که چین روز گذشته به ایالات متحده هشدار داده از دست زدن به هرگونه اقدامی که می تواند تحریک آمیز تلقی شود، خودداری نماید. سخنگوی وزارت خارجه چین گفته آمریکا باید مراقب باشد از آزادی دریانوردی در دریای چین جنوبی چگونه استفاده می کند.
کشته شدن ده ها نفر در جریان یک حمله تروریستی در پاکستان، موضوع دیگری است که مورد توجه مطبوعات بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «وال استریت ژورنال» می نویسد دستکم 43 نفر در جریان حمله افراد مسلح به یک اتوبوس در شهر کراچی کشته شده اند. در حالی که تاکنون این گونه حملات توسط طالبان پاکستان و گروه های مسلح وابسته به آن انجام می گرفت، این نخستین حمله تروریستی در پاکستان است که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفته است. قربانیان این واقعه، شیعیان اسماعیلی بوده اند. یک صفحه توئیتر منتسب به داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته و پلیس پاکستان نیز می گوید در محل حادثه آثاری یافته که دست داشتن این گروه تروریستی را در واقعه مذکور تأیید می کند.
در مطلب دیگری درباره گروه تروریستی داعش، خبرگزاری «رویترز» از ابراز بی اطلاعی وزارت دفاع آمریکا از کشته شدن نفر دوم این گروه خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرده اطلاعاتی برای تائید گزارش های مبنی بر کشته شدن العفری در چنین حمله ای ، در اختیار ندارد. دولت عراق روز چهارشنبه اعلام کرد که ابوعلاء العفری نفر دوم گروه تروریستی داعش در عراق و معاون ابوبکر البغدادی سرکرده این گروه تروریستی در حمله هوایی به هلاکت رسیده است. دولت عراق خاطرنشان کرد که عبدالرحمان مصطفی معروف به العفری در حمله هوایی سه شنبه شب ائتلاف ضد داعش به مسجدی در «تل عفر» در شمال عراق کشته شد.
«رویترز» در خبر مهم دیگری از منطقه خاورمیانه، ادعای مجهز شدن مصر به سامانه موشکی «اس 300» برای ایجاد توازن در مقابل ایران را مطرح کرده است. این خبرگزاری به نقل از یک مقام صهیونیستی مدعی شده قاهره به دنبال خرید سامانه دفاع موشکی اس 300 است. بر اساس این گزارش، این خبر با وجود انعکاس در رسانههای روسی هنوز از سوی قاهره تایید نشده است. یک مقام مصری با ذکر این نکته که اسرائیل نباید از خرید سامانه موشکی اس 300 نگران باشد، گفته: «اگر ما چنین خرید تسلیحاتی داشته باشیم بخاطر این است که به شرق و نه شمال نگاه میکنیم». رویترز در ادامه با برداشت از سخنان این مقام مصری اقدام قاهره در خرید موشکهای اس 300 را به خاطر ترس از برنامه موشکی و هستهای ایران دانسته است.
در میان دیگر مطالب مربوط به منطقه، روزنامه «گالف نیوز» از تلاش عربستان سعودی برای پیگیری برنامه هسته ای خود سخن گفته است. این روزنامه می نویسد حتی اگر نشست کمپ دیوید که با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برگزار می شود صرفا ابزار بازاریابی به جبران چارچوب توافق هستهای مورد انتظار با ایران باشد، احتمالا عربستان برنامه هستهای خود را دنبال کند و باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا توانایی منصرف کردن ریاض از این اقدام را نخواهد داشت. به عقیده این روزنامه، امروز تعداد اندکی از کشورهای حوزه خلیج فارس به واشنگتن اعتماد دارند و بسیاری این درک را دارند که آمریکا به صورت متعمدانه تصمیم به آسیب رساندن به کشورهای پادشاهی عربی و به خطر انداختن آینده آنها را دارد.
تصمیم واتیکان به شناسایی دولت فلسطین و واکنش رژیم اسرائیل به این موضوع، از جمله دیگر موضوعات مهم امروز در عرصه بین المللی است. به نوشته «واشنگتن پست»، تصمیم واتیکان برای شناسایی فلسطین به عنوان یک دولت دارای حاکمیت، سبب خشم مقامات اسرائیلی شده است. این تصمیم در شرایطی از سوی واتیکان اتخاذ شده که قرار است محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز شنبه با پاپ دیدار کند. سخنگوی وزارت خارجه رژیم اسرائیل گفته تصمیم واتیکان سبب مأیوس شدن این رژیم شده است. به گفته وی، این تصمیم نقش سازنده ای در بازگرداندن فلسطینی ها پای میز مذاکره نخواهد داشت. واشنگتن پست اشاره می کند که طی سال های اخیر، واتیکان تلاش های خود برای حمایت از مسیحیان فلسطینی را نیز شدت بخشیده است.
در نهایت، در مطلبی مربوط به ایران، روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» مدعی عجله داشتن دولت آمریکا برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران شده است. این روزنامه با یادآوری مخالفت کشورهای عربی با توافق جامع هسته ای با ایران، لازمه حمایت از این توافق را کاستن از نگرانی های عربستان دانسته و می نویسد دولت آمریکا برای رسیدن به توافق با ایران عجله دارد. به عقیده این روزنامه، کشورهای عرب خلیج فارس به سرکردگی عربستان می توانند مانعی بزرگ در مقابل توافق نهایی بر سر برنامه هسته ای ایران ایجاد کنند. در ادامه این مطلب آمده با توجه به اعتماد اندک بین ایران و همسایگان عربش، کسب حمایت همه کشورهای خاورمیانه از توافق هسته ای دشوار است. در این زمینه، کشورهای شورای همکاری خود را در همان جبهه رژیم صهیونیستی می بینند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]